yuvalık temizliği !...

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
arkadaşlar benim bunu sormam belki  abes olabilir  ama merak ettim yuvalık temizliklerinizi nasıl yapıyorsunuz?

Ben temizlik zamanı gelen yuvalığı alıp yenisiyle değiştiriyorum oraya kadar tamam!..

pis olan yuvalığıda alıp suyla yıkıyorum haliyle yuvalık elimde dağılıyor..Biliyorum ağaç suya fazla dayanmaz ama yıkamasam da rahat edemiyorum bence temizlik sudur herzaman herşey için

ama ne yapmalıyız yani sadece pisliğini kazıyıp tekrar kullanmalımıyız !..... ???

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
cihan ıslanınca yuva dağılıyor ben pürmüzle yakıyorum sonra dezen ve vanodin sıkıyorum

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Ben hiç denemedim abi :)

Cihan AYTAN' Alıntı:
onlar yuvasız değilde ALLAH vere biz yuvamızdan olmayalım ALLAH korusun  pray
Yok abi ben biliyorum çok zeki ve dikkatlisin o yüzden sorun olmiyacaktır :)

thunderbolt

Üyemiz
Adı
Caner
Soyadı
Şenol
Cihan Abi yuvan geniş ise içine bir çekmece gibi panel yaparsın. Sonra onu at gitsin.
Temizlemekle uğraşma hiç tek kullanımlık olsun dediğim gibi. Ben öyle yapıyorum kuşlar ne yuvayı yadırgıyor nede yavruyu.....

hasan_kctrk

Üyemiz
Adı
HASAN
Soyadı
KOCATURK
cihan abi senin paylaşımlarını okumak bu işe hem heves hem de neşe katıyor :D allah senden razı olsun :) abi tam bilmiyorum ama bir kaç yerde gördüm yuvalığın içine plastik ortası oymalı bir şey koyuyorlar istersen ona da bir bak. sadece bir fikir abi :)

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
sizde sağolun arkadaşlar  ALLAH sizlerdende razı olsun burada çok efendi sağlam arkadaşlıklar dostluklar var ben buna inanıyorum bu dostluklar sağlam oldukça sağlıklı oldukça kuşlarımızda sağlıklı sağlam olacaktır

ilkerözkara

Takipçi Üyemiz
Adı
İLKER
Soyadı
ÖZKARA
benim yuva sistemim yıllardır plastikli yuvadır.sadece içindeki plastiği çıkarıp yıkayıp daha sonra talaşını koyup tekrar yerine koyuyorum.diğer yuvalar bana işkence geliyor.herkese tavsiye ederim arkadaşlar...

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
ben önce bi spatula ile iyice bi kazıyorum, sonra sıcak su ile hafif ıslatıp dip bucak tekrar kazıyor ve bezle bastıra bastıra siliyorum mis gibi çıkıyor ben zaten hiç talaş kullanmadığım için sonra geri takıyorum işlem tamam.
eğer yavru varsa yedek yuvalık takıyorum eskisini temizleyip onu yedek kulübesine gönderiyorum

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
ilkerözkara' Alıntı:
benim yuva sistemim yıllardır plastikli yuvadır.sadece içindeki plastiği çıkarıp yıkayıp daha sonra talaşını koyup tekrar yerine koyuyorum.diğer yuvalar bana işkence geliyor.herkese tavsiye ederim arkadaşlar...