YUVALIK PVC/AĞAÇ?

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Mert AYDIN' Alıntı:
1- en önemli önlem kuşlarda bit olmaması!!
bilmediğiniz veya yeni aldığınız kuşu karantinada tutun, çünkü bitin asıl KAYNAĞI kuşlardır.....
2- yuvalıkları yerleştirdiğinizde içerisine bir nevi bit savar olan maddelerden koyun
örnek kurutulmuş okaliptus yaprağı kırıntıları...
KUş konusunda haklısın da okaliptusu denedim. Yuvalık zeminine koydum bitler zemine değilde yuvalığın üst kısmına kümelenmişler :) onlar da işi biliyor :)

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yanii.
bitler uzaklaşıyorlar
ancak yazdığına göre kemal senin yuvalık bit kolonisi olmuş
at gitsin hocam...
hatta güzel bir dezenfektan lazım
çivi dipleri tahta koşeleri tünek dipleri v.s.v.s.
allah kolaylık versin
tabi bu arada da kuşlardada bit vardır.
dikkat et kemal güzel bir dezenfekte lazım...

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Aynen Mert, o yüzden bende zaten yeni yuvalık yaptırıyorum. Anladığım kadarıyla neyaparsak yapalım 1,5-2 yıl sonra ister istemez bitler yaşayacakları bir ortam oluşturuyorlar. En iyisi komple yeni yuvalıklara geçmek. Tabi bu arada kuşları da baymekle temizlicem ya da vilmectinle.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Kemal SOYLU' Alıntı:
Eyvallah abim, pusuya yatmadım :) işe başladığım için siteye girmeye pek vaktim olmuyor. Abi benim gönlümde ağaçtan yana. Doğallık konusu benimde tercihim, fakat dediğim gibi bu hergele bitler canımı sıkıyor. Dediğim gibi şimdilik bir yuvalıkta rastladım ama canım sıkıldı. o kadar hijyene önem vermeme rağmen o kadar yuvalıkları bit olmamasına rağmen bit tozuyla bulamama rağmen yine de oldu işte. O yüzden pvc ye kafayı takmış pozisyondayım. Ama hem ücreti hem de eksi yanları (şimdilik sadece ısı olarak duruyo) biraz tereddütte bıraktı beni. Pvc kullanan yok heralde şuana kadar gelen msjlar bunu gösteriyor. Hala yorumları bekliyorum. Doğru bir seçim yapmam lazım. Parça parça almaktan yana değilim abi. Alırsam komple alıcam.
... iyi pazarlar  paşam  dilerim ALLAH cc  iyisindir.. ISI VE GEÇ ADAPTASYON sorunları  oldugunun kanısına vardık şimdilik ve pit  konusunda  kesinlikle bütün yuvalıkları  tek tek  çıkartım hepsini bildiğin en iyi dezenfekte yoluyla  steril etmen daha sonra yeniden kullanman  yada  pvc ye gecmen  dezavantajını unutmayıpta tabi ki  ISI GEC ADAPTASYON

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Mert AYDIN' Alıntı:
1- en önemli önlem kuşlarda bit olmaması!!
bilmediğiniz veya yeni aldığınız kuşu karantinada tutun, çünkü bitin asıl KAYNAĞI kuşlardır.....
2- yuvalıkları yerleştirdiğinizde içerisine bir nevi bit savar olan maddelerden koyun
örnek kurutulmuş okaliptus yaprağı kırıntıları...

kemo35

Uzman Üyemiz
Adı
Kemal
Soyadı
Soylu
Tamamdir karar verdim yuvalik agac olacak icinede plastik folluk. Davut hocanla yarin irtibata geceyiim de siparis vereyim
Herkese tesekkurler