yuva içine konulan plastik folluk

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara

arkadaşlar yukarıdaki resimde yuva içine konulan plastik folluklarla ilgili forumda yaptığım araştırmalarda yavrularda çarpık bacak hastalığına ve yumurtalarda soğumaya neden olduğu söyleniyor, bu durum sık karşılaşılan bir durum mu, ben de kullanmayı düşünüyorum. özellikle havaların ısındığı bu günlerde ve 1 cm kalınlığındaki çamdan yapılmış yuvamda da yumurtalarda soğumaya neden olur mu? Aşağıdaki resimde sunduğum tırtıklı folluk daha uygun ama sadece daperkafeste var galiba ve online alışveriş sitede mevcut değil, bu siteden alışveriş yapan kimse var mı ya da alabileceğim başka bir site var mı?

Coşkun Ödemir

Uzman Üyemiz
Talaşı bol tut. Herhangi bir problem olmaz. Sıkıntılı yönleri mevcut. Örneğin anaçların kemirme durumu olabiliyor. Onun haricinde ben çarpık bacak vs. sorunu yaşamadım.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
M.Coşkun ÖZDEMİR' Alıntı:
Talaşı bol tut. Herhangi bir problem olmaz. Sıkıntılı yönleri mevcut. Örneğin anaçların kemirme durumu olabiliyor. Onun haricinde ben çarpık bacak vs. sorunu yaşamadım.
teşekkür ederim ama kuşlar talaşın hepsini yuvadan dışarı atıyor, yavrular çıktıktan sonra talaş koysam olur mu?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kuşların çoğu talaşı dışarı atar. Yavrulardan çok yumurtaları sıcak tutmak lazım. Ama yumurta olunca talaş koyulursa bu sefer de yuvayı kabullenmeyebilir. Şimdiden koyup denemeye çalışın derim.

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
bu durum meraklandırdı beni, ben çok fazla talaş koymadım. yine var biraz ama ilk 2 yumurtada herhangi bir problem yok gibi. talaş eklememe gerek var mı sizce?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Erdi ARIKAN' Alıntı:
bu durum meraklandırdı beni, ben çok fazla talaş koymadım. yine var biraz ama ilk 2 yumurtada herhangi bir problem yok gibi. talaş eklememe gerek var mı sizce?
Ne kadar varsa o kadar dursun eklemeye gerek yok.

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Erdi ARIKAN' Alıntı:
ben internette hiç talaş olmayanları da gördüm, bazıları ise oval çukur kısmına ince talaş koymuş, elimde kaba hamster talaşı var, kaba talaştan ince talaş mı yapsam...

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
kaba talaş daha iyi olur toz halinde olduğu zaman dışkıya popoda yapışır ve poponun tıkanmasına neden olur...ayrıca çarpık bacak sorunu folluktan kaynaklanan nedenler de olabiliyor yavru fazla olması durumunda küçük geldiği için ama biraz da dişiden kaynaklanıyor yavrunun üzerin de uzun süre oturmasından dolayı da oluyor şahsen bende bu nedenden dolayı birkere başıma geldi.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Erhan KİRET' Alıntı:
kaba talaş daha iyi olur toz halinde olduğu zaman dışkıya popoda yapışır ve poponun tıkanmasına neden olur...ayrıca çarpık bacak sorunu folluktan kaynaklanan nedenler de olabiliyor yavru fazla olması durumunda küçük geldiği için ama biraz da dişiden kaynaklanıyor yavrunun üzerin de uzun süre oturmasından dolayı da oluyor.

hilmi2323

Takipçi Üyemiz
Adı
hilmi
Soyadı
kuru
yavrular yumurtadan çıksın talaşı öyle koyun derim. kuştan kuşa fark eder yuvayı kabullenmesi. talaşı koydukdan sonra yumurtaya yatmayan kuşlar var bu yüzden bekleyin yavrular çıksın.

metin sarıerik

Üyemiz
Adı
metin
Soyadı
sarıerik
kardeşim bu muhabbet kuşlarıda insanlar gibi huy huydur :) kimisi talaşı sever kimisi sevmez kuşunu gözlemleyecen baktın talaşı atıyor birdaha koyma yoksa huylanır yumurtlamaz ayrıca boş plastik follugun da bir zararı yoktur hatta dahada guvenli dir ...bence..

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
merhaba ben yedi sekiz yıldır plastik follukla üretim yapıyorum hiç bir sıkıntısını görmedim kullanmanı öneririm ikincisi talaşı çok koymaki yumurtalar talaşa gömülmesin yani kuş yumurtayı ısıtabilsin çevirebilsin bide talaş incecik kum gibi olmasın birazcık daha irisi olsun başka bir şey istemez yedekli alırsın arada bi değişirsin kirlendikçe o kadar kolay gelsin  :)

Decadia

Takipçi Üyemiz
Adı
KERİM
Soyadı
YAPAR
ben hiçbir kuşun doğada plastik içine yumurtladığını görmedim.Aynı sekılde yuvalığın ıcını dolduran tahta oyuklar yaptrılabılır marangozdan ,o da emek ve zaman meselesı,hazır plastıgı varken.Plastıge karsıyım,ama cok kulllanan da memnun. iyi forumlar.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ben iki yıldır 2. resimdekinini gri renklisinden kullanıyorum çok memnunun temizliğide kolay dahada hiç yumurta soğudu diye ölen yavrum olmadı az bi şey talaş koyyorum sadece o kadar çok şükür bi sıkıntısını görmedim

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
internetten aldığım plastik folluklar ve sultan yuvalığım bugün geldi, yuvanın iç ölçüleri 20,5 * 20,5 * 17,5 cm, aldığım sitede yuvanın giriş kısmı 6 cm çapında yazıyordu fakat 7,5 cm çapında çıktı, büyük olması muhabbet kuşları için sıkıntı yaratır mı? Bir de plastik altlığın eni yuvaya uygun fakat yuvanın boyu plastiğe göre 0,5 cm daha büyük, bende yuvanın tüneğini birazcık içe ittim ve plastiği sıkıştırdım ama kuş içeri girerken plastik ile yuva arasındaki 0,5 cm'lik boşluğa ayağı sıkışır mı?

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
bu yuvalık tipi gerçekten en kullanışlı yuva benim fikrimce