yurt dışından muhabbet kuşu getirilmesi

ulas

Üyemiz
Adı
ulaş
Soyadı
inan
arkadaslar hepinize tekrardan merhaba,tekrardan merhaba demem uzun zamandır foruma girip ne yorum okuyabildim ne de yorumlarda bulundum o yuzden hepinize ne kadar kuşunuz varsa SAĞLIKLI ve kuşlarınızın tüyünce yavru vermesi dileğiyle....
arkadaslar ustalarım forumdan uzak kaldıgım gibi  piyasadan da uzak kaldım (kocaeli) bazı pet shoplara giitim. en son 5 ay önce 20 tl ye verdiğim yavru muhabbet kuşlarını acaba suan piyasa nedir diye sordugumda ne göreyim yem fiyatları artmıs tavan yapmıs fakat 5 ay önce 20 tl ye verdiğim piyasa şimdi istanbuldan toptancıların getirdiği kaçak kuslar nedeniye fiyat epey bir düşmüş.100 muhabbet kuşu ve seçmece tane fiyatı 17 18.hele bazı firmalar varki isimlerini birçoğunuz biliyorsunuzdur (bilmeyen fakat öğrenmek isteyenlere özelden firma ismi verebilirim) 500 kuş ve coğu seçmece tane fiyatı 12,5 13 tl ye satıyorlar.ve baktıgım birkaç petshop ta da alınan kuşları gördüm eskisi gibi kuşlar perişan veya hastalıklı değil o eski vasat ithal kuşlardan kat kat çok iyi neredeyse yerli üreticilerin ürettiği kalitede.sebebi ise yurt dısından gelirken eskisi gibi bavullarda vb yerlerde üst üste değil 100lü kafeslerde geliyor.demek ki yasal yollaradan veya profosyonelleşmişler artık.bizler bu konuda ne yapçaz yada birsey yaptıysanız benim takip edemediğim süre zarfında, bende sizlere destek olmaya varım.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
BİZİ BİZE DÜŞÜREN EKMEĞİMİZE SAHİP ÇIKMAYAN BİZLERİ OY ZAMANLARINDA HATIRLAYAN  YÖNETİMDE OLAN ALMAYAN BÜTÜN SİYASİCİLER KENDİLERİNİ DÜZELTMEDİKTEN  SONRA VAY HALİMİZE YAZACAK ÇİZECEK ÇOK ŞEYLER VAR BU VURDUM DUYMAZLIKLARDAN  BKTIK AMA MÜCADELEYİ BIRAKMAYACAĞIZ HİÇ SATAMAZSAK HEDİYE DAĞITIRIZ YEMCİLER KAZANSIN YAKINDA KAHVALTIYA KALKTIĞIMIZDA EKMEĞİDE ÇİNDEN GETİTTİRİRSEK ŞAŞMAMAK LAZIM ANADOLUNUN KÖYLERİNDE BUNLARI SENELER ÖNCE YAŞADIK HALA YAŞANIYOR KÖYDE HAZIR SÜT YUMURTA PEYNİR İL VE İLÇELERDEN KÖY BAKKALI TARAFINDAN STILIRSA YAPACAK BİR ŞEY YOK TÜKETİM TOPLUMU OLDUK ÇIĞ GİBİ BÜYÜYORUZ ALLAH cc HAKKIMIZDA EN HAYIRLISI NEYSE ONU VERSİN SLM

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Sitemizin asli görevlerinden biridir; Yerli üretim ve ithal/Kaçak gelmiş kuşlar arasındaki farkları anlatmak, Özellikle genç MuhabbetKuşu severleri aydınlatmak ve tercihi yine onlara bırakmak..

Geçtiğimiz hafta 2 tane ithal kuş satın aldım; Neden ucuz olduklarını bilmek isterseniz:
  Karantina süresince bu kuşların neyle beslendiklerini çözmeye çalıştım. Darının envayi çeşidini önlerine dizdim; meyvalar... sebzeler... Makarna ve ekmek çeşitlerinide serdim önlerine..

Arkadaşlar, bu kuşlar sadece sarı darı ile beslenmiş.. Muhtemelen çokta temiz olmayan kafeslerde üretildiler..

Biz, peynirle, ton balığıyla, elmanın pahalısıyla besleyelim; El oğlu sadece darıyı hak görmüş bu kuşlara.. Takdir tüm MuhabbetKuşu severlerin dir..

gozturk

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
ÖZTÜRK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Sitemizin asli görevlerinden biridir; Yerli üretim ve ithal/Kaçak gelmiş kuşlar arasındaki farkları anlatmak, Özellikle genç MuhabbetKuşu severleri aydınlatmak ve tercihi yine onlara bırakmak..

Geçtiğimiz hafta 2 tane ithal kuş satın aldım; Neden ucuz olduklarını bilmek isterseniz:
  Karantina süresince bu kuşların neyle beslendiklerini çözmeye çalıştım. Darının envayi çeşidini önlerine dizdim; meyvalar... sebzeler... Makarna ve ekmek çeşitlerinide serdim önlerine..

Arkadaşlar, bu kuşlar sadece sarı darı ile beslenmiş.. Muhtemelen çokta temiz olmayan kafeslerde üretildiler..

Biz, peynirle, ton balığıyla, elmanın pahalısıyla besleyelim; El oğlu sadece darıyı hak görmüş bu kuşlara.. Takdir tüm MuhabbetKuşu severlerin dir..
Yılmaz bey fazla söze gerek yok.İthal kuşlara neden mama yediremiyoruz ortada,hayvan sarı darıdan başka darı yemiyorsa mamamı yer...

Dağhan

Takipçi Üyemiz
Adı
Dağhan
Eğer biraz daha ithal kuşa dadanırsa petshop faan kalmayacak söyliyim

Çünkü döngüdür bu üretici üretir , satıcı satar böyle piyasa döner

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
KİMSE ALINMASIN AMA  Tkkf ya bağlı bütün dernekler birbirleri arasında sürtüşmek yerine bu işlere baksalar olay çözülür, yani bilmem nerelerde seminerler vermek yerine 81 vilayetteki dernek ve üyeleri ve üye olmasa dahi bu işe gönül verenler imza toplayıp (düzenli bi organizasyon ile 1 ayda 10 000 imza rahat toplanır) bi güzel anlatımla bu ithalin türkiye ekonomisine zararının boyutlarını, ve gelen hastalıklar yüzünden dolaylı zararlarını anlatsa bu iş tepeden çözülür yoksa ithal kuş şöyle kötü böyle kötü demek hiç bi şey fayda etmez.

Üretici pazara bağlıdır. (evde tek besleyen ler için söylüyorum) Kuşunun kireç tutan suluğunu bıçakla kazıyıp belkide 20. kuşuna hala aynı şeyde su içiren birisine bak bunlar sadece sarı darı ile beslenmiş dersen ya neolacak  kebapmı yiyecekti diyecektir.

Çok biliyorsan sen yap diyecek olursada ben, sen yap ben yap meselesinde değilim, insanlar dernek başkanı olunca şunu yapacam bunu yapacam diye oy istiyorlar, sadece bu işe yönelmelerini istesek yeter tabandan baskı dan bahsediyorum. İş burada değil , asıl iş bilgisayarı kapattığın anda başlıyor insanlara buradan bi şey anlatamazsın.
Sevgi ve saygılarımla .

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Arkadaşlar satıcı herzaman kar marjını göz önüne alır bizden aldığı kuştan 5 10 lira kar ederken ithalden 15 20 tl kar edibiliyor ama bence bu işin önüne geçmemiz çok zor biz aynı paralara 15 16 tl ye kuş versek emin olunki onlar 10 liraya düşer fiyatı Yılmaz abinin dediği gibi adamlar sadece sarı darıyla beslemiş  yani sonuç olarak bizler gibi severek üzerine titreyerek yapılan bi yetiştiricilik üreticilik felan yok adamlar tamamen olaya para olarak bakıyor dolduruluyor kuşlar tahta kasalara üst üste gönderiliyor bizim aramızda varmı kasalara dolduracak kimse? biz rahat etsinler diye bide 5 10 kuşa salma yapanlardanız.Herzaman sitemizde ithal ve yerli kuş kıyaslaması yapılıyor bilmeyen anlamayana sözüm yok ama bilipte ithale talep gösterenler hala var

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
tacir  kazanacağı paraya bakıyor olaya duygusal yaklaşıyor ki hangimiz yaptığımız işte (birçok kişi kuş haricinde başka işler yapıyor) duygusal davranmıyoruz kar etmeye çalışıyoruz adamların işide bu yapacak bişey yok faturası varsa herşekilde getirebilir ve satarda engelleyemeyiz ha ithal kuş deyipte insanlara korku salma yöntemide olur medya yoluyla fakatbu seferde yerli üreticinin kuşu elinde kalır  benim önerim yurt içindeki üretimi artırmak için elimizden geleni yapmak yardımlaşmak üretmek için insanları yönlendirmek ancak piyasaya böyle hakim olunur ki büyük üreticiler olduğu taktirde piyasayı doyurduğu taktirde bizde yakında ihraç ederiz inanın ozamanda ihracat çok kötü gidiyor deriz insanız biz...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Ömer ADAM' Alıntı:
KİMSE ALINMASIN AMA  ithal kuş şöyle kötü böyle kötü demek hiç bi şey fayda etmez.
    Ömer kardeşim, sende üzerine alınma fakat kuş İthalatı konusunda Dernek başkanlarının yapabileceği bir şey yoktur. 20.000 imzada toplasan bir işe yaramaz. Kişi İthalat iznini almış, parayı öder; malını Türkiye ye getirir. yani her şey yasaldır.
    Birde ülkemize kaçak yollarla giren kuşlar vardır, onun içinde sınırda nöbet tutmak gerekebilir fakat sınırda nöbet tutmak Camlı Köşkte, Alaaddin Tepesinde oturmaya benzemez.

K

koskore

Guest
Ben mesela hiç alınmadım :)) Ama ithal kuş kötüdür..Bursası YERLİ ÜRETİCİLER PLATYFORMU Biz burada ithal kuş iyi dahi olsa İYİ diyemeyiz..Burası bizim anavatanımız bizim toprağımız , bizim aşımız.. Yok öyle ithale iyi demek , güzel demek.. Tercih meselesi bazı şeyler..Müşteriye ithali verirler 1 ay içinde patlar o kuş ölür, sonra ikinciyi almaya gelir adam , satıcıda derki "abi sen iyi bakamamışsın , rüzgar almış, falan filan " ikinci kuşu gazlar..Sonrada o müşteriyi kaybeder..

Heee benden alırsa , Rabbim nasip etmediği sürece bomba gibi durur benim yavru kuşum..Temeli sağlam , uyum problemi yok çünkü bu topraklarda doğdu, yem problemi yok çünkü benim veridğim yemi petshopda veriyor, üretmek isterse verim alır çünkü çakma kuş değil vs vs...

BİZİM KUŞLARIMIZ MARKADIR PAZARDA SATILAN ÇAKMA ÜRÜNLERDEN DEĞİDİR

İTHAL İLE YERLİ ÜRETİMİN ARASINDAKİ FARK BENCE BUDUR..

KOÇ NE DEMİŞ " UCUZ MAL ALICAK KADAR ZENGİN DEĞİLİM " :))

Saygı Sevgi ve Muhabbetle..

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
ucuz etin suyu kara olurmuş 10liya 12 liray satılan ithal kuşlardan yavru alınamaz zaten yerlinin yerini hiç biri tutmaz geçenlerde zeki mülayim beyin açtığı konuda buna en güzel örnek ucuz kuşun yavrusu olmaz

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Arkadaslar kendim petshopum.normalde bende ithal kus almaktan yana değilim.yerliden cok dayanıksızlar.tercihim yerlidir.ama şöyle bir durum var.ithal kus satan kisiler ithal kusları 20 tl ye bile satabiliyor.12 tlden aldıgı kuslardan yine kar ediyolar. ama biz yerli sattıkmı 20 tl den satamıyoruz.16 dan bize gelisi olsa.dukkanda o kusun yedigi yemi vs katarsanız.20 tl ye sattıgımız kustan hicbirsey kalmaz. demek istedigim şu.yerli uretici arkadaslar daha maliyeti dusuk ucuza kus uretmeyi basarabilirse.zaten ithalin onune gecilir ve hepimiz rahatlariz..

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
behsat bey iyi güzel anlatmışsınızda    bu kuşu üretirken harcanan maliyeti ve emeği petshopçular neden görmezden geliyor o kuşlara baktığım gibi kendime bakmıyorum  icon_think

neyse gün gelecek yurtdışından bizim yerlileri götürmeye gelecekler inşallah bu seferde bizimkiler ithale dönecek  8)

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
DAHA GEÇENLERDE BİZİM SİTEDE VATANDAŞ İTHAL KUŞ SATIYORDU VE HEMEN KESİLDİ BU BİR DURUŞTUR BU KUŞ MESELESİ ALICI VE HOBİCİLER İÇİN BİR KÜLFET OLMAMALIDIR BENİM ÇEVREMDE KUŞU ÖLÜPTE AİLENİN BİREYLERİNİN YAS TUTTUĞUNA ŞAHİT OLDUM BU ADAMA UCUZ KUŞ SATAMAZSIN VE BU ÜZÜNTÜLERİNDEN SONRA AİLE TEKRAR ÖLECEK DİYE KUŞ ALMADI VE SONUNDA BEN O DOSTLARIMA SAĞLAM YERLİ HEDİYE ETTİM 1 HAFTA OLDU PET ŞHOPÇU ARKADAŞLAR SİZLER KUŞLARI SATERKEN POŞETEMİ YAKSA GAZETEYEMİ SARIYORSUNUZ KAFES SULUK YEMLİK YEM MAMA İLAÇ BONYOLUK TÜL YUVALIK VS BAŞKASIMI SATIYOR KUŞTAN AZ KAZAN AMA VERDİĞİN KUŞ ÖLMESİN VATANDAŞ DEVAMLI YEM ALMAYA GELSİN VE SANADA ARKADAŞINI GETİRSİN BOSS  SABANCI VE KOÇ KALİTEDEN NE ZAMAN ÖDÜN VERDİ SLM

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Ömer kardeşim, sende üzerine alınma fakat kuş İthalatı konusunda Dernek başkanlarının yapabileceği bir şey yoktur. 20.000 imzada toplasan bir işe yaramaz. Kişi İthalat iznini almış, parayı öder; malını Türkiye ye getirir. yani her şey yasaldır.
    Birde ülkemize kaçak yollarla giren kuşlar vardır, onun içinde sınırda nöbet tutmak gerekebilir fakat sınırda nöbet tutmak Camlı Köşkte, Alaaddin Tepesinde oturmaya benzemez.

abi sen niye sinir yaptın şimdi ben onu anlamadım
ayrıca dernekler bu işin önüne geçer abi olmadı kota belirlemeyle sonuçlandırılabilir zaten sınırsız olması bu piyasayı maafediyor.

Hem nöbet tutalım diyende olmadı, adı geçen yerler benim hoşlandığım yerler değil abi boş beleş tayfadan değiliz allah 'a şükür. :)

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    İthal/Kaçak Kuş konuları her yıl 3-5 kez açılır, hemen hemen aynı cümleler yazılır/söylenir sonra konu arşivlerlerdeki yerini alır..
    Arkadaşlar kabullenmemiz gereken gerçekler var; Bu kuşlar Serçe yahut Karga gibi Türkiye nin kuşları değildi; Muhakkak ki yurt dışından gelmeliydi.
    Çuvaldızı ithalatçı ve kaçakçı arkadaşlara batırdık; şimdi gelinde iğneyide kendimize batıralım: Bu ülkede arz talebi karşılayamıyor. Eminönünde bir dükkan biliyorum haftada 400......750 arası kuş satışı yapabiliyor (sadece bir tanesi). Belki çözüm yerli üretimin 2-3 katına çıkabilmesini gerektiriyor. Arzın talebi karşılayamamasına, yurt dışı fiyatlarınında ucuz olması eklenince bu sonuç kaçınılmaz olur. Fakat umudumuzu yitirmeyelim; yerli üretim her gün az yahut çok artıyor.

PetShopları 3 gruba ayırıyorum:
  1) Sadece yerli üretim tercih edenler (Özellikle bu gruptakileri ihmal etmemeliyiz).
  2) Ayrı kafeslerde hem yerli, hem ithal/kaçak satanlar
  3) Sadece ithal/kaçak satmayı yeğleyenler

Sadece ithal/kaçak satmayı yeğleyenler bizim ürettiğimiz kuşlarıda ithal fiyatından almak isteyecekleri ve satın alabilirse ayrı bir kafeste tutmayıp ithal/kaçaklarla aynı kafese koyarak müşterisini ve kendisini kandırmaya bir süre daha devam edebilirler. Tabii bu süre bu tür bir PetShop a yerli kuş veren üretimcilerimizinde emeklerinin bir kısmının zayi olmasına sebep olacaktır. Lütfen Bu tür PetShoplara kuş vermeyiniz; başka PetShoplarla anlaşma yapabilirsiniz. Alnınız açık, başınız dik olsun. Unutmayınız; üretebilmek kolay değildir Efendi/Kral sizsiniz..

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    İthal/Kaçak Kuş konuları her yıl 3-5 kez açılır, hemen hemen aynı cümleler yazılır/söylenir sonra konu arşivlerlerdeki yerini alır..
    Arkadaşlar kabullenmemiz gereken gerçekler var; Bu kuşlar Serçe yahut Karga gibi Türkiye nin kuşları değildi; Muhakkak ki yurt dışından gelmeliydi.
    Çuvaldızı ithalatçı ve kaçakçı arkadaşlara batırdık; şimdi gelinde iğneyide kendimize batıralım: Bu ülkede arz talebi karşılayamıyor. Eminönünde bir dükkan biliyorum haftada 400......750 arası kuş satışı yapabiliyor (sadece bir tanesi). Belki çözüm yerli üretimin 2-3 katına çıkabilmesini gerektiriyor. Arzın talebi karşılayamamasına, yurt dışı fiyatlarınında ucuz olması eklenince bu sonuç kaçınılmaz olur. Fakat umudumuzu yitirmeyelim; yerli üretim her gün az yahut çok artıyor.

PetShopları 3 gruba ayırıyorum:
  1) Sadece yerli üretim tercih edenler (Özellikle bu gruptakileri ihmal etmemeliyiz).
  2) Ayrı kafeslerde hem yerli, hem ithal/kaçak satanlar
  3) Sadece ithal/kaçak satmayı yeğleyenler

Sadece ithal/kaçak satmayı yeğleyenler bizim ürettiğimiz kuşlarıda ithal fiyatından almak isteyecekleri ve satın alabilirse ayrı bir kafeste tutmayıp ithal/kaçaklarla aynı kafese koyarak müşterisini ve kendisini kandırmaya bir süre daha devam edebilirler. Tabii bu süre bu tür bir PetShop a yerli kuş veren üretimcilerimizinde emeklerinin bir kısmının zayi olmasına sebep olacaktır. Lütfen Bu tür PetShoplara kuş vermeyiniz; başka PetShoplarla anlaşma yapabilirsiniz. Alnınız açık, başınız dik olsun. Unutmayınız; üretebilmek kolay değildir Efendi/Kral sizsiniz..
evil_idea evil_idea