YURT DIŞI ÜRETİCİLERİ ARANIYOR

davut kıyak

Yeni Üyemiz
Adı
davut
Soyadı
kıyak
Değerli forum üyeleri bir kaç hafta sonra ingiltereden misafirim gelecek ve kendisinden ingiliz muhabbet kuşu istedim her hangi bir petshoptan almak istemediğini dile getirdi bilindik bir adres varsa bizim üretimhaneler gibi paylaşırsanız sevinirim.gelecek olan misafirim kuşlardan anlamadığından dolayı vasıfsız ingiliz kuşu almak istemiyor ondan dolayı petshop 2. planda sizce normal bir petshoptan mı alsın ? yoksa bilindik bir üreticiden mi alsın ? Şimdiden yardımlarınızdan dolayı ve paylaşımınızdan dolayı TEŞEKKÜR EDERİM .

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Forumumuzda kaliteli vasıflı kuşlar üreten üreticiler var onlarla irtibata geçebilirsiniz.. İmza kısımlarında telefon numaraları mevcut..

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
yurt içindeki üretiçilerin suyumu çıktı taaaaaaaaaaaaa oralardan kuşu getirtiyorsunuz forumda araştırın aynı vasıfta yetiştiricilerimiz var...ama burdaki kuşlar türkish oluyor ingilteren gelenler ingiliz oluyor....

davut kıyak

Yeni Üyemiz
Adı
davut
Soyadı
kıyak
Ayhan YILDIRIM' Alıntı:
yurt içindeki üretiçilerin suyumu çıktı taaaaaaaaaaaaa oralardan kuşu getirtiyorsunuz forumda araştırın aynı vasıfta yetiştiricilerimiz var...ama burdaki kuşlar türkish oluyor ingilteren gelenler ingiliz oluyor....
malesef suyu çıktı ( SÖZÜM MECLİStEN DIŞARI ) bir jumbo yavrusuna 800 tl 1000 tl fiyat cekmeye baslayınca üreticilerimiz bide gercekten vasıflı kuş olsalar içim yanmıyacak adama olmayan kuşları satmaya calişan vatandaşlarımız biz alıcıları başka başka çözümler aramaya zorluyor.gercek anlamda vasıflı gercekten saf kan ingiliz veya jumbo olsa o fiyata belki alınır.ya mantarlı cıkıyor yada çok yaşlanmış hastalıklı kuş olunca malesef suyu cıkıyor ona vereceğim o parayı masrafıylan birlikte saf kan getirtirim emin olmuş olurum faturasıylan almış olurum...

emrah05

Üyemiz
Adı
EMRAH
Soyadı
UZUN
YUR DIŞI ÜRETİCİLER DEĞİLDE YUR İÇİ ÜRETİCİLER ARANIYOR DESE İDİNİZ  :)

davut kıyak

Yeni Üyemiz
Adı
davut
Soyadı
kıyak
YETERİNCE YURT İÇİ ÜRETİCİ TANIYORUM BEN BU SEFERKİ MAKSADIM YURTDIŞINDAN KUŞ ALMAK SİZ YAZILANLARI İYİ OKUDUNUZ MU HOCAM ?

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Forumu sürekli takip edenlerdenim. Bu yurtiçi-yurtdışı üreticiden kuş alma merasimleri sürekli tartışmaya sebeb olmuştur. Bence gereksiz bir tartışma.

Bende yurdum insanımın kazanmasını isterim. Tabiki Türkiye'de ki üreticilerimizde de güzel kuşlar var. Fakat onlar da zamanında yurt dışından alıp kendi kanlarını üretmediler mi?
Hatta arada bir farklı kan sahibi olmak isteyip yine yurt dışından kuş alan bu abilerimiz olmadı mı?

Herkes parasıyla istediğini almakta özgür olduğu için gereksiz polemikler can sıkmaktan başka bi işe yaramıyor bence..

SAYGILAR

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Gökhan YILMAZ' Alıntı:
Forumu sürekli takip edenlerdenim. Bu yurtiçi-yurtdışı üreticiden kuş alma merasimleri sürekli tartışmaya sebeb olmuştur. Bence gereksiz bir tartışma.

Bende yurdum insanımın kazanmasını isterim. Tabiki Türkiye'de ki üreticilerimizde de güzel kuşlar var. Fakat onlar da zamanında yurt dışından alıp kendi kanlarını üretmediler mi?
Hatta arada bir farklı kan sahibi olmak isteyip yine yurt dışından kuş alan bu abilerimiz olmadı mı?

Herkes parasıyla istediğini almakta özgür olduğu için gereksiz polemikler can sıkmaktan başka bi işe yaramıyor bence..

SAYGILAR
+11
herkez özgürdür...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Petshoplarda genelde üreticilerin cöpü bulunur, ... iyi ku$u kimse kolay kolay satmaz, satanda parasi icin artik, ...

Üreticinin üretmehanesinden direk yuvadan alinan ku$ en iyi ku$tur, ... yeme dü$mü$ olmasi gerek, fakat ali$tirmak icin bire bir, ... gözünü yeni sahibinde acan ku$ ayri, ... 8 haftalik ku$ ayri, genc olmasi makbuldur bu konuda, ... ben en erken 5 haftalik iken veriyorum, ama ku$ dedigim gibi yemini yiyebilmeli, ... yoksa 6 - 8 hafta arasi en iyisi !

Saygilar

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
valla ben çöp sattığımı hatırlamıyorum, üreticiler herzaman tam tersine aracısız ve toptancısız doğrudan petlere kuş satmayı tercih ederler çünki daha yüksek fiyata satabilirler. Ben sizin tercihinizin tam tersini tercih ederim...esas yurtdışı üreticileri çöplerini türkiyeye satarlar, ithalatçıların getirip sattığı kuşlar yabancıların istemediği ve bir işe yaramayan kuşlardır. Tabii ki her üretici öncelikle iyi verimi olan anaçların yavrularından kendine ayıracaktır...ama o da kapasitesini doldurana kadar...ondan sonra çıkan her kuşu satacaktır. Örneğin ben 50 çiftle üretim yapıyorum ve damızlıklarımın tamamı kendi ürettiğim kuşlardan oluşuyor. Bundan sonra çıkan kuşların turşusunu kuracak halim yok...tabii ki her çıkan kuşu satarım ve tabii ki de vasfına göre fiyatlandırırım. Verimli olmayan paspal bir çiftten çıkan yavruyu, kaliteli ve anaç bir çiftin yavrusu ile ayni tutmamız imkansız.

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
Yawwww arkadaşlar Allah aşkına ya.. Davut Bey taaa yılbaşında " bir kaç haftaya kadar İngiltereden misafirim geliyor kuş getirtmek istiyorum diye yazmış" konu nerelere gelmiş.. Elbette fikir belirtmek güzel ama öyle çöp möp olmaz dimi ustalar. Vasıfsız diyelim veya kalitesiz diyelim vesselam dimi. BU ARADA DAVUT BEY KUŞLAR GELDİ Mİ, GELDİYSE YUMURTLADI MI, YUMURTLADIYSA YAVRU ALDINIZ MI. TANIDIĞINIZ YERLİ ÜRETİCİLERİK KUŞLARI VE FİYATLARI İLE MUKAYESE YAPABİLİR MİSİNİZ...

forzaemre58

Üyemiz
Web sitesi
www.scoutanaliz.blogspot.com
Adı
Emre
Soyadı
Ayan
Yurt dışındaki çoğu üreticinin zoolojiyi ucundan köşesinden bildiği ve ilgilendiği anlaşılıyor.Yerli üreticilerin çok azı ancak onları takip ederek yada kıyıda köşedeki yazılmış makale örneklerini inceliyebiliyor.Üreticilikte temel fark burada yatıyor.Bunun için yurtdışında yapılan işleri takip ve tekrar etmek zorunda kalıyoruz.Forumda bir çok kişi kendi piyasasını kurma çabasında ve reklam yapma çabasında.Nitelikli iş çıkarmak isteyen istisnaların bir kısmı ise yazım kurallarını gözlemlediğim kadarıyla okuma yazma seviyesi düşük insanlar.Hal böyle olunca bilimsel yaklaşılamıyor ve kopyacılık ortaya çıkıyor.Bu durumda anlayanlar anlamayanlara anlatsın sözünden yola çıkarak,bu işi bilimi kaynak alan ve profesyonel üretim yapan kişilerin biz amatör üreticileri ve bakıcıları bilinçlendirmede daha baskın rol alması gereklidir.Yoksa bilgi çöplüğü şeklinde ilerlemek zorunda kalacağız.

forzaemre58

Üyemiz
Web sitesi
www.scoutanaliz.blogspot.com
Adı
Emre
Soyadı
Ayan
Birbirimize maşallah,inşallah demek dışında pek de bir şey yapmıyoruz.Temel eksiklikleri karşılaştırmalı analiz ederek ilerlesek faydası olur.Birbirimizi övülmeyecek konularda öveceğimize eleştirebilsek daha farklı bir noktaya varabiliriz belki.Forumda mutasyon önerisi olan bir konu başlığı var ve bu konu başlığına ilgi çok alt düzeyde.O reklamını yapıp,bu işten çok iyi anlayan abilerimiz bu konuda en ufak bir fikir dahi sunabilse ileriye dönük bir yapıcı adım atmış olacağız fakat bu kadar önemli bir konuya dahi ilginin alt düzeyde olması,çoğu kişinin etken değil edilgen ve hatta bireyci davrandığının göstergesidir.