yuvalarda yavru ölümleri (acil)

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
arkadaşlar yuvalarda yavru ölümleri başladı sebebini bilmediyim acemi bir kişi deyilim çok uzun zamandan beri muhabbet kuşları besliyorum 1 ay içerisinde abartısız 50 yavrum ölmüştür sadece saydıyım son 6 günde 15 oldu hergün yuvalardan 1- 2 şer yavru ölüyor deyişik bişe vermiyorum herzamanki bakımım yorumlarınızı bekliyorum

hasanhasan

Uzman Üyemiz
Adı
hasan
Soyadı
baytemur
bit önceden vardı önceden tedbir almıştım şuan göremiyorum kimi 5. kimi10.kimi 1 hafatalık yavruların yani karışık ölümler aç olanda var kursagı dolu olanda var karışık bir durum yani çözemedim ilk defa bu kadar ölüm oluyor kuşlardan daha önce yavru alındı acemide deyiller vitamin veriyorum vitaform-depomin.daha önceki bakımlarımdan ekstira olarak refik türk ün mamasını vermiştim 1 haftadır kestim ama ölümler devam etdi mama olarak ben ufatılmış kuru ekmek -havuç-haşlanmış yumurta veriyorum ama bu ay dikkat etdim bazı yavruların düylerinde ve kanatlarında dökülme var eksik olan bir vitamin olabilirde yani şuan ne yapacagıma karar veremedim

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Hasan bey geçmiş olsun. Derdinize tam olarak derman olamam ama galiba e ile k vitamini desteği lazım
Muhtemelen etken olabilir, Vitaform sürekli kullanımda kötü sonuçlar doğurur, Vitaformu içtikten sonra iki gün boyunca verdiğiniz vitamin, yumurtalı mama dahil hiç bir şey kuşa yarar sağlamaz.
Üstadlar gereken cevapları verecektir tekrar geçmiş olsun.

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Ben hiç viteform kullanmadım kullanmamda nutra vit witalmax gibi vitaminler kullanırım ki onlarda 15 günde bir E vit S yada E vit K Gibi içeriği kuvvetli ilaçlar daha etkili olur diye düşünüyorum Yavru ölümleri ya dengesiz beslenmeden yada mavi benek hastalığından olabilir Mavi benek hastalığıda yavru ölümlerini tetikleyebilir

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
kümesinde büyük ihtimal polyema virüsü var,anne babada kesinlikle anlaşılmaz  beşeri antibiyotik ciproflaxacin tablet 500 mg + flagile tablet (kan parazitlere karşıdır )bu iki antibiyotikten birer tablet yani ikisini toz haline getirip 1 lt suya karıştır mamalarına nemlendirme şeklinde kullan,yavruları yaşatırsın ama virüsten kurtulamazsın,sana tavsiyem kuşlarını parakendeye ve petşoplara sat kesinlikle üretici arkadaşların eline geçmesin aynı problemi yaşarlar,geçmiş olsun