Yumuttaya Yatma Süresi?

ozanizgi

Takipçi Üyemiz
Adı
ozan
Soyadı
izgi
öncelikle herkese merhaba. Yumurtlayan dişi yumurtaya sürekli mi yatmalıdır? arada kafesten çıkmasının bi zararı olur mu?. Yumurtanın üzerinde nekadar bi süre yatmazsa tehlikelidir? Saygılar

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yumurtalı bir kuş kafesten asla çıkarılmamalıdır. Siz kafesten çıkarmayın o yatacağı süreyi ayarlar sorun olmaz. Arada çıkabilir yuvadan. Ama asla kafesten çıkarmayın.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Yumurtalı bir kuş kafesten asla çıkarılmamalıdır. Siz kafesten çıkarmayın o yatacağı süreyi ayarlar sorun olmaz. Arada çıkabilir yuvadan. Ama asla kafesten çıkarmayın.
Kesinlikle Efekan'a katılıyorum.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
KUŞLARI RAHATSIZ ETME... YEMİNİ SUYUNU MAMASINI EKSİK ETME... ARTIK ONLAR BİR ÜRETKEN  ÇİFT OLDU YAPACAĞIN HAREKETLE YEM YUMURTALARA HEMDE DİŞİYE ZARAR VERİRSİN..

ozanizgi

Takipçi Üyemiz
Adı
ozan
Soyadı
izgi
çok özür dilerim kendimi yanlış ifade etmişim. Kafesten değil yuvadan demek istedim:). Dişinin yuvalıktan nekadar süre çıkması yumurtayı tehlikeye sokar demek istemiştim

ErcanUçar

Takipçi Üyemiz
Adı
Ercan
Soyadı
Uçar
3 ile 5 saat yumurtaya yatmazsa embiriyo ölür.. Yumurtanın soğuması embriyo ölümüne neden olur..

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
üretim için beslenen kuşlar kesinlikle kafesten dışarıya salınmamalıdırlar ancak dişi yada erkekten biri yağlanırsa salmaya atılır yağını eritene kadar diğer türlü kesinlikle çıkarılmamalıdır siz yumurtalı kuşu salayım diyorsunuz o kuş strese girerse ne yumurtaya yatar nede verim alabilirsiniz

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
ortam sıcaklığına bağlı olarak bu süre değişir . Ama siz kuşları kendi rahatlarına bıraksanız onlar zaten dışkılama yemek yeme gibi ihtiyaçlarını içgüdüsel olarak ayarlar.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
yumurtayı yaptıktan hemen sonra yatmazsa 3-5 güne kadar yumurta dayanabilir fakat, diğer türlü eğer 1-2 gün yatıp da sonra bir anda kalkarsa arkadaşların dediği gibi 3-5 saat dayanır.