Yuvadan atlama?

esoesli

Üyemiz
Adı
can
Soyadı
ak
Herkese slm.bugun ilk yavru 30 günlük oldu fakat halen yuvadan atlamamakta ısrar ediyor(gerci bu sabah kafes tabanına indi 1 saat sonra tekrar yuvaya tırmanarak iceri girdi)acaba yavru kuslar ne zaman yuvalıgı terkeder?terketmezse ben ittireyimmi hafiften:)))

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Can AK' Alıntı:
Herkese slm.bugun ilk yavru 30 günlük oldu fakat halen yuvadan atlamamakta ısrar ediyor(gerci bu sabah kafes tabanına indi 1 saat sonra tekrar yuvaya tırmanarak iceri girdi)acaba yavru kuslar ne zaman yuvalıgı terkeder?terketmezse ben ittireyimmi hafiften:)))
  rotfl  ???  thumbsupbo
10 numara soru olmuş hala gülüyorum.
Bence ellemeyin onlar kendini bilir.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yuvada başka yavru yoksa yuvadan almanıza gerek yok. Ama eğer başka yavru varsa ve 30 günlük yavru kendisi yem kırabiliyorsa kafesten bile ayırabilirsiniz. Yem yiyebiliyorsa başka bir kafese almanız hem anneyi hem de yavruları rahatlatır. Çünkü anne o kadar büyük bir yavrunun yem ihtiyacını karşılamaktan zaten yorgun düşmüştür ve büyük yavru da annenin küçük yavrulara kusacağı yemi kendisi yediği için ( kendi cüssesinden faydalanarak )
küçük yavruların gelişmesinde sıkıntı yaratabilir.

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
kafes tabanına biraz aspur ya da ak darı dökün. kuşu gözlemleyin. eğer yem kırabiliyorsa ayırın. baba yem kırmayı öğretsin öyle ayırın. kıramazsa dursun kafeste

esoesli

Üyemiz
Adı
can
Soyadı
ak
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Yuvada başka yavru yoksa yuvadan almanıza gerek yok. Ama eğer başka yavru varsa ve 30 günlük yavru kendisi yem kırabiliyorsa kafesten bile ayırabilirsiniz. Yem yiyebiliyorsa başka bir kafese almanız hem anneyi hem de yavruları rahatlatır. Çünkü anne o kadar büyük bir yavrunun yem ihtiyacını karşılamaktan zaten yorgun düşmüştür ve büyük yavru da annenin küçük yavrulara kusacağı yemi kendisi yediği için ( kendi cüssesinden faydalanarak )
küçük yavruların gelişmesinde sıkıntı yaratabilir.

4 kardesi daha var..yem kırıp kıramadıgını bilmiyorum..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
siz kafes tabanına biraz kanarya yemi dökün (petshopa sorun kanarya yemi diye o size verir) (az miktar alırsınız) sonra yavruyu gözlemleyin imkan varsa yuvadan çıkartıp yiyor mu diye bakın. ( yuvaya da biraz serpebilirsiniz bütün yavrular onları oynayarak alışırlar )

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
siz kafes tabanına biraz kanarya yemi dökün (petshopa sorun kanarya yemi diye o size verir) (az miktar alırsınız) sonra yavruyu gözlemleyin imkan varsa yuvadan çıkartıp yiyor mu diye bakın. ( yuvaya da biraz serpebilirsiniz bütün yavrular onları oynayarak alışırlar )
bu esnada tünekleri de çıkartın ki anne baba yavruyla tabnda yem kırabilsin öğretsin..

serhat koymalı

Üyemiz
    Yavrular genelde 30. günden sonra yuvadan çıkma alıştırmaları yaparlar.Yuvadan çıkan yavruda kendi başına yem yemeyi göze almış demektir.Sizin yapmanız gereken kafes tabanına yem dökmek ve anne babayı dikkatli gözlemlemek.Zira yuvada yavruyu besleyen çoğu anne kuş kafesin içindeki yavruya yuvadan gelen değilde dışardan gelen muamelesi yapar öldürebilirde.Eğer anne baba sorun teşkil etmiyorsa 35 günlük oluncaya kadar bekletebilirsin.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Serhat KOYMALI' Alıntı:
    Yavrular genelde 30. günden sonra yuvadan çıkma alıştırmaları yaparlar.Yuvadan çıkan yavruda kendi başına yem yemeyi göze almış demektir.Sizin yapmanız gereken kafes tabanına yem dökmek ve anne babayı dikkatli gözlemlemek.Zira yuvada yavruyu besleyen çoğu anne kuş kafesin içindeki yavruya yuvadan gelen değilde dışardan gelen muamelesi yapar öldürebilirde.Eğer anne baba sorun teşkil etmiyorsa 35 günlük oluncaya kadar bekletebilirsin.
Çok doğru ben o hatayı yaptım iki kere çıktı yavr bende yaramaz sni deyip içeri koydum sabaha öldürmüşlerdi yavruyu. Hala çok üzgünüm.

esoesli

Üyemiz
Adı
can
Soyadı
ak
Serhat KOYMALI' Alıntı:
Az evvel tabandaydı yemleri agzında geveliyor sanki.birde mamada koymustum onada biraz biraz burnunu soktu.tabi bu arada erkek degilde disi kus tabana yanına indi ona gösterir gibi ayagıyla eşeler gibi yaptı yavruda onu dikkatle seyretti.sonra onu ittirir gibi yaptı yuvalıga dogru.baktım olacak gibi degil yuvalıga koydum tekrar.hemen dişide arkasından girdi cıvır cıvır öttü ona.su anda sorun yok demekki vakti var daha..