yuvalığa alışma sorunu acil yardımmm

ramiz1453

Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
can
8 aylık erkek kuşum ramize dişi bi cremio aldım 2 hafta önce oda 8 aylık  gayet iyi anlaşıyolar araları iyi kızışmaları için yemlerine 2 haftadır nijer tohumu kattım fakat cere renklerinde bir değişme yok erkeğinki mor dişininki ise beyaz çok hafif gök mavisi rengi var..yuvalık 1 haftadır takılı fakat ilgilenmiyorlar ne yapmam lazım yavru alabilmek için yardım ederseniz sevinirim...

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Ku$culuk SABIR i$idir !!!

Di$inin ceresi AGAC derisi veya kabugu gibi veya kahverengi olmasi gerek, ...

Nemi yapacaksin ?  icon_think

Bekliyeceksin, ... yoksa olan di$iye ve YAZIK olur, ...

kolay gelsin  8)

SAYGILAR

muhabbett_

Takipçi Üyemiz
Adı
ahmet çağlar
Soyadı
erdal
SABREDECEKSİNİZ.. KUŞLAR ÜREMEYE HAZIR OLDUĞUNDA İLGİ DUYACAKTIR YUVAYA,HAYVANLARI RAHATSIZ ETMEYİN YETERKİ :)

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Acele i$e kim kari$ir ?  icon_think confusedtw

Di$i ku$lari genetik olarak zaten üretimi genelde benimser, ancak kizgin erkegin yanina HAZIR olmiyan bir di$i herzaman baski altindadir, cünkü erkek daima zorlar, ... ve olan kime olur ???  confusedtw icon_think

BAKIN, ...

Birgün Vatanda$in birine bir mavi Opal di$i verdim, ... sizin CEK dediginiz cinsten idi, ...
Ku$un soyu, üretim konusunda ARI gibi idi, ... ve cok güzel yavrular veriyordu, ... neyse, ...

Ve $unuda belirtmek istiyorum, ... genelde bizim TÜRK INSANIMIZ hemen aldigi Ku$lardan olsun, neyden olursada olsun, ... HEMEN olmasada, en yakin zamanda yavru alma derdine girmeye cok merakli, ...

Almanlar veya diger Milletler, evlerine bilincli olarak aldiklari yaratiklara, güzel bir hayat sunma derdindeler, ve onlara HAYVAN degilde, insan gözüyle, veya ailenin yeni bir ferdi gözüyle bakmaktadirlar, ... hani insan yine ve herzaman hayvandan üstündür, ve öylede olmali, vede, biz bazen insanin insana göstermedigi saygiyi hayvanlara gösterildigini görünce, o " insanliktan nasiplenemiyenler " icin ister istemez üzülüyoruz, ...

Hani benimde cok manidar buldugum bir sözü hatirlatmak istiyorum, hazir lafini etmi$ken, ... :

" Insanlari tanidikca, hayvanlari daha cok sevmeye ba$ladim " ...

Sözüm meclisten di$ari  8)

Gelelim yine verdigim ku$a ve ASIL demek istedigime, ... hani hizlandirma istiyorsunuzya, ...  ::)

Adam birgün, yani ku$ henüz 4 aylik iken gitmi$, kümesin tabanina tavuk gibi bir tane yumurta yapmi$, ... ver evde öncedende bir erkegi vardi, yanina bir di$i istiyorum diye beni bulup yanima gelmi$ti, ...

Neyse, ...

Adam geldi, beni ziyaret etti, ve hem ne var ne yok yeni ku$lardan diye bakmaya, hemde bana dani$ip evde üretime ba$lamak icin bir kac tavsiye alabilmek icin yanima geldi veya ben buyur ettim, ... SELAMUNALEYKÜM, ... ALEYKÜMSELAM  :)

Adam geldi, ... bakti, ... sordu, ... bir kac ku$ ile burda oynadi, ... elden yem yedirtti, ... ve yani sira soru sordu, bende cevap verdim, ... ve yavru almaya cok hevesli vede cok merakliydi, ...  ::)
evil_idea

Ben o ku$u elden cikarttigimda, ku$ 6 haftalik yeme coktan dü$mü$ bir ku$ idi, ... ve yanilmiyorsam 4 haftalik iken yuvadan atlayip kendi ba$ina yemde yiyordu bile, vede karde$lerinede yem kusuyordu, ... yani geli$imi hizli olan cinstendi, ...

Adam sordu, ve bundan hemen yavru almak istedigini ifade etti, ... yani yumurtalar ziyan olmasin, biraz bebek sevelim, falan filan, ...

Bende adama, orada dur dedim !!!

Sordum adama, ku$u daha gecen almadinmi ?
Eee ???

Oda daha yeni yuvadan atlamami$miydi, ...  confusedtw icon_think icon_wall ???
Eee ???

Senin kiz cocugun varmi dedim ???  8)

Var dedi, ... ya$i kac dedim ?
4 dedi, ...
Eee ???

YANLI$ anlama $imdi, bir$eylere dikkat cekmek icin bende $imdi sana bir soru soracagim dedim, ... ve sordum : ... Allah bagi$lasin kizini diyerek, ... peki, bizde ondan $IMDI bebek istesek olurmu dedim ???  icon_wall icon_naughty ahaaa scared

Sonucta ap acik bir cocuk dedim, ve cocuktan cocuk olurmu hic dedim ???  crazy crying

Adam dondu kaldi, ... ve ben kahvemizi icerken usulca konuyu biraz daha aydinlattim, ...  squint

Bende, di$i ku$lar en az 1 - 2 ya$ina girdikten sonra ve yumurtaliklari ve diger tüm organlari TAM olarak geli$tikten sonra onlar ile damizlik planlarina giriyorum, ... tabi buda bana has bir yöntem, ... sayi cokluguna degil, KALITENIN üst düzeyde olmasi icin emek sarf ettigim icin, az olsun, temiz olsun görü$üne sahibim, ...  8)

Ve adama dedimki, eger o kadar aceleci isen, sana bir cift damizlik cift vereyim, onlar ile hevesini al, ... oda ba$ladi, ya hanim bunlara zaten yan yan bakiyor, bir cift daha olursa canima okur, ...  C:) rotfl friend

O zaman sakin sakin bekliyeceksin dedim, TETIKLEMIYECEKSIN ve her$eyi olacagina birakacaksin, ve zamani geldimi, ben yanindayim diyerek sözlerime devam etmi$tim !!!

Ve misaller verdim, ... mesela tavuklarinda kendiliginden, tabi tetikleyici yem yeselerde, bize yedigimiz yumurtalari yaptiklarini anlattim, ve arada horoz diye bir döllendiricininde bulunmadigini, tavuklarin bunu ic güdüsel ve genetik olarak zaten yaptiklarini, ve o yumurtalarin üretimi tavuklar icinde o kadar kolay olmadigini, ... yumurtaliklarini yordugunu ve yiprattigini, ... bu üretim konularinda OLAN DAIMA Di$ilere oldugunu, onlarin kiymetini, yüklerini, bilinclerini, öyle ras gele degilde, bakabilekleri kadar yavru yaptiklarini, hakkini verdiklerini, ... yani anlattimda anlattim, ...  C:) rotfl ( adam iyiki ayakta uyumadi )  C:) smileki

Adam sonunda bu i$lerin i$ güc, aile vesayre arasinda olsada güzel, ancak o kadarda detayli oldugunu kabul edince sonunda anlatmak istedigimi anladi, ... ve bizde adami teselli ettik, istedigi vakit yanima gelip burda yumurta, yavru görüp sevebilecegini, ve EN MÜHIMI, ÖNCEDEN gerekli tecrübeyi edinip, bu i$lere daha bilincli girerse, o kadarda kaliteli yavruya sahip olabilir, ... hani o tecrübeyi edinmek hicte o kadar zor degil, ancak o ku$ada, hele hele o di$iyede YAZIKTIR, GÜNAHTIR !!!

Ne yazikki, insanlarimiz, HEMEN yapalim, daha tecrübeye sahip olmadan i$e atilmaya cok merakli ve hevesli, ... ve bo$a sarf edilen emekler ve zahmetler sadece gereksiz zaman ve para kayibina sebeptir, ... gerci bu ugra$larda parayada bakan, öyle kolay kolay umdugunu bulamaz !!!

Yani bu i$ten eve ekmek götürmek istiyen, hobbihane olsun, veya ne $ekilde olursa olsun, ancak  bu i$lerden büyük cikarlar hesap eden, cogu zaman hüsrana ugrami$tir, ... ve sonunda acik acik demesede ... offf diyerek er veya gec bu bir anlik geli$ip olu$an hevestende, o kadar cabuk sogmu$tur, ...  crying

Kolay degildir, elinizde büyüttügünüz nesilleri farz edelim, zoraki olarak oraya buraya dagitmak !

insan her$eyde oldugu gibi sevdikce baglaniyor, ... ve o sevgi her ne $ekilde olursa olsun, baltalanirsa, hem her$ey birden bire bo$tur, hemde olan insanin kendisine olur, cünkü yapmak herzamandan yikmaktan zordur, ve kimse ordan burdan fedakarliklar ile ekip diktiginin ASLA yikilmasina tepkisiz kalamazdir, ... ASLA !!!  8)

Bilinci adim atarsak, ayaklarimiz daima yerede basar, ve neyin ne oldugunu en iyi kendimizde biliriz, ... akil almak ayri, kendi tecrübelere dayanmak daha gurur verici, ve her akil veren, bundan emin olun, iyiliginiz icin degilde, sizi avutmak icin YANLI$ tavsiyeler verip, sizin üstlere yükselmenizi böylece kendi aklinca engelliyecektir !!!

Herzamanki gibi, ekilen bicilir degerli arkada$lar, abiler ve karde$lerim, HERZAMAN !!!

Nijer tohumu ile ve onla bunla olacak i$ler degil bunlar, ... vakti gelidiginde neler olur neler ;)

Tohumu düzgün olanda, mahsülünü o kadar keyifli bir ruh hali ile bicer ve bicebilir, elden cikarttigindada, gönül ve vicdan rahatliligi ile insanlara sunabilir  friend !!!

DAIMA iyilerden olma ümidiyle in$allah  squint

SAYGILAR

( yine biraz uzun olduysa, bilgilendirme amacli ve ortaya yazdim, af ola )  8)

ramiz1453

Üyemiz
Adı
emre
Soyadı
can
Yani çok teşekkğr ederim çok iyi anlatmışsınız beyefendi sağolun

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Rica ederim  squint

Hedefi tuttu ise, ne mutlu bize !

Hazir ciftler ile acele ederek bu yola girmek var, birde elinizde, yipranmami$ ve ter temiz bu zorlu döneme hazirladiginizin meyvesini tatmak var, ve bu daha bir ba$ka olacaktir  ;)

Kolay gelsin ve sizlerde sag olun in$allah  8)

Her$ey gönlünüzce olmasi dilegi ile  ;)

SAYGILAR