Yuvalık

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
      Öncelikle herkese merhabalar. Muhabbet kuşu yetiştiriciliğini hobi amacıyla yapıyorum.  Forumu ortalama iki aydır takip ediyor ve inceliyorum. Birçok bilgiye buradan ulaştım.
      Yuvalık konusunda sormak istediğim bazı sorular olacak müsadenizle. Birçok arkadaş, değişik biçimlerde ve boyutlarda yuvalık tarifinde bulunmuş. Sormak istediğim soru şu; yuvalığın yatay veya dikey olması fark eder mi? Kafesin yada salmanın şekli hariç hangi durumlarda yatay veya dikey yuvalık tercih etmeliyiz? Kızımla beraber bir yuvalık yapmaya başlayacağız (nasipse fotoğrafları paylaşırım) ve tercihim yuvalığı dikey olarak konumlandırmaktan yana. Bu konuda fikirlerinizi bekliyorum.
      Diğer bir sorum ise; ahşap yemlik yapmayı düşünüyorum. Ahşap yemliğin, yem kalitesine olumlu veya olumsuz etkisi olur mu? Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Benim bu konuda pek bi bilgim yok ustadlar daha iyi bilir. fakat bu sitede öğrendiğim kadarıyla dikdörtgen olan (( Yatay ))  yavruluklar daha iyi.

Ölçüler ne derece doğru bilmiyorum başka yerden buldugum için ölçüleri dikkate almayanızı

Umit Murat

Üyemiz
Adı
Ümit
Soyadı
Murat
Ben dikey kullanmayı tercih etmiyorum, her iki şekilde de denedim, ancak en uygun olanı yatay konum.
Şöyle tarif edeyim, taban küçük olmamalı, uygun büyüklükte olmalı, aynı şekilde yükseklik ve genişlik te uygun boyutlarda olmalı, düşünün, 6-7 yavru anne kuş içinde olacak. Yavrular yuvadan atlayana kadar içinde yaşayacak.
Çok büyük veya çok küçük olmayacak şekilde yapın derim yuvayı. Ben yatay konumda kullanıyorum, taban 30x25 , yükseklik 25.