Yuvalığı Beslemesi :S

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Öncelikle bu sitede her sorumuza cevap veren bizleri aydınlatan abilerime kardeşlerime çok teşekkür ediyorum..  Arkadaşlar bir çift yerli muhabbet kuşum var. dişiyi alalı 4 gün oldu. erkek kuşum kızıştı dişininde yavaş yavaç galiba  ceresindeki burun deliklerinden itibaren  kahverengileşiyor .. yuvalık taktım. erkek kuşum yuvalığı besliyor  ::) yuvalığın giriş deliğinin üzerindeki yere yem kusuyor ve yiyor . dişiylede ara sıra öpüşüyor gibi .  birbirlerini kaşımıyorlar .yuvalık takılı iken erkek kuş günün çoğunu yuvalıkta geçiriyor , sanki yuvalığı eşi olarak görüyor gibi . dişiye yapacağı kurları yuvalığa yapıyor .  dişi yuvalığa girmek istediğinde erkek dişinin kafasına gaga atıyor  ::) yuvalığı söktüğüm zamanda  erkek kuş bağırıyor . sonrada suluğu asmak için kullandığımız renkli mandalı besliyor ::) bazen erkek kuş dişi uyurken burun delikleri galiba yada ceresi oraya dilini değdiriyor yada yalıyor .bir kaç kere ayırdım kuşları dişi kuş yem yemedi . ve birbirlerini görecek şekilde  koydum erkek kuş oturuyor dişi tellere tırmanıyor ve imdat çağrısı yapar gibi ötüyor . aynı kafese koydum tekrar aynı anda yem yiyorlar .  bir kaç kere saldım beraber uçuyorlar dinlenirken erkek dişinin kuyruğuna basmaya çalışıyor izin vermiyor.  geçen akşam  erkek kuşun  durduğu tüneğe dişi kuş gidecekti erkek dişinin kafasını gagaladı ve 1 dakika sonra dişinin kafasında erkeğin vurduğu yerde  ufak bir kırmızılık oldu. bu günde orası siyah olmuş . hem dövüyor hem seviyor ::) bazende dişiyi kafesin içinde  kuyruğunu kavalıyor . anlamadım ne yapmam gerekir .  haftada 2 kez mama veriyorum. suları hergün değişiyor. kendimden iyi bakıyorum kuşlara  :D bi yardım edin .  Nijer vs Kızıştırıcı vereyimmi ?  buda havuc verdikten sonra sevdiği hali :)  kafesteki oyuncağı kaldırdım. yuvalığı söktüm şuan dişyle ilgileniyor .sizce yuvalık olmadıgı zaman çifleşirlermi ?
Video0018 - Kopya.mp4

kerem38

Yeni Üyemiz
Adı
kerem
Soyadı
zennecioğlu
çift olmuş kardeşim ama dişi kusmasını istiyor heral kusamıyor yada sen görmüyosun.....dişiler normaLDE agrasif olur

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Kerem ZENNECİOĞLU.' Alıntı:
çift olmuş kardeşim ama dişi kusmasını istiyor heral kusamıyor yada sen görmüyosun.....dişiler normaLDE agrasif olur
erkek yuvalığa kusuyor dişiye kusmuyor  .

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
Dişiyi alalı daha 4 gün olmuş zaten kuşların yerlerine alışması için 15-20 gün kadar süre vermelisiniz kuşları dışarı salmayın eğer yavru almak istiyorsanız fazla rahatsız etmeyin çiftler anlaşıyor gibi görünüyor kuşlara biraz zaman verin erkek kızışmış durumda dişide ortama alışınca yavaş yavaş kızışmaya başlar dediğim gibi kuşları rahatsız etmemeniz gerekiyor kolay gelsin.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
zamana ihtiyaçları var  yuvalığı söküp takma bence

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
Dişiyi alalı daha 4 gün olmuş zaten kuşların yerlerine alışması için 15-20 gün kadar süre vermelisiniz kuşları dışarı salmayın eğer yavru almak istiyorsanız fazla rahatsız etmeyin çiftler anlaşıyor gibi görünüyor kuşlara biraz zaman verin erkek kızışmış durumda dişide ortama alışınca yavaş yavaş kızışmaya başlar dediğim gibi kuşları rahatsız etmemeniz gerekiyor kolay gelsin.
peki sizce yuvalığı takayımmı yada gerek varmı takınca erkek yuvalığı besliyor  ???

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Disi biraz alissin hatta ayri kafeslerde karsilikli koy ki kizisma hizlansin derim ben ondan sonrasi allahin izniyle gelir baska bir deyislede sabir :)

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Sayra SENSES' Alıntı:
Disi biraz alissin hatta ayri kafeslerde karsilikli koy ki kizisma hizlansin derim ben ondan sonrasi allahin izniyle gelir baska bir deyislede sabir :)
Kafesleri Ayırdım 2  saat boyunca dişi yem yemedi su içmedi. oturdum izledim .  karşılıklı koyduğum için dişi erkeği görmek içn tellerde bir sağa bir sola gidiyordu . birde imdat çağrısı gibi ötüyordu erkek kuşa. bir erkek bir dşi ötüyordu bende birleştirdim . yem yemediği için

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Aciktiginda yem yer benim fikrimce 10 gun falan ayri kalsinlar ama karar senin...

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
kuşlar birbirine alışmış ayırmana gerek yok sadece sabret kuşları rahatsız etme sessiz bir ortamda dursunlar göz önünde biryere koyma. Yuvalığıda çıkardıysan 15-20 gün sonra tak dişi kuş hem ortama hemde eşine alışmış olur sonra yuvayı taktığında tüm ilgisi yuvaya olacaktır eğer kuş alışmadan takarsan etrafa alışmaktan yuvayla ilgisi az olur. SABIR.

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Furkan GÜMÜŞ' Alıntı:
kuşlar birbirine alışmış ayırmana gerek yok sadece sabret kuşları rahatsız etme sessiz bir ortamda dursunlar göz önünde biryere koyma. Yuvalığıda çıkardıysan 15-20 gün sonra tak dişi kuş hem ortama hemde eşine alışmış olur sonra yuvayı taktığında tüm ilgisi yuvaya olacaktır eğer kuş alışmadan takarsan etrafa alışmaktan yuvayla ilgisi az olur. SABIR.
tamda beklediğim cevap buydu . çok teşekkür ederim arkadaşım  ;)

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
yuvalıklarını tak yemlerini sularını eksik etme ve işede şu yuvarlak toplu oyuncağı kafesten uzaklaştırmakla başla erkeğin ilgisini dağıtıyor.