Yuvalık çıkartılırsa...

sezgin ince

Üyemiz
Herkese merhaba,
Dişi kuşumun yanına kendisine seçtirerek bir eş almayı düşünüyorum. Merak ettiğim bir konu var ve net bir bilgiye ulaşamadım ne yazık ki,cevaplarsanız çok sevinirim.
İlk yavrularını alıp onlar yuvadan atladıktan sonra yuvalığı çıkartırsam daha da çoğalmanın önüne geçebilir miyim? Çok fazla yavrum olsun istemiyorum çünkü..
Yuvalığı çıkarmak kuşları kötü etkiler mi? icon_think

okant

Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Tasel
hıc bır zararı olmaz , kus yumurtlamadan once cıkarabılırsın

sabri_24

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
SABRİ
Soyadı
BUDAK
bende bir çift var yuvalığını çıkarsam bile sürekli yere yumurtluyor ve üzerine yatıyor kafesin tabanında yani .genelde yuva çıkınca kuşlar yumurtlamaz.

sezgin ince

Üyemiz
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Yuvalığı çıkarmak iyi bir çözüm gibi görünüyor bu durumda.
Peki Sabri Bey'de olduğu gibi kafes tabanına yumurtlarsa ne yapabilirim? Yumurtayı almak kötü olur mu?  icon_think Sonuçta o da bir canlı ve annelik içgüdüsü var, ona zarar vermek istemiyorum tek isteğim yavru sayısını artırmamak.  icon_pray

Düşünceleriniz nedir acaba?
Teşekkürler..

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
KUŞLARI  DİNLENMEYE AYIRABİLİRSİN  ÜSTADIM  BİR BUCUK  AY SONRA  YENİDEN EŞE ATARSIN  HEM  KAFAN RAHAT  OLUR  HEMDE  KUSLAR DİNLENİR...

sezgin ince

Üyemiz
Anlıyorum.. Tavsiye için çok teşekkürler.
Peki çifthane kafes alıp kafesi ortadan bölme ile ayırarak da bunu sağlayabilirim sanırım değil mi?
Alan açısından her ikisine de eşit pay kalır.. ama kuşlara bu alan yeterli olur mu sizce?

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Çifthanenin büyüklüğüne göre değişir bu yeterli büyüklükte ise neden olmasın olur tabiki

sezgin ince

Üyemiz
Haklısınız.. Bunu göz önünde bulunduracağım kafes alırken.
Yardımlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. ;)