yuvadaki yavrumun içler acısı hali

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
Merhaba arkadaşlar, yavrumun tüylerinde bir sorun var sürekli dökülüyor ve şuanki durumu çok kötü, bu fransız tüy dökümümü oluyor eğer öyleyse biraz araştırdım tedavisi yok deniyor sizce bir çaresi varmı yardımlarınızı rica ediyorum, teşekkürler.

Aykut DÖNMEZ

Yeni Üyemiz
Adı
Aykut
Soyadı
DÖNMEZ
Ustam muhtemelen bu french molt değil.French moltta genellikle kanat ve kuyruk tüyleri dökülür.YUvalığı gözleyin büyük ihtimalle anne yavrunun tüylerini yolmuş.

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
anne babasi tüylerini yolmus bunun sırtındakı ve kafasındaki tüylerine dikkat ederseniz telekler yeniden sağlam sekilde cıkıyor, siteden arastirip anaclarınız icin tedbir alın

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
Behzat TİĞİZ' Alıntı:
anne babasi tüylerini yolmus bunun sırtındakı ve kafasındaki tüylerine dikkat ederseniz telekler yeniden sağlam sekilde cıkıyor, siteden arastirip anaclarınız icin tedbir alın

Behzat hocam yuvada iki yavru var sadece biri bu şekilde, dediğiniz gibiyse eğer anne baba sadece bu yavruya böyle bir şey yapmış olabilirmi, saygılar.

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
İbrahim AKSU' Alıntı:
Behzat hocam yuvada iki yavru var sadece biri bu şekilde, dediğiniz gibiyse eğer anne baba sadece bu yavruya böyle bir şey yapmış olabilirmi, saygılar.

Bu arada söylediğiniz gibi olabilir çünkü son günlerde dişi erkeği kesinlikle yuvalığa sokmuyordu sürekli saldırıyordu yuvalığa giren erkeğe ve dışarı atıyordu döverek, erkek kızışmıştı sanırım yavrunun tüylerini erkek yolmuş o zaman ve dişi bu yüzden yuvalığa sokmuyordu demekki,

Erkeği ayırdım ustam ilk kuluçkasıydı, bundan sonraki kuluçkalarında bu şekilde yapması söz konusumudur?
Eğer öyle bir ihtimal varsa damızlıklarım içinden onu çıkaracağım, bilgi verirmisiniz, teşekkür ederim şimdiden

muhabbet kuşları

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Apuhan
bence erkek değil de dişinin yolma ihtimali daha kuvvetli.tekrar yumurtlamak için bunu yapıyordur.diğer kuluçkalarda da aynı şeyi yapabilir.

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
Erkan APUHAN' Alıntı:
bence erkek değil de dişinin yolma ihtimali daha kuvvetli.tekrar yumurtlamak için bunu yapıyordur.diğer kuluçkalarda da aynı şeyi yapabilir.

Erkeğin yapmış olabileceğini sanıyoruz bizde hocam, çünkü sürekli erkekle dişi kavga halindeydi erkek kızışmış çiftleşmek istiyordu sorun çıkarıyordu son günlerde, ve en son farkettimki erkeği yuvaya almıyor dişi, içerden yuvanın deliğinde bekçi gibi bekliyor ve erkeğin girmesine engel oluyordu, bende ayırdım erkeği, bakalım yuvayı temizledim takip ediyorum, suçlu er geç ortaya çıkacak ama umarım yavru daha fazla zarar görmez

muhabbet kuşları

Takipçi Üyemiz
Adı
Erkan
Soyadı
Apuhan
ayırdığın için artık zarar vermez diye tahmin ediyorum...inşallah hayırlısıyla büyürler...güzel bir yavru olacağa benziyor... :)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Di$iler kiz cocuklarini e$lerinden bile kiskanirlar, ... di$imi bu ?

Cilti saldirilardan zarar görürse, tügüde saglikli veyahut hic cikmaz o yara veya darbe alan bölgelerde  :(

Gecmi$ olsun  squint

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
Murat GÖÇMEN' Alıntı:
Di$iler kiz cocuklarini e$lerinden bile kiskanirlar, ... di$imi bu ?

Cilti saldirilardan zarar görürse, tügüde saglikli veyahut hic cikmaz o yara veya darbe alan bölgelerde  :(

Gecmi$ olsun  squint
Teşekkür ederim Murat hocam, yalnız bu olayı anladığım kadarıyla dişi değil erkek yaptı, erkeği ayırdım şimdi takip ediyorum şuan bi sorun yok bakalım artık

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
anne babaya çok sıkı bakım yapmayın altlarında yavru varken normal bakım yapın erken kızışırlarsa altlarındaki yavru yeme düşmeden yumurtlamaya kalkar dişi ve yavruyu öldüredebilirdi yavruların en büyüğü 18-20 günlük olunca erkeği dişinin yanından al sadece dişi yavrulara baksın böylelikle yavrular 30-32 günlük olana kadar dişi çok rahat bakar yavruları tam ayırıp kendi başlarına birer birey olduklarından bir kaç gün sonra dişinin yanına erkeği tekrar atıp yeniden yumurtlamasını sağlayabilirsin dişinin.

ibraksum

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
aksu
sorun devam ediyor ustalarım, baba yapıyordur diye düşünüp ayırmıştım erkeği, ancak bugün kontrol ettiğimde yuvada yeni tüyler gördüm,iki yavru var birisi 30 günlük birisi 25 günlük ve bir yavrum bu şekilde yolunmuş ebeveynler böyle bir ayrım yaparlarmı? ayrıca anne gayet iyi bir şekilde besliyor yavruları kursakları dolu, belki dişi yapıyordur diye düşünüp dişiyi ayırdım erkeği bıraktım oda yuvaya bile girmiyor yavruların açlıktan ölmesinden korkuyorum, şimdi ne yapmam gerekiyor bilemedim yardımcı olurmusunuz teşekkür ederim şimdiden