yuvalığı ne zaman temizlemeliyim ?

Doğan ÇAĞLAR

Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
ÇAĞLAR
iyi günler

şu anda 3 yavru çıkmış durumda 6 tane de yumurta var .. kuş yumurta yaptığından beridir yuvalığı temizlemiyorum.. folluk tipi olmayan yuvalıktan ve yavrularına bakmaz diye korkuyorum ..ne zaman temizlemeliyim yuvayı?

CapTainATLAS

Üyemiz
Web sitesi
www.atlasbilgisayar.net
Adı
SERKAN ATLAS
Soyadı
İNCE
Merhaba genelde yuvalık ile oynamak kontroller temizlik vb durumlar aslında kuşun karakteri ve kuşlar ile aranızdaki diyaloğa bağlı. Yavrular 7. günden sonra sürekli iri dışkılamaya başlar tam hafif sırt tüyleri cıkmaya başlayınca genelde ben hergün ilk yavru 10. günden sonra talaşı değiştiririm.(hergün)

10. güne varmadan önce anne içeri yumurtada iken dışkılıyabilir dışkı ağzına burnuna bulaşabilir kendi dışkısı yani yuvalığa baktığınızda temiz görüyorsanız ellemeyin. yavru 10 gün olana kadar. Ama belirttiğim gibi Anne pislemisse ki benim bir çiftim yumurtada iken bile hergün içeri yapıyor hergün temizliyorum. Kimi kuş bunu hazmedemez kalkar yumurtadan kimisi yuvalığı değiştir kalkmaz bunu en iyi siz bilirsiniz. Yuvalık içi şu anda temiz ise. ilk yavru 10. güne gelmeden temizlemeyin. 10. günden sonra hergün temizleyin.

Doğan ÇAĞLAR

Üyemiz
Adı
Doğan
Soyadı
ÇAĞLAR
teşekkürler yuvayı açıp baktığımda yumurtalarını ve yavruları ellediğimde tekrar oturdu.. ama bu sefer büyük bi işlem gerektiği için emin olamadım :) bütün yavruların çıkmasını bekleyip temizlemeyi düşünüyordum ..