berkansenol
Uzman Üyemiz
Öncelikle bu sitede her sorumuza cevap veren bizleri aydınlatan abilerime kardeşlerime çok teşekkür ediyorum.. Arkadaşlar bir çift yerli muhabbet kuşum var. dişiyi alalı 4 gün oldu. erkek kuşum kızıştı dişininde yavaş yavaç galiba ceresindeki burun deliklerinden itibaren kahverengileşiyor .. yuvalık taktım. erkek kuşum yuvalığı besliyor :
yuvalığın giriş deliğinin üzerindeki yere yem kusuyor ve yiyor . dişiylede ara sıra öpüşüyor gibi . birbirlerini kaşımıyorlar .yuvalık takılı iken erkek kuş günün çoğunu yuvalıkta geçiriyor , sanki yuvalığı eşi olarak görüyor gibi . dişiye yapacağı kurları yuvalığa yapıyor . dişi yuvalığa girmek istediğinde erkek dişinin kafasına gaga atıyor :
yuvalığı söktüğüm zamanda erkek kuş bağırıyor . sonrada suluğu asmak için kullandığımız renkli mandalı besliyor :
bazen erkek kuş dişi uyurken burun delikleri galiba yada ceresi oraya dilini değdiriyor yada yalıyor .bir kaç kere ayırdım kuşları dişi kuş yem yemedi . ve birbirlerini görecek şekilde koydum erkek kuş oturuyor dişi tellere tırmanıyor ve imdat çağrısı yapar gibi ötüyor . aynı kafese koydum tekrar aynı anda yem yiyorlar . bir kaç kere saldım beraber uçuyorlar dinlenirken erkek dişinin kuyruğuna basmaya çalışıyor izin vermiyor. geçen akşam erkek kuşun durduğu tüneğe dişi kuş gidecekti erkek dişinin kafasını gagaladı ve 1 dakika sonra dişinin kafasında erkeğin vurduğu yerde ufak bir kırmızılık oldu. bu günde orası siyah olmuş . hem dövüyor hem seviyor :
bazende dişiyi kafesin içinde kuyruğunu kavalıyor . anlamadım ne yapmam gerekir . haftada 2 kez mama veriyorum. suları hergün değişiyor. kendimden iyi bakıyorum kuşlara
bi yardım edin . Nijer vs Kızıştırıcı vereyimmi ? buda havuc verdikten sonra sevdiği hali
kafesteki oyuncağı kaldırdım. yuvalığı söktüm şuan dişyle ilgileniyor .sizce yuvalık olmadıgı zaman çifleşirlermi ?
Video0018 - Kopya.mp4
Video0018 - Kopya.mp4