yumurtlama takvimim karıştı ???

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
yumurtlama takvimim karıştı  ???

bir çiftim mayıs ayında 
1-3-5-7    8  gün ara verdi ve      15-17-18-20-22-24 olmak üzere toplam 10 yumurta yaptı..

yumurtadan 2 yavru 25,05,2011 tarihinde çıktı  26,05,2011 yavrunun biri anne beslemediğinden öldü bugünde 3. yavru çıktı.. yuvada şuan 2 yavru 7 yumurta var .. yumurta kaydırmak için durumu hazır çiftim yok yavruyu başka yuvaya evlatlık verme içinde hazır çiftim yok ...

endişem belki 4. yavruda yumurtadan çıkar ve bu 4 yavru eğer bir aksilik çıkmaz beslenirse 15ındeki yumurtadan yavrular çıkmaya başladığında büyümüş olan yavrular yeni yavruları ezme durumu olabilir ..anlıyacağınız takvim allak pullak oldu yani kuşun 8 gün yumurtaya ara vermesi 10 tane yumurtlaması erkeğin çok ürek olup yuvaya uçarak girmesi ...

neyapacağım bakalım şaşkınım başka bir çiftimin 6 tane yavrusu 10 gün içinde yuvadan uçacak hemen yumurtlama sürecine girerlerse yumurtalardan 2 tanesini altlarına sürsemmi yoksa yumurtlaması yakın olan yine başka bir çiftimin altına sürsemmi bunlar hep risk ya hep oluruna bırakağaım yada yumurtaları riske atacağım sizce ne yapmalıyım ...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
mustafa buruk' Alıntı:
HAVUZ PROBLEMİ GİBİ smileki smileki
aynen öyle oldu valla değişik fikir bekliyorum ama ben bile beklemekten başka bişey düşünemiyorum 10 gün sonra çıkan yavrulara yazık olacak valla yada ilk çıkan 4 yavruyu elle beslemekte çok zor olucak hadi hakkımızda hayırlısı olsun

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yerinde olsaydım; 5 günde bir kirlenmiş yumurtaları ılık suyla siler,
    ilk yavru 15 günlük olduğunda Babasıyla birlikte başkabir kafes ve yuvalığa alır ve diğer 15 gününü tamamlamış yavruları da babasının olduğu kafesin yuvalığa bırakırdım.
  5. gününü tamamlamış bir yavru dışkılarıyla yumurtaların kirlenmesine ve embriyonun beton sertliğindeki kabuğu kıramamasına sebep oluyor.
  Cihan işin zor, dilerim hiç kaybın olmasın..

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
yılmaz abi teşekkür ederim olabilir aslında mantıklı benim korkum aslında büyüyen 15 günlük olan yavruların yumurtadan yeni çıkacak yavruları ezmesi bir yandanda senin dediğin yumutanın dışkıyla sertleşmesi herhalde ben yumurtaları sürekli temizleyip bırakırım yavruların birbirini ezmeside kaçınılmaz olucak herhalde nedense babayı ayırasım yok ama deneyebilirim belkide

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
kemal akbulut' Alıntı:
BÜYÜK YAVRU TÜYLENDİYSE YUVADAN ÇIKAR ELLE TAKVİYE YAP ERKEK BAKAR UFAKLARDA EZİLMEKTEN KURTULUR SLM
kemal abi durum farklı oşekilde olsa problem değil kuluçkada 8 günlük bir ara var şuanda 2 yavru 7 yumurta karışık yani aradaki 8 günlük fark yeni çıkacak yavruyla ilk çıkan yavru arasında da 8 günlük fark yaratacak yavru boylama orantısız olacak yani

ozeldemirler

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİR
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    ilk yavru 15 günlük olduğunda Babasıyla birlikte başkabir kafes ve yuvalığa alır ve diğer 15 gününü tamamlamış yavruları da babasının olduğu kafesin yuvalığa bırakırdım.
  5. gününü tamamlamış bir yavru dışkılarıyla yumurtaların kirlenmesine ve embriyonun beton sertliğindeki kabuğu kıramamasına sebep oluyor.

Yılmaz beye katılıyorum baba ile büyümüş yavruları almak daha mantıklı bendede benzer bir durum var bu şekilde yapacağım.

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Cihan AYTAN' Alıntı:
arkadaşlar bugünkü durum 2 yavru yumurtaların sayısıda 9 olmuş

yuvada şuan 2 yavru 9 yumurta var  1 tanede yavru ölü atmışdım şimdiye kadar 12 oldu  ???
Allah kolaylık versin Cihan abi inşallah hiç kaybın olmaz...

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
hepsini bi tencereye at kaynak :)
cihan kardeşim anladığım kadarı ile hala yumurtlamaya devam ediyor ?
istersem ilk olarak boş yumurtaları bi aradan çıkart, tabi yumurtalarda işaret var ise,
eğer dişiyede güveniyorsan 15 günü geçenleri babası ile ayrı bi kafese koy hem dişi artık yumurtlamayıda keser, galiba senin kuş daha çok yumurtlayacak gibi.

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
ALLAH kolaylık versin.bencede en dogrusu Yılmaz Beyin dediği gibi yap....

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
bakalım hayırlısı 8 gün aradan sonraki ilk yavru çıktığında ilk çıkan yavruları aktarıcam ama zaten yuvalıklarım küçüktü birde bu kuş böyle hormon dengesizliği yapınca işler hep karıştı ne yapsam erkeğin altını bağlasammı yara bandıyla  smileki 

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı: