Yuvalık nasıl sıcak tutulur - nasıl ısıtılır ?

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Kemal AKBULUT' Alıntı:
gozun aydın hayırlısı vıtamın ve merhem kullan hasarlı kısımlar çabuk toparlar ısı değişimine dıkkat et slm
Teşekkür ederim sağol ben ve evdekiler çok mutluyuz. Suda 2.gündür avivit-multi var zaten.
ısı değişimi - odam fix ısılı ev kombili olduğu için oda termostatı kullanıyorum ±1 derece fark var.Bildiğimiz normal kremmi süreyim .

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Sizlere sorum şu ;

Limonumun ağzından ve popodan yağ verirken bayağı yağ tuylerine gerek popo ve gerekse ağız kenarlarına aktı fotodada göründüğü gerek çirkin bir görüntü gerekse kuş akşamdan beri kafasını tellere kaşıyıp duruyor , onu gören erkekde gelip kafasını gagalayıp kaşıyor.

bu tüylere bulaşan zeytin yağını nasıl temizleyeceğim. ? Sakın bitlenme yapmasın bide ?

benim düşüncem 25-30 derecede ılık su banyosu yaptırıp , kafasını elimle kapayıp sac kurutma ile dikkatlice tuylerini kurutayımmı ? yoksa başka yöntemler varmı ?

erdibasak

Takipçi Üyemiz
Adı
Erdi
Soyadı
ARIKAN
Metin CANSEVER' Alıntı:
Sizlere sorum şu ;

Limonumun ağzından ve popodan yağ verirken bayağı yağ tuylerine gerek popo ve gerekse ağız kenarlarına aktı fotodada göründüğü gerek çirkin bir görüntü gerekse kuş akşamdan beri kafasını tellere kaşıyıp duruyor , onu gören erkekde gelip kafasını gagalayıp kaşıyor.

bu tüylere bulaşan zeytin yağını nasıl temizleyeceğim. ? Sakın bitlenme yapmasın bide ?

benim düşüncem 25-30 derecede ılık su banyosu yaptırıp , kafasını elimle kapayıp sac kurutma ile dikkatlice tuylerini kurutayımmı ? yoksa başka yöntemler varmı ?
abi saç kurutma makinası kullanma. öteki soruların için üstatlar yardım etsin.

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Kurutma makinesi ile hasta edersiniz bence yıkamanızada gerek yok isterseniz ufak bı kaba su koyun kendisi isterse yıkanır zaten

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
  Metin bey, MuhabbetKuşları kendilerini (vücutlarının her noktasını) temizleyebilen canlılardır. Yerinizde olsaydım hiç müdahale etmezdim, yahut banyo suyu verir tercihi kendilerine bırakırdım. Hamdi beyin iletisine aynen katılıyorum..

Hamdi KALİ' Alıntı:
Kurutma makinesi ile hasta edersiniz bence yıkamanızada gerek yok isterseniz ufak bı kaba su koyun kendisi isterse yıkanır zaten

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Siz daha tecrübelisiniz , bende kuş banyoluğu var , onu kafese takarım kendisi bilir
1 gün takılı kalsın zorlamam ,

Tüm cevaplar için teşekkür ederim.

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Mert AYDIN' Alıntı:
gözünüz aydın geçmiş olsun..
Sağol mert kardeşim aksilikler peşimi bırakmıyor işte , ilk yumurta çatlak , 2.zor doğum oda catlak , bune aksilik ya .Adam gibi adam erkeği anca buldum bu seferde başka problemler
inşallah başka aksilik olmazda yolumuza devam ederiz. confusedtw

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Metin CANSEVER' Alıntı:
Sağol mert kardeşim aksilikler peşimi bırakmıyor işte , ilk yumurta çatlak , 2.zor doğum oda catlak , bune aksilik ya .Adam gibi adam erkeği anca buldum bu seferde başka problemler
inşallah başka aksilik olmazda yolumuza devam ederiz. confusedtw
kısmet metin bey
en azından böyle böyle  tecrübe kazanıyorsun
hayırlısı olur allahın izni ile sıkmayın canınızı..

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
zor çıkardığımız 2.yumurtayı kırıp kabukları ve içinide yemiş.
demek ben cıkarırken yumurta sağlamdı diyordum , yumurtayı altına koyunca kendisi çökertti.

bu ne demek şimdi, halen poposu şiş 3.yumurta da geldi gelecek heralde inşallah onu zorlanmadan yapar.

ErRoR24

Yeni Üyemiz
Adı
resul ekrem
Soyadı
peker
metin bey sakın alınıp darılmayın sözlerimi de yanlıs anlamayın.
sizin en büyük probleminiz kuslarınızı kendi hallerine bırakmamanız. zaten onların içgüdüsel olarak yapacakları hersey kodlanmıs durumdadır. siz sadece binde bir olan sanssızlıkları tesadüfleri onları rahatsız etmeden takip edip yine böyle bir durum gerçekleşirse mümkün olan en az rahatsızlıgı wererek durumu düzeltmek icin gerekeni yapmanız gerekmektedir. bu sekilde sürekli onları rahatsız etmeye devam ederseniz saglam yumurta cıksa da üstüne yatsa da cıkarsa da vurup öldürecektir veya daha farklı zararlar olacaktır. empati yapmak lazım hanımıyla halvet olamayan bir erkeğin her işine; mesela yatak sıcaklıgına oda ışığının şiddetine, neyi nasıl yapacagına sürekli birilerinin müdahale ettiklerini düşünün. ama bir problem oldugunda o erkeğin gururunun hissiyatının zedelenmeyeceği şekilde birisinin yardımcı olması herşeyi düzeltebilecektir. belki biraz garip bir benzetme oldu ama o yavruluk kuşlarınızın mahremidir lütfen kendi hallerine bırakmaya özen gösterin o zmn herşeyin daha güzel olacağını farkedeceksiniz. ufak birkaç bilgi:
mümkün olduğunca kafes yeri kafes içindeki tüneklerin yavruluğun yerini değiştirmeyin başa sarmış olursunuz
günde bir veya iki sefer kontrol iyidir ama dişi kuş dışarı cıktıgı zaman yapmayı tercih edin veya yavruluga birkac sefer vurup kapagı azıcık kaldırıp cıkmasını bekleyin ve cok yavas hareket edin. şayet kusunuz bagırıyor yumurtalar üstünden kalkmazsa rahat bırakın daha sonra tekrar deneyin ve tecrübelerim sonucu kısık müzik calarken disi kuş yavruluga bakmanıza musade ediyor
insallah sözlerimi yanlıs anlamazsınız.