Yuvalık ne zaman takılmalıdır

yalçın ışık

Uzman Üyemiz
Adı
Yalçın
Soyadı
IŞIK
valla ben hiç koymadım kum. hep talaş koyuyorum. yavrular çıktıktan sonra en fazla 1 hafta süreyle değiştiriyorum talaşı. kum koyuluyor mu bilmiyorum. bilen arkadaşlar varsa bizi bilgilendirsin lütfen

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
sana önerilen talaş koyman herkes bunu yazmış. artık karar senin istersen talaş istersen kum koy..

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
konunun başını oku diyen akadaşlar... konuyu başından beri okudum zaten... fakat net bilgilerin dışında 3-4 aylıkken bile takılabilir diyen ve takıp yavru alan arkadaşlar var.. kuşlar eş oldular... bütün belirtilr var... kaşıma öpüşme vs hepsi var... erkek dişiye ayak falanda atıyor.. dişi 4 aylık olunca takmam da sakınca olur mu...

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
yuvalık takılmaz demiyorlar. Erken yaş da eş yapılırsa kuşların çabuk yıpranmasına kuluçka esnasında değişik sorunlarla karşılaşma olasılığın yüksek olduğunu belirtiyorlar.

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Hakkı ÇETİN' Alıntı:
konunun başını oku diyen akadaşlar... konuyu başından beri okudum zaten... fakat net bilgilerin dışında 3-4 aylıkken bile takılabilir diyen ve takıp yavru alan arkadaşlar var.. kuşlar eş oldular... bütün belirtilr var... kaşıma öpüşme vs hepsi var... erkek dişiye ayak falanda atıyor.. dişi 4 aylık olunca takmam da sakınca olur mu...
  takmanızda sakınca yok yuvaya alışma vs  5 ay diyelim ama hemen yumurtlarsa salihin dediği durum ortaya çıkar ben 6 aydan önce takmıyorum.

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Hakkı  merhaba  yavru çift için yuvalıklarını 6 aylık olduklarında takmanı tavsiye ediyorum dişinin ceresi 5-6 aylık olduğunda kızarmaya başlayacak ve sana bu yuvalığı takmanı işaret edecek unutma soyu bende onların huylarını az çok bilirim  mart sonuna doğru taksanda sorun olmayacaktır yuvalığa alışacak benimseyeceklerdir acelen yoksa Salih beyin dediklrinide dikkate almalısın erken yumurtlayabilirler ve çok acemilik yaparlar sorunlar olmasın aceleci davranmamak lazım bir yandanda  ama duruma bakacak olursak ben eşlerimi daha yavruyken bir kafese koyarım ve yuvalıklarıda 3-4 aylıkken takılı olur ama onlar zamanı gelince yumurtlar yani şöyle söyliyeyim 7-8 aylıkken :)

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
evet cihan senden aldgm kuslar icin soruyorum. Verdıgin bilgiler icin sagol.
Aceleci davranmak istemiyorum fakat kendi hallerine bırakmak istiyorum. Yuvalığa alişma süreci oldugu için mart ayı icinde takmak istedim.
Zaten bu ayın ortasında yerlerini degişcem bizim oturmadgmz kücük bi odaya alcam oraya alışmalarıda zaman alacaktır.
Mart sonundada yuvalıgı takarım.
Gerisi onlara kalmış.
Bu arada cihan kardeş kuslara sadece yem veriyorum.
Birde havuc, zaman zaman da marul asıyorum. Elmada veriyorum ama hic yediklerine şahit olmadım.
Bide banyo meselesi var.
Hic banyo yapmadılar. Kafese bi kap koydum ama girdiklerinı görmedim.
Yinede kap koysam olur mu. Yada kendim mi banyo yaptırayım.

B

badem3806

Guest
bendeki yumurtlayan yavru yapan eşlerin hiçbirinin cere rengi kahve rengi değil açık mavi beyaz mavi fln benimkilerde bir sıkıntımı var şimdi  cidden soruyorum.

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
merhaba, yuvalıgı mart sonunda taktım. 1 aydır takılı. Dişinin ceresi günden güne kızarıyor. Fakat agresifligi devam ediyor.
Şu an dişi 5.5 aylık.
Erekte 6.5 aylık.
Kur hareketlerı var çiftleşme olmadı daha. Yuvalıgada girmiyorlar. Zamana bıraktım herşeyi bakalım yumurtlayacak mı.
Bakımlarıda gayet iyi. Gerisi onların işi artık

muhabbet

Takipçi Üyemiz
Adı
MESUT
Soyadı
ÖNCÜ
ustalar benim her iki kusumun gagasıda kahverengi nden acaba ikiside dişimi yoksaaa ???

muhabbet

Takipçi Üyemiz
Adı
MESUT
Soyadı
ÖNCÜ
yaa isma,il abi hatta erkek sandığım kusum yuvalıktaki talaşı dısarı atıyor ..  dişilermi bunu yaparr sadece??

jany

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Dikbaş
Ben de bir dişi bir erkek var 3 aylık yuva takılı bir sakıncası var mı zarar veriri mi üstünde kalırsa...