Yumurtlamadi !!

gs_bursa_gemlik

Takipçi Üyemiz
Adı
Berkan
Soyadı
Valer
Muhabbet kuslarim ciftlesti , disi yuvaya giriyor ve poposu asiri derece şişti(ama yumuşak ucunda yumurta varmış gibi sert degil).

Sorunum şu ki çiftleşeli 14 gün oldu hala yumurtlamadi nedendir?  Teşekkürler:))

gs_bursa_gemlik

Takipçi Üyemiz
Adı
Berkan
Soyadı
Valer
üstadlar, kuş hala yumurtlamadı yuvaya girmeye devam ediyor.Poposuna ellediğimde yumurta gibi sert bir şey hissedebiliyorum. Yokmu yardım edebilecek ?????

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Kuşta halsizlik var mı onu inceleyin siz. Mesela geçenlerde 5 yumurtalı dişim 6 yumurtasını beklerken kafes altında halsiz halsiz yatıyordu. Yumurta sıkışması olmuş hemen müdehale ettim.

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Kardeş hareketlerine bak hareket edebiliyor mu? Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla tüy kabartma yok. İlk defa yumurta alacaksan belki sen fazla üzerine düşüyorsundur, telaş yapıyorsundur. Tecrübeli bir tanıdık varsa göstermeni tavsiye ederim. Bu arada yumurtlayacak kuşa elle fazla müdehalede bulunmamak en doğrusu.

Yumurta tıkanması gerçekten kuş için hayati bir durumdur. İhmal edilmesi veya farkına varılmaması durumunda kuşu kaybedebilirsiniz. Aynı şekilde farkedip tecrübesiz birinin müdehale etmesi ve yumurtayı içerde kırmak daha kötü olacaktır.