Yumurtlamayan çiftler ve erkekteki hastalık

molguner

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Olgüner
Herkese merhaba,

hobi amaçlı olarak bundan 6ay önce aldığım bir çift çek kırması (çek kırması olduğunu satıcı söyledi teyit etmedim) muhabbet kuşlarımızdan erkek olanın tüylerinde bir sorun var, genetik olabilir gibi geldi bana, bilhassa kuyruk tüyü çıktıktan bir müddet sonra düşüyor.
Büyük ihtimalle bu sebepten dolayı yavrulama olmuyor. çiftleştiklerini hiç görmedim. dişi sağlıklı. sizce sorun nedir? erkeği gözden çıkarayım ve yerine yeni bir erkek mi alayım? yoksa tedavisi olan bir hastalık mıdır bu? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. foto gerekli ise yükleyebilirim.

molguner

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Olgüner
fotoğraflarını yüklüyorum, erkeğin kuyruğu bu şekilde çıkıyor biraz daha uzayıp düşüyor. yardımcı olabilirseniz sevinirim. Irkları hakkında da yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ekli dosyalar

• 79.5 KB Görüntüleme: 264
  • 63.2 KB Görüntüleme: 566

Recep Manay

Uzman Üyemiz
Adı
Recep
Soyadı
Manay
Sayın molguner isminizi bilmediğim için üye ismiyle hitap edeceğim isminizle değiştirmeniz daha sağlıklı olacaktır.
Görüntüde kuşunuzun sağlıkla ilgili bir problemi olduğunu sanmıyorum, kafes çok dar, bir o kadarda gereksiz ve fazla tünek gözüküyor, tünekleri yatay olarak yerleştirdiğiniz için kuş tünekte her döndüğünde doğal olarak kuyruğu hırpalanıyor ve zamanla düşüyor. Fazla tünekleri çıkartıp iki adet tüneği dik şekilde takıp gözlemleyin, bir problemi varsa zamanla gözükür, fakat dar kafes ve kısıtlı alan iki kuşunuz içinde tehlike oluşturmaktadır.

yukselbulut

Üyemiz
Adı
Yüksel
Soyadı
BULUT
Öncelikle merhabalar.French molt illetini ben çok ve çok iyi yaşadım ve gördüm.Fernch moltun çok çeşiti var.Değişik değişik şekilde tüy dökümleri mevcut.Biz bunu tek hastalıkta buluşturduk adı french molt (FRANSIZ TÜY DÖKÜMÜ) Allah bu illeti hiç kimseye göstermesin.Kuşunuz french molt kim ne derse desin benim tez'im bu.Milyon çeşit ilaç denesende faydası yok.Çünkü hastalığın tedavisi yok.Bir alt yavrularda bişey çıkazsa muhakkakki onun yavrularında veya bir sonraki ağızda muhakkak çıkacaktır.Normal kuşlar gibi yaşamaktadırlar,insanlara daha yakındırlar,Vücut dirençleri benim gözlemlediğim kadarıyla diğer sağlıklı kuşlara göre iki kat fazladır.yalnız ben bu kuşların üretilmesine karşıyım.Geçmiş olsun.

molguner

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Olgüner
Yüksel BULUT' Alıntı:
Öncelikle merhabalar.French molt illetini ben çok ve çok iyi yaşadım ve gördüm.Fernch moltun çok çeşiti var.Değişik değişik şekilde tüy dökümleri mevcut.Biz bunu tek hastalıkta buluşturduk adı french molt (FRANSIZ TÜY DÖKÜMÜ) Allah bu illeti hiç kimseye göstermesin.Kuşunuz french molt kim ne derse desin benim tez'im bu.Milyon çeşit ilaç denesende faydası yok.Çünkü hastalığın tedavisi yok.Bir alt yavrularda bişey çıkazsa muhakkakki onun yavrularında veya bir sonraki ağızda muhakkak çıkacaktır.Normal kuşlar gibi yaşamaktadırlar,insanlara daha yakındırlar,Vücut dirençleri benim gözlemlediğim kadarıyla diğer sağlıklı kuşlara göre iki kat fazladır.yalnız ben bu kuşların üretilmesine karşıyım.Geçmiş olsun.
Yüksel bey özellikle cevabınız için teşekkür ederim. Ben de bu hastalıktan şüpheleniyordum ama bilen birisinin yorumlamasını istiyordum, kuştan vaz geçmeden.
Bu arada Kuşun kuyruğu herhangi bir yere temas etmiyor. Kafes de fotoğrafta görünmüyor ama yeteri kadar büyük.

molguner

Yeni Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Olgüner
Bu arada özellikle dişinin ırkı konusunda yardımcı olabilecek kimse var mı?

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
yüksel bey gerekeni yazmış,benim tavsiyem de kuşu üretime sokmamanız yönünde