selahattin bey e aynen katılıom amma ronıdazol bana gore zayıf kalır ben onu pamukcukta bıde guvercınerde trıhomanasta kullanıordum .bunun katılı en verımlı ılac lardan bırısı ESB3 tur
Formülasyonu : 1 gram suda çözünen toz içeriğinde 300 mg sulfaklozin bulunmaktadır.
Esb3, evcil kanatlılarda karşılaşılan kolera, tifo, koriza ve nekrotik enteritis ile koksidiyozun sağaltımı amacıyla, sulfaklozin etken maddesi esasına göre hazırlanmış olan, içme sularına katılarak verilmeye özgü bir toz formülasyondur.
Farmakolojisi ve özellikleri : Bu ürünün etken maddesini oluşturan sulfaklozin, sülfonamid türevi antibakteriyel ve antikoksidal etkili sentetik bir maddedir. Kanatlı hayvanlarda önemli ekonomik kayıplara yol açan hemen hemen bütün koksidi türlerine, Pasteurella Multocida, salmonella Gallinarum, Haemophylus Gallinarum gibi başlıca önemli kanatlı hastalık etmenlerine karşı güçlü etkinliğe sahiptir. Patojen bakteri ve protozoonlarda folik asit sentezini engellemek suretiyle etkir. Bu yüzden de antibakteriyel etkisi bakteriyostatik ve antikoksidal etkisi de koksidiyostatik tiplerde gerçekleşir.
Kullanılma yerleri : Esb3, kanatlılarda kolera, tifo, koriza ve nekrotik enteritis gibi bakteriyel kanatlı hastalıkları ile farklı koksidi etkenlerinden kaynaklanan koksidiyoz olgularının sağaltımında kullanılır.
Kullanılma şekli ve dozları : Bu ilaç hayvanların içme sularına katılarak verilir. Hayvanların günlük içme suyu gereksinmesi hazırlanması öngörülen ilaçlı su miktarının üzerine çıktığında, aradaki fark normal içme suyu ile tamamlanır. Bu ilacın kanatlılardaki normal sağaltım dozu 1 g toz/1 litre içme suyu içerisinde alınan günlük miktarı karşılar. E.tenella ve E.necatrix’in yol açtığı koksidiyoz olgularında sağaltım dozu 1.5-2 gram/1 litre’ye çıkarılır. İlaçla sağaltıma 3 gün süreyle devam edilmesi gerekir. Ancak ilaç 1., 3., 5. veya 1., 2. ve 5. günlerde içirilecek şekilde aralıklı yöntemle de uygulanabilir. saygılar yardımcı olduysam cok sevinırım