yuvalığı ne zaman takmalıyım

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Kuşlarım 4-4,5 aylık albino ve lutino. Sizce kaç aylık olduklarında yuvalık takmalıyım.. Erkenden üretim yapmak istiyorum ..

maşallah

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Kuşların anlaşıyor görünüyor... yaşları bahsettiğin gibiyse yuvalığı bence şu anda takman da bir sakınca yok... zaten yuvalığa alışmaları da biraz zaman alacaktır  sabırlı olmasın...
kolay gelsin

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
en az 6 aylik olmalari lazim. benim tavsiyem 8 aylik olduklarinda takman. aksi halde sorunlar yasama riskin yuksek. acemi ve genc olmalari bir suru problem cikarabilir.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
şimdiden tak derım kuşlar hazır oldugu zaman zaten yuvayla ılgılenmeye baslarlar.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Kuşlar güzel, iş işten geçmeden birinin dişi birinin erkek oldugunu kesin tespit etmek için her ikisininde cereden resimlerini çekip eklermisiniz...Şu görünüşe göre saarı dişi, beyaz erkek ise sorun yok, ama beyazda dişi ise hemen birini değiştir... ;)

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Yahya SAYIN' Alıntı:
Kuşlar güzel, iş işten geçmeden birinin dişi birinin erkek oldugunu kesin tespit etmek için her ikisininde cereden resimlerini çekip eklermisiniz...Şu görünüşe göre saarı dişi, beyaz erkek ise sorun yok, ama beyazda dişi ise hemen birini değiştir... ;)
beyaz %100 erkek yahya abi resmini de ekleyim senin de içinde soru işareti kalmasın.. flashlı resim oldugundan cere parlamış burda biraz :) Albinolarda pembe eflatun burun erkek , mavi cereler dişi oldugu için eminim.. Birde resimde daha farklı çıkıyor kuşa bakınca normalde absbasbapırıyo erkek oldugu.. Çünki tamamen koyu ve iğne deliği kdr beyazlık yok .. zaten sabahtan akşama kadar yaptıgı kurlar ve uyurken ötüşüde bunu destekliyor :)) dişim kafa sallasa bile kur ypmak için gıkı çıkmıyor boş boş kfa sallıyo :D

Sarı 3 aydır Beyazda 1 aydır bende.. Net eminim cinsiyetinden ilginiz için teşekkür ederim :)))

ademex01

Üyemiz
Adı
adem
Soyadı
arslan
bir ay önce bi çift kuş aldım altında 5 yumurta vardı . dişi yuvalıktan cıkmıyor ama yumurtalara yatmıyordu şimdi 4 tane daha yumurtlamıs toplam 9 yumurta var bı haftadır yatıyor sizce bu yeni yumurtalardan yavru çıkar mı? teşekkürler.

spectacular_iey

Uzman Üyemiz
Adı
Ethem
Soyadı
YAMAN
Adem ARSLAN' Alıntı:
bir ay önce bi çift kuş aldım altında 5 yumurta vardı . dişi yuvalıktan cıkmıyor ama yumurtalara yatmıyordu şimdi 4 tane daha yumurtlamıs toplam 9 yumurta var bı haftadır yatıyor sizce bu yeni yumurtalardan yavru çıkar mı? teşekkürler.
tecrubeli abilerimiz cevap versin bu konuya ben ne dersem yalan olur ..

carsi-7

Üyemiz
Adı
UMUT
Soyadı
KILIÇ
ne kadar erken  atarsan eşe kuşların ömrünü kısaltırsın en doğrusu bence 7-8 ay olması.