YUVALIK PVC/AĞAÇ?

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Arkadaşlar yuvalıklarımı değiştiricem, ağaç mı pvc mi tam olarak karar veremedim. Özellikle PVC yuvalık kullanan varsa artılarını eksilerini yazarsa sevinirim. Sonuçta ağaç yuvalığı zaten biliyoruz ama pvc biraz kafamı karıştırdı. Pvc yuvalıkların içeride nem yaptığını duymuştum. Biraz aydınlatırsak konuyu çok iyi olacak.

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
kafeste de yuvalıkta da en temizi ve iyisi pvc bence. nem içinse yuvalık deliklerini düzgün ayarlanmışsa ve temizliği düzenli yapılırsa bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Aynen bende katılıyorum ama belki kullanan varsa "aman hocam sakın ...... " diye başlayan bir cümle kurabilir :)
Sonuçta 30 adet yuvalık yaptırcam. İyi bir şey olsun istiyorum

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
bende pek usta sayılmam ama bir süredir forumda takip etmekteyim izlediğim ve paylaşılan fotolardan bende oluşan düşünce su kontrası içerisi yumurta oyuklu plastik folluk gibi seyyar yabancı üreticileride bu şekilde buna yakın gördüğüm kadarıyla plastik her ne kadar temiz olsada kuşların doğasından gelen içgüdülerine karşı bence ama bence...

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Valla karar veremedik! Ama sizin dediğinizde mantıklı bende gördüm o şekilde zaten bizim üreticilerinde çoğu o şekilde. Benim asıl amacım şu bitlerden ilelebet kurtulmak. 1,5 yıldır hiç bit problemim olmadı.  Şu an için bir yuvalığımda gördüm yuvalığı direk değiştirdim. ilaçladım. Her türlü önlemi aldım ama biliyorumki bu bitler bir kere sardımı kurtulmak zordur.

Şu an ardapım bitmişti hemen siparişini verdim. vilmectin ya da baymek (muhtemelen baymec) siparişi vercem. Yavrulukları da halledersem olayı kökünden çözmüş olucaz inşallah.

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
hayırlısı olsun sizinde üretimhane fotolarınızı yavru fotolarınızı daha önceden takip etmiştim gayet sağlıklı bilinçli ve temiz bir şekilde isteyerek yapıyosunuz bu işi belli. tez zamanda kurtulursunuz inşallah başlamadan biter...

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Plastik folluk daha hijyenik ve uzun ömürlü oluyor kuşların dogaısnda agaç vardogru ama bızım elimizdeki kuşlar bilmem kaçıncı asır dıyelım kafesde büyüyen üreyen çogalan hayvanlar dogadan yakalayıpda yavru almaya kalksak dogru agaç olması iyi ama benim tecrüben plastikden yana

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Ayhan ŞEN' Alıntı:
Plastik folluk daha hijyenik ve uzun ömürlü oluyor kuşların dogaısnda agaç vardogru ama bızım elimizdeki kuşlar bilmem kaçıncı asır dıyelım kafesde büyüyen üreyen çogalan hayvanlar dogadan yakalayıpda yavru almaya kalksak dogru agaç olması iyi ama benim tecrüben plastikden yana
Ayhan hocam zaten follukta sıkıntı yok. Bende ağaç folluk kullanıyorum ama plastik hem hijyen hem yumurtaların birarada kalması açısından daha kullanışlı. Konu yuvalık!

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Ömer KAANTEKİN' Alıntı:
kafeste de yuvalıkta da en temizi ve iyisi pvc bence. nem içinse yuvalık deliklerini düzgün ayarlanmışsa ve temizliği düzenli yapılırsa bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum
+1

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Kemal SOYLU' Alıntı:
Ayhan hocam zaten follukta sıkıntı yok. Bende ağaç folluk kullanıyorum ama plastik hem hijyen hem yumurtaların birarada kalması açısından daha kullanışlı. Konu yuvalık!
pvc olmuşkendede otamatigini tavsiye ederim bende100 göz pvc full otomatik siparişi vericem en kısa zamanda :)

murat akdal

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
akdal
Ben yeniyim bu işlerde ancak herşeyin doğala en yakını iyidir. şahsen ben bulabilsem agaç kovuğu bile koymayı düşünüyorum

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
öncelikle Kemalciğim sen nerelerdeydin be abim epeydir yoksun ortalıkta hayırdır sende  pusuya yattında  süprizler mi yapacaksın :)  ve yuvalık içini plastık yap paşam yuvalık tahta olsun kışları ısı  konusunu aşarım sıkıntı  olmaz dersende  pvc olsun.... yada istersen  on adet  on takım kuşta dene bakalım ne sonucu verecek???
sonra geri kalanı alırsın hem sende gözlemlemiş olursun olmaz mı..

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Karahan UZUN.' Alıntı:
öncelikle Kemalciğim sen nerelerdeydin be abim epeydir yoksun ortalıkta hayırdır sende  pusuya yattında  süprizler mi yapacaksın :)  ve yuvalık içini plastık yap paşam yuvalık tahta olsun kışları ısı  konusunu aşarım sıkıntı  olmaz dersende  pvc olsun.... yada istersen  on adet  on takım kuşta dene bakalım ne sonucu verecek???
sonra geri kalanı alırsın hem sende gözlemlemiş olursun olmaz mı..
Eyvallah abim, pusuya yatmadım :) işe başladığım için siteye girmeye pek vaktim olmuyor. Abi benim gönlümde ağaçtan yana. Doğallık konusu benimde tercihim, fakat dediğim gibi bu hergele bitler canımı sıkıyor. Dediğim gibi şimdilik bir yuvalıkta rastladım ama canım sıkıldı. o kadar hijyene önem vermeme rağmen o kadar yuvalıkları bit olmamasına rağmen bit tozuyla bulamama rağmen yine de oldu işte. O yüzden pvc ye kafayı takmış pozisyondayım. Ama hem ücreti hem de eksi yanları (şimdilik sadece ısı olarak duruyo) biraz tereddütte bıraktı beni. Pvc kullanan yok heralde şuana kadar gelen msjlar bunu gösteriyor. Hala yorumları bekliyorum. Doğru bir seçim yapmam lazım. Parça parça almaktan yana değilim abi. Alırsam komple alıcam.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
ben pvc de, ağaçta kullandım
kuşlar pvc yi yadırgaya biliyor geç adapte olabiliyorlar
ağaçta böyle bir sıkıntıya rastlamadım ben.
ayrıca önleminizi alırsanız ne bit ne pire
0 sıkıntı..

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Mert AYDIN' Alıntı:
ben pvc de, ağaçta kullandım
kuşlar pvc yi yadırgaya biliyor geç adapte olabiliyorlar
ağaçta böyle bir sıkıntıya rastlamadım ben.
ayrıca önleminizi alırsanız ne bit ne pire
0 sıkıntı..
Mert hocam doğru diyorsunuz. Önlem derken biraz açabilirmisiniz?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
1- en önemli önlem kuşlarda bit olmaması!!
bilmediğiniz veya yeni aldığınız kuşu karantinada tutun, çünkü bitin asıl KAYNAĞI kuşlardır.....
2- yuvalıkları yerleştirdiğinizde içerisine bir nevi bit savar olan maddelerden koyun
örnek kurutulmuş okaliptus yaprağı kırıntıları...