Yuvada yavru ölümleri hakkında öneri

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Arkadaşlar son 1-2 aydır tüm üretici arkadaşlarımızın yavru ölümleri hakkında forumdan,özelden ve telefonla
aramaları bu ölümlerin nedenli çoğaldığını gösteriyor.

Bu hastalığın bakteriyel bir hastalık olduğunu anne babanın bağışıklık sisteminin güçlü olması nedeniyle
kendilerine birşey olmamaktadır.

Yavruların ise bağışıklık sisteminin daha gelişmediğinden ötürü yuvada ölümler olmaktadır

Size nacizane bir önerim olacak önce bütün üretimhanenizdeki ekipmanları dezen veya çamaşır suyu ile yıkamanız gerekmektedir.
bu yapacaklarımızın hijyen tarafı

Veterinerden veya ecza depolarından alacağınız "Neomivet" bulamazsanız "Furavet" antibakteriyel ilaçlarını almanızı
1 litreye suya 1 çay kaşığı ilacınızı 5 gün üst üste verin 6. gün elinizdeki herhangi bir vitamini verin
daha sonra normal suya devan edin.

Normal üretiminizdede elma sirkesini ve diazemi eksik etmeyin
Bu reçeteyi uygulayan arkadaşlar bu topik altında küre başladığı zaman belirtsin gelişmeleride burdan yazarsa
üreticilik ve paylaşım gereğini yerine getirmiş olacaktır.
ALLAH biz kuş severleri ve kuşlarımızı hastalıklardan korusun

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ABİ teşekkürler PAYLAŞTIKÇA ARTAN TAT DİYORUZ
ARZULAR ŞELALE DEMEDN GEÇEMEYECEM SLM

AYRICA SİZİNLE TELDEN SONRA ARKADAŞIN KÜMESİNDE YAVRU ÖLÜMLERİNİN YEMİN BİTİŞ VE YENİ YEMİN BAŞLAMASINDAN SONRA BAŞLADIĞINI VE FARE GÖRÜLDÜĞÜNÜ HATIRLATMAK İSTERİM YEMLER MALUM 7 8 İNCİ AYDA HASAT EDİLİYOR VE KÖTÜ SAKLAMA KOŞULLARINA MARUZ KALDIĞINDAN BOZULUYOR VE BİZLERİDE YAKIYOR SLM

shakespeare

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
ÇALIŞKAN
Kemal AKBULUT' Alıntı:
ABİ teşekkürler PAYLAŞTIKÇA ARTAN TAT DİYORUZ
ARZULAR ŞELALE DEMEDN GEÇEMEYECEM SLM

kemal abi mesaj attım bakarmısın.slm

hunter_07

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
özdemir
cok doğru bi konu acmışsınız selahhattin bey.bu konuyu güncel tutarsak cok isabetli olur.cok muzdarip olan arkadaş var yavru olumlerinden ve tedaviye cevap almak haftalar hatta aylar alabiliyor.bu hastalıktan muzdarip olan bir kişi eyer başarılı olur ve deneyimlerini buraya aktarırsa  bircok muhabbetsever arkadasına parayla olculmeyecek bir yardım yapmış olur.hem bircok yavrunun kurtulmasına yaydımcı olur,hem bu konudan muzdarip arkadaşlara cesaret verir.
yani üreticilik ve paylaşım gereğini yerine getirmiş olacaktır.

hunter_07

Uzman Üyemiz
Adı
hakan
Soyadı
özdemir
kemal abinin yazdıklarını okuduktan sonra aklıma  bi fikir  geldi yuvada yavru ölümlerinden muzdarip arkadaşlar ölümlerin ne zaman başladığını ,hangi yem ve ne tür mamalar kullandıklarını ,hangi tur ilaçlar ve takviye ilaçlar kullandıklarını burada paylaşırsa belki bi ortak noktada cıkar ortaya.bende yemlerden şüpeleniyorum.benimde bi arkadaşım muzdarip ankarada tahlile gönderdi mantar var demişler ve muhtemelen yemden oldugunu söylemişler.sadece su ve yem ver sakın meyve verme zamanla duzelir demişler ama duzelmedi bi turlu.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
cok yerinde bir paylasım selahattin abi tskler... bu konunun sabitlenmesi ve her zaman guncel kalması gerekmektedir...ölümlerin bircok sebebi olabilir.. ama cogu yemden evet!!! yem kalitesi cok önemli... artı bircok unsur daha var...üretimhanenin temizligi ve özelikle temiz hava girişi... + olarak kirli hava cıkışı...

tankuuu

Takipçi Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
ÖZGÜR
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
cok yerinde bir paylasım selahattin abi tskler... bu konunun sabitlenmesi ve her zaman guncel kalması gerekmektedir...ölümlerin bircok sebebi olabilir.. ama cogu yemden evet!!! yem kalitesi cok önemli... artı bircok unsur daha var...üretimhanenin temizligi ve özelikle temiz hava girişi... + olarak kirli hava cıkışı...
+Rutubet

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ARKADAŞLAR KIŞ NEDENİYLE İÇERDE SOBA DIŞARDA SOĞUK MUHABBETLER TEMİZ HAVAYA ALIŞTI BENDE SIK SIK HAVALANDIRDIM DEDİMKİ SOĞUKTAN
SONRA YİNE DEVAM BU SEFER ÇİMLENDİRDİĞİM BUĞDAY YIKAYAMADIM DEDİM
SONRA HERALDE MAMA YETERLİ DEĞİL SABAH AKŞAM MAMA VERDİM
AMAN DEDİM ATLATTIK YİNE DEİM SUDAN DEĞİŞTİRDİM YİNE DEVAM
SABRETTİK YEM DİR DİYE YEM DEĞİŞİKLİĞİ YİNE DEVAM
AKŞAMŞ
LARI KÜMESTE FARE HA BABAM İLAÇ YAPIŞTIRICI KEDİ OLMADI
DEDİMKİ PİSLİKTEN TEMİZLİK SİRKELİ SULAR DEZENFEKTAK YOK KARDEŞ
DUA EDİYORUM İYİKİ DAMIZLIKLAR DURUYOR YUVALIKLARI AÇMAYA ELİM GİTMİYOR
ŞU ANDA TOPARLAMAYA BAŞLADI BENDE HER YUVALIĞA 5 SEFER BAKIYORUM AMA ENTERASAN ALTTA YAVRU GİDİYOR YANI ALTI ÜSTÜ SAĞLAM 5 TANEDEN 2 Sİ YOLCU 3 Ü TAŞ GİBİ
İNŞALLAH HAVALARLA BU SIKINTILAR BİTECEK
NEO TERAMİSİN KESİN OLSUN DİYE YAVRULARA DAMLALIKLA VERDİĞİMDE 1 2 GÜN GECİKİYOR AMA YİNE BY BY ŞU ANA KADAR TATBİKAT TAM BİTMİŞ DEĞİL SONUNDA ALLAH cc izni ile ben ve benim gibi üreticiler kazanacak  daha önce bir kaç tel aldım görmeyince insan endişeleniyor umarım yeni arkadaşlara iyi gelir slm

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
HAVALARIN MÜLAYİMLEŞMEYE BAŞLAMASI İLE BİT VE DİĞER KAN EMİCİ KENELER KÜMESLERDE HORTLAMAYA BAŞLAYACAK ANAÇLARINIZ VE YAVRULARINIZDAN GÖZLERDE SULANMA KIZARIKLIK KISILMA HAYVANDA HAFİFLEME İLE BİRLİKTE EĞER BİR KÖŞEYE ÇEKİLİP UYUKLAMA VE KABARIK TÜYLER SÖZ KONUSU İSE GENEL İÇ DIŞ PARAZİT AŞILAMALARI VE İLAÇLAMA UYGULAMALARINA BAŞLAYIN YUVALARDA NEDENSİZ YAVRU ÖLÜMLERİ DE BUNA İSTİNADEN ŞU MEVSİM DEĞİŞİKLİĞİNDEKİ HAYVANLARA SIKINTI YARATMAKTA VİT,MİNERAL VE ÖNLEM İLAÇLAMA VE ORTAM DEZENFEKTASYONUNA VE SOGUK DIYE DÜŞÜRDÜĞÜNÜZ HAVA SİRKÜLASYONUNA BAŞLAMAKTA FAYDA VAR........MİNERAL BLOKLARI KONUSUNDA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIRIM DİLEYEN ARKADAŞLARA OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜRLER

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,9793.0.html

Burakk99

Uzman Üyemiz
Adı
Gürkan
Soyadı
Demir
Selahattin Abi paylaşım için teşekkürler.

Bundan 1 ay önce yavru ölümlerim çoğalmıştı, aşağıdaki sisteme geçtiğimden beri (hamdolsun) hiç olmadı, enteresan olan yavrular yeteri kadar beslenmesine rağmen, hava sıcaklığı ve nem oranının (özellikle bu sene , bir gün kış, bir gün bahar havası) dengesiz seyri tüm özellikle yavrularda bağışıklık sistemini alt-üst ettiğini düşünüyorum.

*Kümese nezle,grip,öksürük v.b mevsimsel hastalıkları olan eşim,dostum, arkadaşım kısacası hiç kimseyi sokmadım, grip olunca kendim dahi girmedim.

*Tüm suluk ve mamalıkların yedeklerini masa üstünde ,sağda solda kuru vaziyette bekletmeyip , kullanmadığım süre boyunca 30 lt lik kovanın içine 1.lt sirke dökerek hepsini içinde tutuyorum, haftada bir kovadaki yedekleriyle değiştirip kovaya kafeslerden topladığım suluk ve mamalıkları koyuyorum.Hafta sonları kovalardan çıkarıp gene sirkeli suda fırça ile yıkayıp , yeni su ve sirke koyduğum kovaya atıyorum.

*Kümesi ve yavru salmasını her gece süpürüp, yerleri az çamaşır suyu ile paspas yapıyorum, havalandırmayı iyice açarak, yerleri kurutana kadar bekliyorum.

*Kafes ve box tavalarını 3-4 günde bir spatula ve sert halı fırçaşı ile iyice temizleyip, 15 günde bir çamaşır suyu ile yıkıyorum.

*5 lt suya 1 suluk sirke koyarak , haftada bir gün tüm kuşlara veriyorum.

*Yaptığım mamanın içine ilave olarak Portakal Kabuğu, Brokoli, Kekik, Tarçın ,Damıltılmış Sumak, Diazyme 256 mutlaka koyuyorum.

Bunları uyguladığımdan beri yavru ölümlerim azalarak, hiç kalmadı, ishal v.b mikrobik hastalıklarada (çok şükür) rastlamadım.

Sirke her derda deva , mutlaka kullanılmalı...

seom

Uzman Üyemiz
Adı
Adil & Semih
Soyadı
SABANCI
Merhaba,

Enrofloksasin etken madde içeren BAYTRİL; gram (-) ve gram (+) olarak adlandırılan ilaç oldukça geniş bir etkiye sahiptir. Eşdeğeri olan ilaç ise; VİLSAN ilaç firmasınca üretilen VİL-FLOKS Oral Solüsyon olacaktır.

Formülasyonu : 1 ml oral çözelti içeriğinde 100 mg enrofloksasin baz bulunmaktadır.

Farmakolojisi ve özellikleri : Enrofloksasin, 3. kuşak bir florokinolon türevi olup, bakteri sitoplazmasında bulunan ve bakterilerin metabolik faaliyetlerinde temel enzim olan DNA-giraz enzimini deforme ederek, bakteriyel sentezleri bloke edip, fonksitonel bozukluklar sonucu bakterilerin ölümüne sebep olur. Üok ufak dozlarda dahi oluşabilen bu hızlı ve özel bakterisidal etki sonucu, diğer antibakteriyeller ile arasında kros ve transferabl rezistans oluşturmadığı gibi, bilinen tüm antibakteriyel ajanlara (mikroplara) karşı patojen tiplerin geliştirdiği direnci de ortadan kaldırabilir. Ağız yoluyla ve iğne ile uygulamasında biyoyararlanımı eşdeğerli olup, iğne ile uygulanmasını takiben hızlı emilip 0,5-2 saat içerisinde doku ve vücut sıvılarındaki biyoyararlanım seviyesi % 80'e ulaşır. Kan serumundaki konsantrasyonu daha düşük olup, plazma proteine de % 30'dan daha az bir oranda bağlanır. Yarılanma ömrü 2-6 saat arasında değişir. Değişime uğramadan, büyük ölçüde böbrek ve safra ile atılır. Diğer antibakteriyellerle geçimsizliği yoktur ve onların aksine bağışıklık sistemi baskı altında tutmaz. Etkili olduğu hastalık etmenleri çok fazla olup, tavsiye edilen dozlarda hiçbir yan ve toksik etkisi yoktur. Vil-floks'un antibakteriyel spektrumu :
Gram (-) bakteriler : E.coli, Salmonella, Pasteurella, Proteus, Klebsiella, Haemophilus, Bordatella, Pseudomonas, Actionbacillus, Brucella, Vibrio, Serratia, Champhylobacter, Bacteriodes, Moraxella, Tersinia.
Gram (+) bakteriler : Staphylococcus, Streptococcus, Corynebacterium, Bacillus, Clostridium, Erysipelothirix, Listeria, Mikoplazmalar, M.gallisepticum, M.synoviae, M.meleagridis, M.pneumonia, M.bovis, M.iowae, Spiroketa.

Kullanılma yerleri : Vil-floks, yukarıda bildirilen patojenlerden ileri gelen enfeksiyonların korunma ve tedavisinde kullanılır. Bu kapsamda olmak üzere : Knatlılarda; mikoplazmal enfeksiyonlar (CRD ve CRD kompleks, bulaşıcı sinovitis ve poliserozitis), hindilerin hava kesesi iltihabı ile diğer mikoplazmal enfeksiyonlar başlıca endikasyonlarını oluşturur. Bakteriyel Enfeksiyonlar; koli ve koliseptemi=kolibasillosis, tifo, paratifo ve pullorum ve hemorajik septemisi=pastorellozis başta olmak üzere kolera, bulaşıcı sinüzitis, coriza, avian pseudomonazis, hekzamitiozis, streptokok ve stafilokok enfeksiyonları, laringotrakeitis, spiroketozis, enfeksiyöz hepatitis, göbek kordonu iltihabı, civcivlerin erken ölümleri, viral enfeksiyonların ikincil komplikasyonları ile stres halleri başarıyla sağaltılabilir.

Kullanılma şekli ve dozları : Vil-floks, kanatlılarda içme suyuna katılarak 10 mg/kg'lık günlük dozda ağız yoluyla (içme sularına) 3 gün süreyle uygulanır. şiddetli ve kronik vakalarda ise, 2 günlük bir idame doz ilavesi gerekebilir. Veteriner hekim tarafından başka bir şekilde tavsiye edilmediği taktirde tedavi edici doz yukarıdaki gibidir. Kanatlılarda; hayvanların 8-12 saat içerisinde tüketebilecekleri içme suyu içerisine belirtilen miktarda Vil-floks ilave edilir. İlaçlı suyun bitiminden sonra o gün için gerekli olan normal içme suyu verilir. İlaçlı su, 10 mg/kg günlük enrofloksasin'e göre ayarlanmış olup, tedavi amacıyla 3 gün (e.coli ve salmonella enfeksiyonlarında 5 gün) süre ile kullanılır. Koruyucu amaçla civciv ve piliçlerde 21 gün arayla 2 kez 3 günlük yarı doz uygulaması yapılmalıdır.

Doz için daha açıklayıcı olması açısından; 100 adet 400 gram ağırlığındaki güvercinlerden oluşan filo için : 40 litre suya 40 ml vil-floks ilave edilmelidir. 50 adet güvercin için doz ayarlanmalıdır.

Saygılar
Niyazi Ertürk

Alıntıdır.En yakın zamanda temin edip sonuçları paylaşacağım.

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
SELAHATTİN ABİMİZİN VERMİŞ OLDUĞU İLACA ULAŞTIM FAKAT BİZLER İÇİN ÇOK FAZLA BENDE MUĞLA SATIŞ MÜBESSİLİNLE GÖRÜŞTÜM BENİ ECZA DEPOSUNA YÖNLENDİRDİ  DİĞER ARKADAŞA VETERİNERDE  COXSİDİN TAVSİYE ETMİŞ ONU DENEYECEĞİZ SLM BENDE HAVALARIN İYİLEŞMESİYLE KESİLDİ AMA YİNEDE TEDBİR

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
Kemal AKBULUT' Alıntı:
SELAHATTİN ABİMİZİN VERMİŞ OLDUĞU İLACA ULAŞTIM FAKAT BİZLER İÇİN ÇOK FAZLA BENDE MUĞLA SATIŞ MÜBESSİLİNLE GÖRÜŞTÜM BENİ ECZA DEPOSUNA YÖNLENDİRDİ  DİĞER ARKADAŞA VETERİNERDE  COXSİDİN TAVSİYE ETMİŞ ONU DENEYECEĞİZ SLM BENDE HAVALARIN İYİLEŞMESİYLE KESİLDİ AMA YİNEDE TEDBİR
kemal abi coxidin kullanacagına... cocci_geel kullan pantex firmasının holllandadan gelme ithal bir ilactir.. coxidin den cok daha etkili.. icinde hem coccidiosa iyi gelen ilac var hemde ronidazol var... ronidazolda kursak mantarlarına iyi gelir..ama furavet tozun etkilesimiyle aynı etkiye sahip değiller yani... furavetin yerine coxidin öneren yanlış solemis.. saygılar..

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
BURADA İLAÇ KONUSU SIKINTILI KEDİ KÖPEK ALSA TAMAM ADAMLAR NE MUHABBETMİ KAÇ TANE VAV FALAN  YAPIYOR SONRA ONLARA ANLATMAYA BAŞLIYORUM NET TEL KARGO OLMASA VAY HALİMİZE ONADA BAKAYIM BULURSAM ALIRIM  SAĞOL KARDEŞ SLM

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
arkadaşlar 2 aydır üretim den gerçekten çok kizdim yavru ölümleri gerçekten de çok zarar veriyor.
geçen %70 oranın da ölü yavru attım . bu ay da aynı oranlar devam ediyor.
kemal abinin dediği gibi denemediğim yol kalmadı .
Allah' tan damızlıklarım duruyor.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
Kuşları şu anda azlında zorluyoruz mümkün ise erkekli dişili salmaya ayırıp en az 1 ay besiye e dinlendirmeye çekip eğer yine mümkün ise canlı aşı ile aşıladıktan sonra düşük oranlı bir antibakteriyel ile genel olarak bir ilaçlama yapmanızı öneriyorum büyük ihtimal megabakteriyoz tarzı bir sıkıntı veya yuvalarda oluşan küf mantarlarının neticeside olabilir yuva içi havalandırmayı uygun hale getirmeye çalışın eğer havalandırma eksiği var ise ortamı vanodin veya dezen tarzı ortam dezenfektesi ile kafeslerı yuvalıkları suluk ve yemlıkleır ıyıce temızleyın suluk ve yemlıklerı  tuneklerı ve kafes tellerını sade sulu bezle silip göz ve ağız temaslarında yoğun ilaç ile temaslarını engelleyin ve üretimhanenizi blotic,kenaz,ardap ile iyice parazit ilaçlaması yaparak dezenfekte edin dış parazit ve myte lar için kenaz ve blotik bir litre suya şırınga 0.50 mg  katarak fısfıs yolu ile kuşların gözlerine  temas etmeyecek biçimde fısfıslayın uygulamayı yaparken içme sularını alıp ilaçlama bittikten sonra taze su ıle doldurup verin  iç parazit içinde levamizol içerikli iç parazit tozu veya tabletlerinden veterinerinizin elinizdeki canlı aırlığına önerdiği dozda kullanın  yerleri çamaşır suyu ile dezenfekte edin her şey temizlik ve havalandırmada bitiyor aslında belirli periyodlarda bu uygulamaları iç dış parazit ilaçlaması mikroplar için dezenfekte uygulamaları yaptıkca zaten zamanla ölümler yok olacaktır verdiğiniz ek besinlerinde küflenecek kadar kuşlarınızın ortamında durdurmamaya en fazla 8 saat kalacak biçimde tutarsanız işiizi görürsünzü yeselerde yemeselerde 8 saat  içinde toplayın tekrar ÖZELLİKLE KUŞLARINIZIN YAVRULARI KURSAKLARI DOLU BİR BİÇİMDE BEYAZLAYARAK ETLERİ SAKIZ GİBİ YUMUŞAYARAK ÖLÜYORLAR VE YUVADA DA ISLAKLIK MEVCUT İSE ZEMİNDE YUKARDA ANLATTIĞIM UYGULAMALARI BİRER HAFTA ARALIKLA UYGULAMA SIRASINA GÖRE GERÇEKLEİŞTİRİRSENİZ SIKINTILARINIZIN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞUNDAN KURTULMUŞ OLURSUNUZ KUŞLARINIZIN SALMAYA ALIP DİNLENDİRDİĞİNİZDE ERKEKLER VE DİŞİLER BİRBİRLERİNİN BAKTERİ VE PREBİYOTİK MAYALARINA MİKROPLARINA BAĞIŞIK OLACAKLARI İÇİN YAVRU SÜRMELERİNİZDE YUMURTA SÜRMELERİNİZDE BİLE MAYA FARKI OLMAYACAĞI İÇİN YAVRULAR BOZULMADAN BÜYÜMEYE DEVAM EDECEKLERDİR  kolay gelsin.