Yuvalık Boyutlarınız ?

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
arkadaşlar gerçekten bu yuvalıkların bir standartı varmı tam olarak büyük olursa ısınma problemi küçük olursa yavru ölümleri

benim asıl kafama takılan yuvalık dikdörtgen olsa daha iyi mi olur diye düşünüyorum yani kuşlar yuvaya girişte karşıda oyuk olmayacak oyuk yanda olacak şekilde daha uygun olmazmı birde yuvalığın yüksekliğinin bir avantajı dez avantajı nedir standartı nedir...!!

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Önemli olan özellikleri içerisinde oluk olması, kolay temizlenebilmesi, nem yapmaması ve hava alabilmesi.
Boyutları içinde normal boyutta kuşlar için eni ve boyu 17-25 cm arasında en ideali yükseklik çok önemli olmuyor.

Farklı bişeye gerek var mı?

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
cihan aytan' Alıntı:
peki yuvalık havalandırma deliklerinin yönü farkedermi arkada yanda  en ideali neresidir tek taraftanmı delikler olmalı?
karşılıklı olursa hava sirkülasyonu daha iyi olur...

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Asel ÖZTEKİN' Alıntı:
25x25x25 in üstüne çıkılırsa ısınma problemleri başlar. 20x20x20 nin altına düşüldüğünde havasızlık ezilme gibi olaylar görülebilir. Tolerans bölge bu iki ölçünün içindedir.
    Asel bey, Bence çok gerekli bir konuya değinmişsiniz.
    Yazlık ve kışlık misali bende ölçüleri birbirinden farklı iki model kullanıyorum. Yaz aylarında kullandıklarımız daha büyük ve deliklere sahip.

ibrahim halil

Takipçi Üyemiz
Adı
İBRAHİM HALİL
Soyadı
OKŞAŞ
18-20 uygundur bendeki öyle...yuvalığın çok büyük olmasıda iii değildir anne yumurtaları ısıtmada zorluk çekebilir...