Yumurtlamaya devam ediyor ne yapmalıyım yardımmm

Acharad

Üyemiz
Arkadaşlar çiftim28Mayıs ile 10 Temmuz arasında 7 yumurta yaptı yumurtalardan şuana kadar kırılan yok ama sanırım 1 i dolu.Bu arada dişi kuşum 3 gün önce bir daha yumurtladı.Pek dikkate almadım bu durumu ama bugün gene yumurtladı şimdi altında 9 yumurta var.Hesaplamalarıma göre dolu yumurta bugün yarın çıkacak.Bana  diğer yumurtalar ile ilgili ne yapmamı tavsiye edersiniz.Böyle daha ne kadar yumurtlar yuvalıkta yumurta koyacak yer kalmadı :)

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
işaretleme yapmış olsaydınız dolu yumurtanın dışındaki ilk altı yumurtayı atmanızı önerirdim; yumurtalar bakınca ayırt ediliyor mu eskilerinden?

Acharad

Üyemiz
Tarik PERÇİN' Alıntı:
işaretleme yapmış olsaydınız dolu yumurtanın dışındaki ilk altı yumurtayı atmanızı önerirdim; yumurtalar bakınca ayırt ediliyor mu eskilerinden?
Dün 8 yumurtayı işaretledim bugün yumurtladığını biliyorum ama 8nci yumurta malesef.onun için 4-5 gün daha bekliycem 4-5 gün sonra kontrol ettiğimde dolu mu boş mu anlaşılacak o zaman zaten boşsa boş yumurtaları çıkarıcam.

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
slm 28 mayıs 1. yumurtan TÇT  15-16 haziran
      30 mayıs  2. yumurtan TÇT  16-17 haziran böyle iki gün atlayarak gitsek 27 ve  29 haziran da 2 yumurta ile birlikte toplam 9 yumurta follukta var. ilk yumurtanın üzerinden 14 gün geçmiş ki 2 .yumurta 12  3.yumurta 10 derken son yumurtan bugun veya dün çıkmalıydı çıkmadıysa kuluçka zamanını 18 20 gün için düşünürsek son yumurtan 9 haziranda  geldi ise  bugun çıkması gerekirdi hele yaz ayındayız 20 gün bile bence geç. bence o dolu yumurta ya ölü yada tarihlerde bir sıkıntı var sonradan gelen yumurtaları işaretleyip beklmek en iyisi biliyorsanız bu benim düşüncem üstadlar en iyisini bilir ve önerir sonuçta tecrube değil mi...

Acharad

Üyemiz
Muhammed SÜMERCAN' Alıntı:
slm 28 mayıs 1. yumurtan TÇT  15-16 haziran
      30 mayıs  2. yumurtan
tarihleri şöyle

1nci yumurta 28.05.2013
2nci yumurta 31.05.2013
3ncü yumurta 02.06.2013
4ncü yumurta 04.06.2013
5nci yumurta 06.06.2013
6ncı yumurta 08.06.2013
7nci yumurta 10.06.2013

normalde 19 günde çıkması lazım bugün son yuurtanın 19ncu günü ama bikaç yerde 25 güne kadar uzayabilir diye duydum o yüzden şimdi dokunmuyorum yumurtalara.

muhammed_71

Takipçi Üyemiz
Adı
muhammed
Soyadı
sümercan
1 2 gün daha beklenebilir o zaman ama şimdiye kadar çıkması gerekirdi

Acharad

Üyemiz
yumurtalardan biri kesin dolu ılık suda da baktım  hareketli ama kırmadı yumurtayı acaba ben mi kırsam olur mu

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
yanlış yönlendirmek istemem kendi kuşlarım olsa sorumluluğunu alıp deneyebilirdim ama karar size kalmış; yazın nem oranını da hesap etmek lazım..

Acharad

Üyemiz
teşekkür ederim tavsiyeniz için.Şuan bulunduğum bölge pek nemli bi bölge değil sanırım bu yumurtanın kırılmasına biraz engel oluyor

tarikpercin

Üyemiz
Adı
Tarık
Soyadı
PERÇİN
kurumasına; hatta embriyo ölümüne de neden oluyor nem; yazın yormamak lazım kuşları..

Utku SAYÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Utku
Soyadı
Sayın
Sertaç DOĞAN' Alıntı:
teşekkür ederim tavsiyeniz için.Şuan bulunduğum bölge pek nemli bi bölge değil sanırım bu yumurtanın kırılmasına biraz engel oluyor
NEM HEM YUMURTALAR HEMDE YUVADAKİ DİŞİ KUŞ İÇİN ÇOK FAYDALI OLUR . BEN Bİ MAMALIĞA SU KOYUP KAFESİN İÇİNE TAKTIM ORTAM NEMLİ BAYA . SİZİN YUMURTLARINIZDA NEMSİZLİKTEN VEYA BAZI YUMURTALARIN KABUKLARI KALIN OLUYOR ONDAN ÇIKMAMIŞ OLABİLİR :)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Her yumurtadan yavru cikacak diye bir$ey yok, ... tabiki üzücü 1 durum, fakat yumurta kabugunu bile kiramiyan, hayata merhaba bile diyemiyor ise demekki gücsüzmü$, ... yumurta bo$ ise zaten durum ortada, döllendirme sorunu vardir, Brokkoli veya Vitamin E takviyesi i$e yariyacaktir, ... fakat kisirlikta olabilir, ... onlarda birer canli ve makina degil, yumurtada öyle kolay olmuyor, cana bile mál olabiliyor, ...