öncelikle herkese merhaba. Yumurtlayan dişi yumurtaya sürekli mi yatmalıdır? arada kafesten çıkmasının bi zararı olur mu?. Yumurtanın üzerinde nekadar bi süre yatmazsa tehlikelidir? Saygılar
Yumurtalı bir kuş kafesten asla çıkarılmamalıdır. Siz kafesten çıkarmayın o yatacağı süreyi ayarlar sorun olmaz. Arada çıkabilir yuvadan. Ama asla kafesten çıkarmayın.
Yumurtalı bir kuş kafesten asla çıkarılmamalıdır. Siz kafesten çıkarmayın o yatacağı süreyi ayarlar sorun olmaz. Arada çıkabilir yuvadan. Ama asla kafesten çıkarmayın.
çok özür dilerim kendimi yanlış ifade etmişim. Kafesten değil yuvadan demek istedim. Dişinin yuvalıktan nekadar süre çıkması yumurtayı tehlikeye sokar demek istemiştim
üretim için beslenen kuşlar kesinlikle kafesten dışarıya salınmamalıdırlar ancak dişi yada erkekten biri yağlanırsa salmaya atılır yağını eritene kadar diğer türlü kesinlikle çıkarılmamalıdır siz yumurtalı kuşu salayım diyorsunuz o kuş strese girerse ne yumurtaya yatar nede verim alabilirsiniz
ortam sıcaklığına bağlı olarak bu süre değişir . Ama siz kuşları kendi rahatlarına bıraksanız onlar zaten dışkılama yemek yeme gibi ihtiyaçlarını içgüdüsel olarak ayarlar.
yumurtayı yaptıktan hemen sonra yatmazsa 3-5 güne kadar yumurta dayanabilir fakat, diğer türlü eğer 1-2 gün yatıp da sonra bir anda kalkarsa arkadaşların dediği gibi 3-5 saat dayanır.