YUVA VE YAVRUYLA İLGİLİ LÜTFEN.

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
Ustatlar merhaba sizden fikir almak istiyorum şimdiden teşekkürler.

1.sorum yumurtaya yatarken yuvayı değiştirmemde bir sakınca olurmu?

2.sorum yumurta çatlamaya başladığında tahmini ne kadar sürede yavru tamamen kabuktan kurtulur?

3.kabuğa steril bir maddeyle yavaşça yardım etsek anne baba yavruya bakmama gibi bir durum sergilermi?

4.ve son sorum yavru kabuğu kendi başınamı çıkarır yoksa anne babayardım edermi?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
1. Kesinlikle sakıncalı olur. Büyük ihtimalle yumurtaya yatmayı bırakır.(eğer yavru çıktığında değiştirilirse yavruya bakma isteğinden dolayı yavrulara bakabilir ama yumurtaya asla)

2. 10 dakikada tamamen kurtulur.

3. Yardım etmeniz sıkıntı yaratmaz. Ama kuştan kuşa değişkenlik gösterebilir.Bence çıkamazsa yardım etmek çok önemlidir.( Büyük ihtimalle kuşunuz çıkmasına yardım etseniz de yavrusuna bakar.)

4. Anne baba da yardım eder. Hatta anne yumurta kabuğundaki kalsiyumdan dolayı yavru çıktıktan sonra yumurta kabuğunu yiyebilir.

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
teşekkürler.yuvalığı değiştirme ilerleyen sürecte yapmam gerekli.
yavru yaklaşık 1 saat kadar süre yumurtadan kurtulamadı el yardımı ile bazı kabuk parçalarına yardımcı oldum.bütün kabuğu çıkarmadım az sonra tekrar kontrol edeceğim inşallah kurtulmuştur.çünkü kabuk içinde sıvı birşeyler vardı yavruya zarar vermek istemedim.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Kazım Kenan ŞENCI' Alıntı:
teşekkürler.yuvalığı değiştirme ilerleyen sürecte yapmam gerekli.
yavru yaklaşık 1 saat kadar süre yumurtadan kurtulamadı el yardımı ile bazı kabuk parçalarına yardımcı oldum.bütün kabuğu çıkarmadım az sonra tekrar kontrol edeceğim inşallah kurtulmuştur.çünkü kabuk içinde sıvı birşeyler vardı yavruya zarar vermek istemedim.
iyi yapmışsınız. O sıvılar yumurtanın içindeki sıvılardır. Siz biraz daha kontrol etmeye devam edin. Yuva değişimini yavrular yuvadan atladıktan sonra yapmanız daha sağlıklı olacaktır.

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
çok şükür kabuktan kurtulmuş kıpır kıpır anne ve baba yuvalıkta sessiz sakin sıcak huzurlu bir ortam yaratmışlar.
oda sıcaklığım gece gündüz 21 derece nem oranım 60-65 oranlarında.yavrular için rakamlar iyimi acaba?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
hiçbir sorun yok İNŞALLAH sorunsuz bir şekilde büyür. Bir süre sonra yavrunun kursağını da kontrol edin yem var mı annesi babası beslemiş mi diye

kano35

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM KENAN
Soyadı
ŞENCİ
2 büyük kardeşi var onların kursakları iyi durumdaydı.anneyi pek göremiyorum ama baba nezaman görsem yem yiyip su içiyor ve bebeklerden gelen tek ses sayesinde yuvaya dalıyor ve çıktığında gaga etrafı sarı sarı lekeler mevcut.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
5.. BUNLARA GEREK  YOK BIRAKIN NATURAL TAKILSINLAR  EĞER BİR  PROBLEM SEZİNLENDİĞİNDE BU BAŞLIĞI DÜZELTEREK YADA SİTEDEN BİR ÜSTADI ARADIĞIN DA YARDIM ALABİLİRSİN..SAYGILAR

R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
1. Kesinlikle sakıncalı olur. Büyük ihtimalle yumurtaya yatmayı bırakır.(eğer yavru çıktığında değiştirilirse yavruya bakma isteğinden dolayı yavrulara bakabilir ama yumurtaya asla)

3. Yardım etmeniz sıkıntı yaratmaz. Ama kuştan kuşa değişkenlik gösterebilir.Bence çıkamazsa yardım etmek çok önemlidir.( Büyük ihtimalle kuşunuz çıkmasına yardım etseniz de yavrusuna bakar.)

4. Anne baba da yardım eder. Hatta anne yumurta kabuğundaki kalsiyumdan dolayı yavru çıktıktan sonra yumurta kabuğunu yiyebilir.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
TELEVIZYO GIBI ONLARA BAKMA KUŞLARI RAHAT BIRAK KARIŞMA
KUŞLARI STRESE SOKARAK YAVRULARI TELEF EDER BIRBIRLERINE DUŞURURSUN SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ ONLAR GEREĞİNİ GEREKTIĞI ŞEKILDE YAPARLAR YETERKI MAMA YAM SU KUM GAGA TAŞI KEMIK ISI IŞIK BAKIMLARINI EKSIK ETME YAVRULAR UÇANA DEK KAFES VE EKIPMANLARDA HIÇBIR DEĞİŞİKLİK YAPMA SLM

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
TELEVIZYO GIBI ONLARA BAKMA KUŞLARI RAHAT BIRAK KARIŞMA  smileki smileki smileki smileki smileki smileki smileki smileki smileki smileki smileki    İLAHİ K.A  ABİİ YA  smileki smileki

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Kemal AKBULUT' Alıntı:
TELEVIZYO GIBI ONLARA BAKMA KUŞLARI RAHAT BIRAK KARIŞMA
KUŞLARI STRESE SOKARAK YAVRULARI TELEF EDER BIRBIRLERINE DUŞURURSUN SON PİŞMANLIK FAYDA ETMEZ ONLAR GEREĞİNİ GEREKTIĞI ŞEKILDE YAPARLAR YETERKI MAMA YAM SU KUM GAGA TAŞI KEMIK ISI IŞIK BAKIMLARINI EKSIK ETME YAVRULAR UÇANA DEK KAFES VE EKIPMANLARDA HIÇBIR DEĞİŞİKLİK YAPMA SLM

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:

+111