Yuvalık problemi ?

serberus38

Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
COŞKUN
merhaba arkadaşlar bir kaç sorum olacaktı yardımcı olabilirseniz memnun olurum inş.

- 1 çift kuşum mevcut yuvalık tabanı düz oval bir oyuk yok bu problem çıkarırmı dişi kuşum zamanının çoğunu yuvalıkta geçirmeye başladı değiştirsem bu saatten sonra problem olurmu ?
- kuşlarım sürekli yemleşiyorlar 2 dakikadan daha fazla boş kaldıklarını gormedim ya birbirlerini kaşıyorlar ya yemleşiyolar dişi kuş kalamar kemiğine ve yuvalığa daha fazla ilgi göstermeye başladı. yuvalık içinde sesler çıkarıyor sureklı oymaya çalışıyor sanki :) fakat daha hiç çiftleştilerini göremedim sabah saatleride dahil , yardımcı olabilirseniz memnun olurum sürçü lisan ettikse affola ...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Yuvalık oyuğu olsa daha iyi olurdu ama artık değiştirmeniz daha kötü. Hiç ellemeyin kuşlarınızdaki belirtiler olumlu yönde

serberus38

Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
COŞKUN
yoksa daha fazla  geç olmadan değiştirsemi diyorum ama bu seferde dişi ilgi göstermezse yuvalığa diye korkuyorum

achellias

Takipçi Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
Gökkoyun
Bizim kuşlarda aynı sizin kuşlar gibi, sürekli birbirleriyle öpüşüp koklaşıp yemleşiyorlar.Dişi sürekli yuvalıkta vaktini geçiriyor.

Ben yuvalığa yedikleri yemlerin kabuklarını döktüm, zaten dişi kuş içini kendi tüyleriyle doldurmuş.Dişi kuş işini bilir, erkekte dişi hazır olunca görevini yapacaktır zaten :D

Sabırla beklemeni tavsiye ediyorum... ;)

aslan0585

Yeni Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
GÜLER
Yumurtalığın içinin oval cukurun olmamasına o kadar takıntı yapma.Yuvalığın içinde talaş var mı? Talaş varsa sıkıntı olmaz.

serberus38

Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
COŞKUN
yuvalığın içinde talaş yok şimdi alıp koysam yadırgarmı acaba ? yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar birde çiftleştiklerini görsem  içim rahatlasa kendi yavrularımdan bir arkadaş ayarlamak istiyorum kendime :)

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Hiç vakit kaybetmeden oyulmuş yuvalık ve Talaşlı Yuvalık temini ve takım işini halledein.Yumurtalarınızın boş çıkma olasılığı yüksek.Kuşlar giriş ve çıkışlarda yumurtaların yer değiştirmesi sonucu Anne yumurta sayısı grup olarak nerede fazla ise ona yönelip basacaktır.Diğer yumurtalar cılık olma durumu söz konusudur.

MertEkinci

Üyemiz
Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:
Hiç vakit kaybetmeden oyulmuş yuvalık ve Talaşlı Yuvalık temini ve takım işini halledein.Yumurtalarınızın boş çıkma olasılığı yüksek.Kuşlar giriş ve çıkışlarda yumurtaların yer değiştirmesi sonucu Anne yumurta sayısı grup olarak nerede fazla ise ona yönelip basacaktır.Diğer yumurtalar cılık olma durumu söz konusudur.
aynı fikirdeyim. benim kuşum da ilk yumurtladığında oyuk yoktu yuvalıkta 5 yumurtadan 4'ü heba oldu tangır tungur ordan oraya yuvarlanıyordu kuşlar girip çıktıkça. kuş da bulduğunun üstüne yatıyordu. sonuçta bir yavru yumurtadan çıkabildi ve büyüdü. iş ilerlemeden oyuklu bir yuvalığa geçin derim.

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
Yumurtlama aşamasına gelmiş kuşlarımda, son günlerinde yuvalığı değiştirdiğimde herhangi bir problem yaşadıklarını görmedim. hiçbir kuşum yabancılık çekmedi yuvalıklarla ilgili olarak...

talaş ve folluk tahtası kullanıyorum. üretiyorum. satıyorum. memnunum..

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Bazı denenlere katılmıyorum, bende amatörüm ancak görüşlerim şu yönde;

Düz olanlar anne için yorucu olmakla birlikte dişi kuş yumurtaları altına toplamasını biliyor. Yumurta üzerinde dışkı birikmesinden mütevellit bir kayıp olursa oda 4civciv çıkıp 5-6. yumurtalar beklenirken oluyor. Onun haricinde bundan 15-20 yıl önce içi oyuk yuvalık yoktu ve öylede yavru alırdık kayıpsız. Kuşun acemiliği başka bir şey olabilir ancak dişi kuş hazırsa yumurtaları evirmeyi, çevirmeyi, altına almayı çok iyi biliyor. Kalıtımla vs. doğuştan öğrenmişler ördeğin suda yüzmesi gibi.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Mustafa GÖKKOYUN' Alıntı:
Ben yuvalığa yedikleri yemlerin kabuklarını döktüm, zaten dişi kuş içini kendi tüyleriyle doldurmuş.Dişi kuş işini bilir, erkekte dişi hazır olunca görevini yapacaktır zaten :D
+111