Yuvalık nasıl sıcak tutulur - nasıl ısıtılır ?

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Şu an yuvalığımın iç ısısı 20 derece bunu 30-35 derece yapmak istiyorum kuşun yumurtlamasına yardımcı olmak için ne gibi yöntemler önerirsiniz.
Kafes oturma odasında oda ısısıda 19-20 derece

metin kayabaşı

Yeni Üyemiz
Adı
metin
Soyadı
kayabaşı
abı cok sıcak olur bence yuvalıkta havasız kalır. Ben ılk kus aldıgımda arabayla yarım saatlık yol gıttım klimanın ısısından afalladılar.. Hayrlı uretımler..

şevket çağlar

Uzman Üyemiz
Adı
ŞEVKET
Soyadı
ÇAĞLAR
kuşlar için 20 - 24 derece idealdir . yuvalık 35 derece oldumu kuş içeri girmez . yumurta tıkanıklığı varsa başka çözüm bulmanız gerekir.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
aynen bu videodaki gibi çıkar metin abi ama emin misin tıkanma olduğundan senin kuşunda kaç gün oldu yumurta bölgesi şişeli

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
aynen bu videodaki gibi çıkar metin abi ama emin misin tıkanma olduğundan senin kuşunda kaç gün oldu yumurta bölgesi şişeli
Aynı bunun gibi zeytin yağıda damlattım içeriye
birazdan fotoda koyarım

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
1.yumurta bunun  yarısı kadar şişlikle pazar-pazartesi gecesi günü oldu bugün perşembe akşamı halen 2.yumurta yok

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
SICAK HAVLU ILE PANSUMAN YAPARAK
ZEYTINYAĞ İLE YUMŞARARAK FAZKA SIKMADAN YAVAŞ YAVAŞ DENETEBILIRSINIZ KIRARSANIZ KUŞUNUZU % 80 KAYBEDERSINIZ  GEÇMIŞ OLSUN
ÇIKARABILDIKTEN SONRA KUŞUNUZA MERHEM UYGULAYIN AĞZINA VITAMIN DAMLATIN

SEBEBI VITAMIN EKSIKLIĞI
KUŞLARIN UÇARAK ADELELERININ YETERLİ SIKLIĞINI VE ÇALIŞMASINI YITIRMESI
KUŞUN ACEMI OLMASI VS VS

zafer_1981

Uzman Üyemiz
Adı
zafer
Soyadı
aktemur
metin bey;

eğer yumurta var ise;

enjökterle içeriye çok az olmak kaydı ile yağ sıkın.bunu 2 gün peş peşe yapın.eğer halen devam ederse tekrardan yağ sıkarak çok yavaş bir şekilde yumurtayı hissederek yumurtaya baskı uygulayın.
yapacağınız işlem sizin ve kuş için bayağı zahmetli olucak.çok dikkatli olmanız lazım.

makat bölge dışarı çıkarsa dönüş olmaz.

bu işlemleri yapmakta çekiniyorsanız veteriner tavsiyem olur

saygılar

Tuğkan

Üyemiz
Adı
Tuğkan
Soyadı
Sert
bu kadarp prof degılsenız yapamazsınız içerde kırarsınız buyuk ıhtımalle yumurtayı . agzına hergun az bısey zeytınyagı verın alt bölgeyede sürün ufak ufak masajlar yapın cıkıcaktır kendısı

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
cevaplar için teşekkür ederim
verdiğim günler için ne diyorsunuz daha erkenmi , video da baskı yapınca yumurta geliyor gibi
ben baskı yaptım denemelik videodaki gibi görüntü yok

Gün sayısı ne olmalı tehlike çanları için

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yumurta tıkanması hakkında yalan/yanlış bilgilere sahip olup kuşunuza stres yaşatmamanızı öneririm.

O kuş tünekte o şekilde durabiliyorsa sıkıntı yoktur. Oda sıcaklığını normal ısıda tutunuz kafi (20.....24).  Yumurta tıkanmasının gelecek olan ikinci yumurtada olması son derece nadirdir (Sizin kuşunuz daha 4 gün önce yumurtlamış).
    Yumurta tıkanması yaşayan kuş yürüyemez, elinizden kaçamaz, gözleri kapalı; tüyleri genelde kabarık olur.
    Bilinçsizce kaş yapmaya çalışırken, göz çıkarmamanızı öneririm..

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Yumurta tıkanması hakkında yalan/yanlış bilgilere sahip olup kuşunuza stres yaşatmamanızı öneririm.

O kuş tünekte o şekilde durabiliyorsa sıkıntı yoktur. Oda sıcaklığını normal ısıda tutunuz kafi (20.....24).  Yumurta tıkanmasının gelecek olan ikinci yumurtada olması son derece nadirdir (Sizin kuşunuz daha 4 gün önce yumurtlamış).
    Yumurta tıkanması yaşayan kuş yürüyemez, elinizden kaçamaz, gözleri kapalı; tüyleri genelde kabarık olur.
    Bilinçsizce kaş yapmaya çalışırken, göz çıkarmamanızı öneririm..

çok teşekkür ederim , keyfi iyi ama arkası davul gibi idi
Bu sabah video görüntüsünün yarısı kadar uygulama ile ( tek parmak üstten - kuyruğa doru hafif baskı) yumurtayı çıkarttım , huzurum yerine geldi.
Yumurta öncekilere göre biraz iri ve çıktığında baktım sağlam idi yuvaya koydum 10 dak.sonra
eşime göstereyim dedim iri yumurta imiş diye yumurtaya bakınca tepe kısmında cöküntü vardı 3 mm kadar nasıl oldu çözemiyorum - çıkarırken olsa hiç dert etmezdim , neyse giden yumurta olsun kuş sağlıklı olsunda.Yumurtayı genede altına koydum.

Bir sitresli günü ve geceyi doğru yada yanlış bir biçimde atlattım Allaha şükür.

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Kemal AKBULUT' Alıntı:
SICAK HAVLU ILE PANSUMAN YAPARAK
ZEYTINYAĞ İLE YUMŞARARAK FAZKA SIKMADAN YAVAŞ YAVAŞ DENETEBILIRSINIZ KIRARSANIZ KUŞUNUZU % 80 KAYBEDERSINIZ  GEÇMIŞ OLSUN
ÇIKARABILDIKTEN SONRA KUŞUNUZA MERHEM UYGULAYIN AĞZINA VITAMIN DAMLATIN

SEBEBI VITAMIN EKSIKLIĞI
KUŞLARIN UÇARAK ADELELERININ YETERLİ SIKLIĞINI VE ÇALIŞMASINI YITIRMESI
KUŞUN ACEMI OLMASI VS VS
+1