redkit46
Takipçi Üyemiz
Kuluçka dönemindeyken yuvaya talaş bırakırsam bi sorun olurmu acaba şuan yuvada sadece kuş kumu var dişi yumurtaya yatıyor talaş eklemek istiyorum ama yatmayı bırakır diye çekiniyorum
Teşekkürler Özcan BeyÖzcan DUMAN' Alıntı:Ben yumurta döneminde hiçbirşey koymuyorum zaten ne koysanız atıyorlar...
İlk yavru çıktıktan sonra hamster talaşından koymaya başlıyorum azar azar..
Zamanla artırıyosun ister istemez..2 güne birde talaşı değiştiriyorum..Yavru çıkınca anaçlar talaşla ilgilenmiyor.Talaş sayesinde yavruların ayağında pislik veya çarpıklıkta olmuyor..
Saygılar...
Teşekkürler Ayhan BeyAyhan OTÇUOĞLU' Alıntı:Mevlüt Bey,
Bu konuda söylenecek diğer bir nokta daha var aslında. Yumurta da müdahale çok doğru olmaz bu noktada tüm arkadaşlar mutabık.
Yavrularınız çıkınca diğer arkadaşlara katılıyorum yavruların plastik veya ahşap folluk zemini ile temasını önlemek gerek. Özellikle içinde bulunduğumuz kış aylarında zeminde talaş v.b. madde olmamsı durumunda, ortam sıcaklığının düşmesi durumunda yavruların ayakları yuvalık zemininden soğuğu çekebilir ve soğuğa bağlı olarak hastalıklar ve hatta tok olarak ölüme kadar varabilen durumlar ve komplikasyonlar meydana gelebilir. Aslında yavru ayaklarının çarpılması yukarıda anlattığım tehlikenin yanında daha küçük bir tehlikedir ve erken fark edilirse tedavi de edilebilir.
Ancak üşümeye bağlı komplikasyonlar ölümle sonuçlanmadığı veya fark edilmediği durumlarda verimsiz, neşesiz, üreme problemli, düşük kaliteli kuş üretimine sebebiyet verebilir.
Tüm üreticiler olarak yavrularımızın sağlığını bu yöndende korumalıyız.
Saygılarımla