Yumurtlayacak olabilir mi?

Serpil Bakkal

Yeni Üyemiz
Merhaba,

Kuşumda tüy sorunu vardı ve özellikle kuyruk tüyleri dökülüyordu. Bu sebeple uçmayı unuttu. Yinede mutluydu diye şükrederken dün gece ayakta duramadığını gördüm. Diğer kuşlardan ayırdım farklı bir kafese koydum. Dışkısı değişmeye başladı. Önce sırf sıvı gelmişti. Bu sabah yoğun ve miktarı artan dışkılar yapmaya başladı. Neo Terramycin+ koydum suyuna. Sabah baktığımda şiştiğini gördüm. Hacı yatmaz gibi ya başı öne düşüyor yada poposunun üstüne oturuyordu. Tünekte sağlıklı duramıyordu. Sanki popo kısmı onu aşağıya çekiyor. Poposuna baktım şiş ama yumurtaya varsa zarar veririm diye çok yoklayamadım.

Yemesinde ve içmesinde sıkıntı yok. Sürekli yem yiyor ve su içiyor. Mürekkep balığı kemiğini kemiriyor. Yumurta vardır diye yuvalığı taktım. Ona girmeyi hep seviyordu yine girip yatıyor arada.

Eski hali bu :

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Geçmiş olsun. Kuşun göz kısmı tüyleri yorgun ve kendine bakmamış hali yokmuş izlenimi veriyor.
Kuyruk aşağıda tuhaf duruşuda sanki yumurta yapacakta bir ağrısı var gibi duruyor.

Neo terramisin ne işe yarar ne amaçla vermiştiniz acaba?
Ilık bir elma sirkeli banyo verseniz acaba biraz rahatlatıcı olurmuydu kuş için. Şu an maalesef aklıma gelen o. Belki kasları gevşerse kuş rahatlar diye düşünüyorum ama bende acemiyim.

Ustalardan cevap bekleyin. :)

Serpil Bakkal

Yeni Üyemiz
Tüy dökülmesi sorunu nedeniyle çabuk üşüyordu bahar aylarında solunum yollarında hırıltı ve burun akması şeklinde sorun yaşamıştık. O dönemde tavsiye edilen aynı zamanda hem antibiyotik hemde vitamin olarak kullanılabilen bu ilacı tavsiye ettiler. Solunum yolları düzeldi. Hatta geçen haftaya kadar tüyleri uzadı düştü uzadı düştü. İshal mi oldu diyerek suyuna Neo Terramycin+ koydum.

Daha dün elma sirkeli su ile banyo yaptırdım. Hatta ellerimle yardımcı oldum ona. Yinede ilginize çok teşekkür ederim. 3 yıldır kuş bakıyorum ama hiç yumurtlayan olmadı bende :) toplamda 2 dişi 2 erkek kuşum var.

Canan NUMAN' Alıntı:
Geçmiş olsun. Kuşun göz kısmı tüyleri yorgun ve kendine bakmamış hali yokmuş izlenimi veriyor.
Kuyruk aşağıda tuhaf duruşuda sanki yumurta yapacakta bir ağrısı var gibi duruyor.

Neo terramisin ne işe yarar ne amaçla vermiştiniz acaba?
Ilık bir elma sirkeli banyo verseniz acaba biraz rahatlatıcı olurmuydu kuş için. Şu an maalesef aklıma gelen o. Belki kasları gevşerse kuş rahatlar diye düşünüyorum ama bende acemiyim.

Ustalardan cevap bekleyin. :)

samet hocaoglu

Uzman Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
hocaoglu
yumurta varmış gibi duruyor serpil hanım bide dışkısının fotosunu çekermisiniz normalden büyükse yumurta geliyor gözünüz aydın :)

hakanefe06

Üyemiz
Muhtemelen yumurtlayamadi, yumurta icinde kaldi. Benim bir kusumdada benzer belirtiler olmustu sonra öldü maalesef. Elinizle yoklayin yumurta varsa zaten anlarsiniz.popodan cok az zeytinyag enjekte etmek rahatlatabilir eger yumurta varsa....

Serpil Bakkal

Yeni Üyemiz
Bunlar küçükleri desem yeridir, elimdeyken bir iki kere daha büyük yapmıştı. Bu resmi çekmek için onu kafesinden çıkardım. Koyarken yumurta varmı diye baktım malesefki anlayamıyorum. Peki yumurta varsa ne zaman yumurtlar?

Samet HOCAOĞLU' Alıntı:
yumurta varmış gibi duruyor serpil hanım bide dışkısının fotosunu çekermisiniz normalden büyükse yumurta geliyor gözünüz aydın :)

Serpil Bakkal

Yeni Üyemiz
Sanıyorum haklı çıkacaksınız, zira bugün İstanbul Avcılarda bulunan veterinerlik fakültesine götürdüm onu. Ebru adında şirin bir doktor kızımız muayene etti. Karnında yumurta yok ancak bir kitle var dedi. Küçük bir şırınga ile karnından girdi ve çekti. Enjektörden iğneyi çıkarıp içine baktı hafif sarı bir sıvı geldi röntgene girmeli dedi. Pazartesi günü Röntgene girecek hafta sonları röntgen çalışmıyormuş.

Tümör muhabbet kuşlarında yaygın karşılaşılan bir durummuş. Bunun yanı sıra yumurta düşmesi gereken yere düşmeyip karında bir yere düşüyormuş. Orada gelişemeyen yumurta öylece kalıyormuş. Oda olabilirmiş. Buda bir olasılık tabiiki.

Kist yada tümör varsa ne olacağı hakkında bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Ünal YILMAZ' Alıntı:
Kuşda  kistde olabilir.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Gecmis olsun ilk önce, ...

Iri kuslarda daha yogun 1 durum, ... artik yedigindenmi, ictigindenmi, ... olacaksa oluyor artik, ... bunu kim ister severek besledigine, sevdigine, ... degilmi, ...

Kitle veya tümör ise onu almak erken ölümüne sebep olur, bu durum sizi daha cok üzer, ...

Yumurta ise insallah cikartabilir, varsin bos olsun, ... degilse o olan kitle ile yasamini sorunsuz yürütür, fakat her yumurta girisimi canini tehlikeye sokar, o yüzden alinan sonuclardan sonra yuvaligi alin ve birdaha asmayin, ... yoksa tavuk gibi hep yumurta yapma eylemine girmek istiyecektir, olusan yumurtada cikmasi gerek, yoksa can ceke ceke ölür, cok cok gecmis olsun, insallah derdinize dermanda bulursunuz, Amin  :)

Serpil Bakkal

Yeni Üyemiz
Röntgenimiz çekildi. Çıkan sonuç yumurta. Yumurta karın boşluğunda gelişmiş ve orada kalmış. Veteriner doktorlar Anestezi ile yumurtayı attırmayı deneyecekler şu anda. Eğer yumurta çıkmazsa Serhat bey adında daha uzman bir profesör doktor varmış onu çağıracaklar. Ancak kendisi izinde olduğundan 1 ay sonra işlem yapabilirmiş.

Bilmiyorum şu anda alt üst oldum :( umarım yumurtayı başarıyla alırlar ve kızım sağ salim kurtulur

zafersamet

Uzman Üyemiz
Adı
ATİLLA
Soyadı
YILDIZ
inşallah umduğunuz gibi bir an önce düzelir ve sağlığına kavuşur kuşunuz

Serpil Bakkal

Yeni Üyemiz
Anestezi ile işlem yapıldı, masajla yumurtayı dışarı attırmayı denediler ama yumurta çıkmadı. Mecburen Profesör Serhat Özsoy un olduğu yere götürüyoruz acilen. Yumurtanın çok eskiden beri içinde kaldığını bekletmememiz gerektiği bilgisi verildi.

Serhat beye ulaştık ve muayene etti. Anestezi uygulandığı için aynı gün ikinci bir operasyon yapılamazmış, cumartesi günü operasyon yapılacak. Yumurta kırılarak çıkartılacakmış, Yumurta yumurta yolunda kalmış. Çok derindeymiş el ile muayenede ele gelmiyormuş. Röntgende belli olabilmiş buyrun röntgenimizi :

Serpil BAKKAL' Alıntı:
Röntgenimiz çekildi. Çıkan sonuç yumurta. Yumurta karın boşluğunda gelişmiş ve orada kalmış. Veteriner doktorlar Anestezi ile yumurtayı attırmayı deneyecekler şu anda. Eğer yumurta çıkmazsa Serhat bey adında daha uzman bir profesör doktor varmış onu çağıracaklar. Ancak kendisi izinde olduğundan 1 ay sonra işlem yapabilirmiş.

Bilmiyorum şu anda alt üst oldum :( umarım yumurtayı başarıyla alırlar ve kızım sağ salim kurtulur

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Gücü yerindeyse kurtulabilir, yumurtayi kirmak, kabugun etrafa zarar verebilmesi demektir, ici bozuk ise bu kez zehirliyebilir, karamsar oldugumdan degil, bu tür ilk yardim giri$imlerini atlatan cok nadir, bünyeleri zaten anestiziyi bile zor kaldirir, günlük degilki bu tür ameliyatlar, gerci TÜRK TIPI bundan yakla$ik 500 yil önce ilk acik kalp ameliyatini yapmi$ bir Millet`tir, hemde ba$ari ile !!!
Üstelik ona buna degil, uzmanlara ba$ vurmu$sunuz, yani günah sizden zaten gitmi$tir, artik Allah`in ve i$in ehlinin elinde, birde ba$ roldeki "hastamizin" tabiki, ... in$allah rahatlikla atlatir, tekrar gecmi$ olsun, ... sonucuda payla$irsaniz sevinirim :)

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Serpil hanım çok geçmiş olsun, bence zaten işin profesörlerinin olduğu yere; veterinerlik fakültesine gitmşsiniz. Size en yararlı bilgileri verecek olan ve sizi doğru yönlendirecek olan bir fakültedesiniz. Yumurta kırılırmı kırılırsa ne olur ne olmaz zehirlermi falan filan bence bunları bir kenara bırakın veteriner hekiminizin dediklerine bakın. İhtisas sahibi insanların yanında bizim şunu yapın dememiz yanlış olur.  Bizi de burdan bilgilendirirseniz çok seviniriz. Röntgeni paylaşmanız da çok faydalı olmuş.

Serpil Bakkal

Yeni Üyemiz
Veteriner doktorlardan birisine yumurtanın içini nasıl yapacaksınız diye sorduğumda şırınga ile içini boşaltıp öyle çıkaracağız dedi. :) umarım kurtulur umutluyum.

Kemal SOYLU' Alıntı:
Serpil hanım çok geçmiş olsun, bence zaten işin profesörlerinin olduğu yere; veterinerlik fakültesine gitmşsiniz. Size en yararlı bilgileri verecek olan ve sizi doğru yönlendirecek olan bir fakültedesiniz. Yumurta kırılırmı kırılırsa ne olur ne olmaz zehirlermi falan filan bence bunları bir kenara bırakın veteriner hekiminizin dediklerine bakın. İhtisas sahibi insanların yanında bizim şunu yapın dememiz yanlış olur.  Bizi de burdan bilgilendirirseniz çok seviniriz. Röntgeni paylaşmanız da çok faydalı olmuş.

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
İnşallah kurtulur. Sonuçta işin ehli insanların elinde olacak. Güvenmekten ve umut etmekten başka şansınız yok. Diğer türlü zaten zavallı acı çekerek ölecek. En iyisi şansını denemesi. Umarım kurtulur ve eski sağlığına kavuşur tekrardan geçmiş olsun.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Yumurta yumurta kanalında demişsiniz. Acaba daha öncesinde böyle bir durumla karşılaşıldığında zeytinyağı tavsiye edilir. Böyle bir uygulama yapıp kurtaranlarda olmuştur illaki sitede. Hiç böyle bir krem zeytinyağı gibi bir uygulama ilk adım olmazmıymış acaba?

Ayrıca ilk önce size karın boşluğu denmiş. Birde böyle bir şey mümkünmü üreme organı ayrı yerde karın ayrı yerde nasıl mümkün olabiliyormuş acaba?
Keşke hazır profösörü bulmuşken nasıl  mümkün olduğunuda iyice anlasaydınızda bizede aktarırdınız.

Çok faydalı bir başlık olmuş.  Mubişinizin çekeceği varmış yazık kıyamam.

Elinizden geleni yapıp ilgilendiğiniz için bir kuşsever olarak ayrıca  TEBRİK ederim.
Geçmiş olsun.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Serpil hanım nedir sizin bu kuşun çektiği inşallah bu sefer tam anlamıyla sağlığına kavuşur belkide baştan beri tek problemi buydu hayvanın yumurta ne kadardır orada Allah bilir. İnşallah en kısa zamanda iyi haber verirsiniz bize. Tekrar çok geçmiş olsun.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Serpil hanım kuşunuzun durumundan Behsat Tiğiz Beye bahsettim size yardımcı olmaya çalışacak inşallah ameliyata filan gerek kalmadan kurtulur kuşunuz.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Serpil BAKKAL' Alıntı:
Anestezi ile işlem yapıldı, masajla yumurtayı dışarı attırmayı denediler ama yumurta çıkmadı. Mecburen Profesör Serhat Özsoy un olduğu yere götürüyoruz acilen. Yumurtanın çok eskiden beri içinde kaldığını bekletmememiz gerektiği bilgisi verildi.

Serhat beye ulaştık ve muayene etti. Anestezi uygulandığı için aynı gün ikinci bir operasyon yapılamazmış, cumartesi günü operasyon yapılacak. Yumurta kırılarak çıkartılacakmış, Yumurta yumurta yolunda kalmış. Çok derindeymiş el ile muayenede ele gelmiyormuş. Röntgende belli olabilmiş buyrun röntgenimizi :

Cok gecmis olsun.. Öncelikle bilgi sahibi olmanız acısından bu videoyu izlemenizi öneririm...
muhabbet kuşu yumurta cıkarma..ölmekten kurtarıldı

Serpil hanım.. yaşadıgınız olay bizim yumurta tıkanması dedigimiz olaydır.. bazen yumurta kusların icinde ters doner ve yumurtlayamazlar.. röntgen filminede baktııgımızda.. yumurtanın sivri olan kısmı asagda olmasi gerekirken tam ters tarafta...Bizim bu durumlarda uyguladıgımız 2 yontem vardır.. birinci yontemimiz..
Öncelikle.. kusunuzu alıp ters cevirip kusun poposuna bir damlalık yardımıyla üc dört damla saf zeytin yagı damlatıyorsunuz.. zeytin yagını icine cekene kadar kusu ters tutuyorsunuz.. anusten iceri cekecektir.. daha sonra kusun karın kaslarının daha da genislemesi icin.. yine zeytin yagıyla karın tarafının tüm kısmına zeytin yagını sürüp.. parmagınızla hafifce 5 dk masaj uyguluyorsunuz..
masajdan sonra kusunuzun agzına da 1 damla zeytin yagı damlatin.. bu islemden sonra.. eger kusunuz yumurtayı cıkarmazsa.. o zaman videoda izlediginiz gibi yumurtanın anlayan biri tarafından cıkarılması gerekiyor.. kusunuzu ameliyat falan ettirmeyin.. güc kaygına ugramıs zaten ameliyat olursa ölebilir dusuncesindeyim.. saygılar sunarım..