Yuvalık ve dişi kuşum

muhabbett_

Takipçi Üyemiz
Adı
ahmet çağlar
Soyadı
erdal
Selamun aleykum bir ay önce satın aldığım JUMBO kuşlarım halkında yardımınızı bekliyorum.dişi kuşum 15 gündür vaktinin çoğunu Yuvalıkta geçiriyor ama hala yumurtlamadı çiftleştiklerini de görmedim zaten.kuşlarım 2012 bilezikli yani genç kuşlar ve tahminim daha önce kuşum hiç kuluçka geçirmemiş.sizce bir dişi kuşun sürekli yuvada kalmasına rağmen hala yumurtlamamış olması normalmi? Tavsiye görüş ve önerilerinizi merakla bekliyorum lütfen görüleninizi bildirin Allah'a emanet olun arkadaşlar ...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ahmet ERDAL' Alıntı:
Selamun aleykum bir ay önce satın aldığım JUMBO kuşlarım halkında yardımınızı bekliyorum.dişi kuşum 15 gündür vaktinin çoğunu Yuvalıkta geçiriyor ama hala yumurtlamadı çiftleştiklerini de görmedim zaten.kuşlarım 2012 bilezikli yani genç kuşlar ve tahminim daha önce kuşum hiç kuluçka geçirmemiş.sizce bir dişi kuşun sürekli yuvada kalmasına rağmen hala yumurtlamamış olması normalmi? Tavsiye görüş ve önerilerinizi merakla bekliyorum lütfen görüleninizi bildirin Allah'a emanet olun arkadaşlar ...
Yumurtlamamıştır yumurtlayacaktır. Bilemeyiz. Bakımlarını yapın. Çiftleştiklerini görürseniz 10 gün içinde yumurta gelir. Yumurta gelmeden önce dişinin poposu belirgin bir şekilde şişer.

muhabbett_

Takipçi Üyemiz
Adı
ahmet çağlar
Soyadı
erdal
Anladım.tavsiyeniz için teşekkür ederim .şunu merak ediyorum bazı dişi kuşların yuvalığa girip çıkmayı huy edindiklerini duydum acaba doğrumu bu.yoksa yuvaya ilgi duyan kuş bir müddet sonra çiftleşmeye ve yumurtayamı hazırlanıyordur üstadım:)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ahmet ERDAL' Alıntı:
Anladım.tavsiyeniz için teşekkür ederim .şunu merak ediyorum bazı dişi kuşların yuvalığa girip çıkmayı huy edindiklerini duydum acaba doğrumu bu.yoksa yuvaya ilgi duyan kuş bir müddet sonra çiftleşmeye ve yumurtayamı hazırlanıyordur üstadım:)
Hazırlık oluyor genelde.

özgür olğaç

Yeni Üyemiz
Adı
özgür
Soyadı
olğaç
s.a kardeş benimde başıma geldi böyle ama arkadaşların dediği gibi sabırlı ol bakalım  bir hafta daha sonra arkadaşlara sorarsın inşallah

Utku SAYÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Utku
Soyadı
Sayın
Ahmet ERDAL' Alıntı:
kuşunuzun ilk kuluçkası olabilir , yani yuvayı ilk defa düzenliyor olabilir o yüzden sabredin çiftleştiklerinde yumurta gelir zaten :)