yumuşak yumurta tıkanması acil yardım!!

serhatgklp

Yeni Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
gök
arkadaşlar bir erkek birde dişi kuşum var dişim 4. yumurtayı doğururken yumurta tıkanması oldu (daha öncede olmuştu) el yöntemi ile çıkartabilmiştim ve sonra tekrar sağlığına kavuşmuştu bu sefer yumurta yumuşak şekilde bunu çıkaramam herhangi bir veterinerde yok oldugum yerde arka tarafına yağ sürdüm iştahsız ve halsiz görünüyor yine tıkanma meydana geldi fakat çaresini bulamıyorum ne yapmam gerek acil yardım arkadaşlar

serhatgklp

Yeni Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
gök
yumurtanın kabuğu oluşmamış arkadaşlar yardım lütfen

hasan4022

Uzman Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
YILDIZ
Bir an once mudahale edilmezse olumcul olabilir
Tecrubeniz varsa kirmadan cikarmayi denemelisiniz

serhatgklp

Yeni Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
gök
Hasan YILDIZ' Alıntı:
Bir an once mudahale edilmezse olumcul olabilir
Tecrubeniz varsa kirmadan cikarmayi denemelisiniz
daha öncesinde 2 kere yumurta tıkanması oldu elle müdehale ederek çıkardım yumurtayı ama bu durum bambaşka yumurta katı halde değil dış katmanı yok yumurtanın yani kabuğu oluşmamış bunu nasıl çıkarabilirim bilmiyorum şırınga aklıma geldi ama içinde patlarsa daha ölümcül tehlike yaratmış olurum ondan korkuyorum

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Gerçekten çok zor bir durum. Siz arkadan baskı yapmayın. Ama poposunu biraz açmaya çalışın masaj yapar gibi yarısı çıkarsa tamamı gelir. Zeytinyağlayıp poposuna açmaya çalışarak masaj gibi yapın rahatlarsa belki kendisi atar yumrytayı. Hayvan da anlar kendisini rahatlatmak için yapıldığını

serhatgklp

Yeni Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
gök
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Gerçekten çok zor bir durum. Siz arkadan baskı yapmayın. Ama poposunu biraz açmaya çalışın masaj yapar gibi yarısı çıkarsa tamamı gelir. Zeytinyağlayıp poposuna açmaya çalışarak masaj gibi yapın rahatlarsa belki kendisi atar yumrytayı. Hayvan da anlar kendisini rahatlatmak için yapıldığını
az önce denemeye çalıştım tekrar deneyeyim dediğinizi umarım bir yararı olur başka yapmam gereken bir şey var mı içeri geçip dediğinizi uygulayacağım şimdi umarım bir faydası dokunur

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Aman dikkat edin patlamasın ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN :(  icon_pray

serhatgklp

Yeni Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
gök
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Aman dikkat edin patlamasın ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN :(  icon_pray
amin inşallah umarım hayatını kurtarırım yardımlarınız için çok sağ olun bir abdest alayımda deneyeyim Allah yardımcımız olsun...

serhatgklp

Yeni Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
gök
masaj yaptım zeytin yagı ile birikmiş dışkısını yaptı baya sonrada yumurtayı çıkardım yumuşaklık dışkısından kaynaklanıyormuş ama yumurtanın kabugu çok inceydi zar zor uğraşlar sonunda çıkarabildim karnı biraz şiş karnında sanırım dışkısı hala mevcut yumurta sıkıştırdığı için kabız olmuş olabilir sanırım onuda yakın zamanda çıkarır şimdi folluğu söktüm yumurtalarını arıyor haliyle acaba taksam mı folluğu tekrar yerine birde erkekten ayırsam mı 2. kafese onda kararsızım

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Folluğu tak abi. Hayırlı olsun kurtarmışsın hayvanı  icon_pray

serhatgklp

Yeni Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
gök
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Folluğu tak abi. Hayırlı olsun kurtarmışsın hayvanı  icon_pray
taktım zaten folluğu tekrardan ayırmadım erkeğinden de çünkü ağzından yem veriyor az biraz olsun toparlansın cümleten geçmiş olsun sağ olun her şey için Allah kimseyi bu zor durumda bırakmasın

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Abi iyiki bizim foruma gelip sormuşsun. Bilgisiz insanlar çok zararlı çözüm yolları üretiyor. Bu sefer hayvana zarar veryor. Bizim foruma gelmen hayvan için de senin için de büyük şans olmuş :)

kemanci011

Üyemiz
Adı
sedat
Soyadı
gayin
Yumurtayi yapmadigi zaman karni cok mu sisiyor benim bir ciftim var disi yuvaya giriyor tabani eseleyip duruyor bir haftadir boyle tikanma soz  konusu olabilirmi acab a erkek disiyi doyuruyor fakat ciftlesme en azindan ben gormedim