YUVALIKLARDAN BİTLERİ TEMİZLEME YÖNTEMİM

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Tahta yuvalıkların aralarına dolan bitleri ilaçla tam olarak temizleyememek, temizlensede yumurtalarının canlı kalması neticesinde kısa sürede tekrar çoğalmasına bir çözüm olarak uyguladığım bir yöntemi paylaşmak istedim.

Aslında çok basit, ancak yumurtalar da dahil bit nâmına ne varsa yok eden bir çözüm.

Yuvalığı bir torba içine alıp derin dondurucuda bir gece bekletiyorum, hepsi bu kadar.

Bunun yanında kuşlarıda ilaçlayarak temizlemek gerek elbette.

Bu yöntemin ayrıca mantar ve bakterileride büyük ölçüde temizlediğini düşünüyorum.

erhankiret

Uzman Üyemiz
Adı
erhan
Soyadı
kiret
abi bende tam tersini duymuştum yani soğutmak değil ısıtmak maksadında...
geçen sene biri yazmıştı burda adını hatırlamıyorum şimdi fırına sokup ısı veriyormuş ve bit yumurtaları ısı sayesinde ölüyormuş...

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Güzel paylaşım düşünüldüğü zaman kolay ama bunu düşünmek gerekiyor. Teşekkürler.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mehmet KOÇ' Alıntı:
UYGULANABİLİR bir yöntem olmaz kaç tane yuvayı bir anda derin dondurucuya koyacaksın
Sizin yuvalarda 1 günde hepsinde mi bit çıkıyor. En fazla 2 yuva olur bit olan. Paylaşıma saygı duyalım..

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
denemek gerekiyor ama bana göre dondurmak tam ters etki yapar...normalde derin dondurmayı birşeyi yoketmek değilde korumak için yaparlar.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
denemek gerekiyor ama bana göre dondurmak tam ters etki yapar...normalde derin dondurmayı birşeyi yoketmek değilde korumak için yaparlar.
O zaman Erhan abinin dediği doğru sıcakla yapılacak yani bu iş abi öyle mi?

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Doğru ancak atladığın bir nokta var günay usta. Derin dondurucular cansız olan gıda malzemelerini bozulmaya sebep olan canlı bakterilerden korumak için kullanılır. Bitlerin ve bakterilerin yaşayabilidiği minimum sıcaklık sınırı vardır. Derin dondurucuda donmuş olan canlı bitin ve yumurtanın artık yaşama şansı kalmaz.
Kaldıki ben deneyip sonucu gözlemledim, sonuç kesin çözüm.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Soğuk Ortamlarda Yaşayabilen Canlılar

Canlılar soğuk ortam koşullarında farklı yöntemler kullanarak korunmaya çalışırlar. Örneğin kuşlar, kelebekler daha sıcak bölgelere göç ederler, bazı hayvanlar kış uykusuna yatarlar, ağaçlar yapraklarını dökerler, insanlar ise kalın giysiler giyerek ve yaşadıkları mekanlarda ısınma sistemleri oluşturarak soğuktan korunmaya çalışırlar. Ancak dünyanın bazı bölgelerinde yaşamak tüm bu tedbirlere rağmen çok zordur. Çünkü buralarda bütün bir yıl boyunca sıcaklık sıfır derecenin altında olduğundan bu bölgeler pek çok canlı türünün yaşamı için en son sınırdır. Bilindiği gibi 0 0C’de su donar. Canlıların vücutlarında ve hücrelerinde ise çok miktarda su vardır. Normalde soğuğa korumasız şekilde maruz kalan canlılar bu yapısal özellikleri nedeniyle donar ve ölürler. Çünkü hücre içinde buz oluşumu, zarların yırtılması ve hücre fonksiyonlarının bozulmasıyla öldürücü etki yapar. Canlıların söz konusu yapısı nedeniyle Antarktika’nın kuru vadileri yerkürenin en soğuk ve kuru alanları olarak canlı yaşamının son sınırı olarak kabul edilir ve hemen hemen burada hiçbir canlının yaşamayacağı düşünülürdü. Çünkü hiçbir hayat belirtisinin olmadığı Mars bile sıcaklığın -65 0C’ye kadar düştüğü bu yerlerden daha sıcaktır. Fakat bu yarı saydam buz kayaları içinde fotosentetik mikroorganizma katmanlarının bulunması burada mikroorganizmaların yaşamsal faaliyetlerini devam ettirdiğini göstermiştir. Psychrophiles adı verilen mikrop türü de -15 0C’den daha düşük sıcaklıklardaki buzullar, kutuplar ve derin okyanus sularında yaşayabilirler. Ayrıca bu mikrop türü dışında bazı bakteri türleri, yosun ve mantarlar da sahip oldukları enzimlerle düşük sıcaklıklara adapte olabilir ve Kuzey Buz Denizi, Antarktika ve Sibirya’nın buz tabakaları altında yaşamlarını rahatlıkla sürdürebilirler. Kuşkusuz bu durum Yüce Allah’ın dilemesi ile herşeyin çok büyük bir kolaylıkla gerçekleşeceğinin, olayların sebeplere bağlı olmadığının en güzel kanıtıdır. Bir şeyin ya da bir işin olmasını dilediğinde, onun olması için Rabbimiz’in yalnızca “Ol” demesi yeterlidir.

http://www.evrimteorisi.info/gercekler/en-sicak-soguk-asitli-tuzlu-ve-radyasyonlu-ortamlara-dayanabilen-canlilar-ekstremofiller

Derin dondurucuların ısısı -18 ile -25 C imiş.
-15 dereceye bile dayanabilen istisnai bir mikroptan bahsediyor makalede.

http://www.ugurderindondurucu.com.tr/gidalarimizi-derin-dondurucuda-nasil-saklamaliyiz/

mehmet hoca

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
çetin
PÜRMÜZLE DE HAFİFÇE YAKABİLİRİZ YUVALARI... ÖZELLİKLE BAĞLANTI YERLERİNİ ONUN DA ÇOK FAYDASI OLUR. ANAÇ, YAVRU, YUMURTA... TÜM BİTLER YOK OLUR.. ÖZELLİKLE SABAHA KARŞI YAPARSAK DAHA FAYDASINI GÖRÜRÜZ... SELAMLAR

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Sizin yuvalarda 1 günde hepsinde mi bit çıkıyor. En fazla 2 yuva olur bit olan. Paylaşıma saygı duyalım..
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
O zaman Erhan abinin dediği doğru sıcakla yapılacak yani bu iş abi öyle mi?
ya efekan yazmayim diyorum ama...dayanamadim...hic biti bol uretimhaneye denk geldinmi?
yuvaliklarinda kum gibi bit kaynayan...yuzlerce kuaun oldugu yerde sadece 2  yuvalikta olmaz heralde...

ben bit olayinin cozumunu buldum..cok sukur zerre eser yok bitten...
1. hijyen
2.cam agaci yuvalik
3. her yuvalikta okaliptus
4. chrysamed sprey....

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Cihat AVCIOĞLU' Alıntı:
ya efekan yazmayim diyorum ama...dayanamadim...hic biti bol uretimhaneye denk geldinmi?
yuvaliklarinda kum gibi bit kaynayan...yuzlerce kuaun oldugu yerde sadece 2  yuvalikta olmaz heralde...

ben bit olayinin cozumunu buldum..cok sukur zerre eser yok bitten...
1. hijyen
2.cam agaci yuvalik
3. her yuvalikta okaliptus
4. chrysamed sprey....
Abi farkettiğin zaman tüm yuvalıklarda olmaz bence ve önlem aldığında. Önlemlerde haklısın benimkilere benzer ve bende de hiç bit olmuyor.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
aşırı soğuk bitleri öldürüyorsa aşırı sıcak da öldürür...mikrodalga fırın çok işe yarayabilir.

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
aşırı soğuk bitleri öldürüyorsa aşırı sıcak da öldürür...mikrodalga fırın çok işe yarayabilir.
mikrodalga asiri isi vermoyor. ama verdigi elekgrik dalgalari bitleri pisirir yinede...

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Abi farkettiğin zaman tüm yuvalıklarda olmaz bence ve önlem aldığında. Önlemlerde haklısın benimkilere benzer ve bende de hiç bit olmuyor.
evde besleyenlerde bakim ve temizlik iyiyse zaten bit olmaz...

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Mikrodalga fırın bitleri temizliyor, ancak işlem sırasında yuvalıkları birleştiren çivi, zımba gibi metaller aşırı ısındığından çevresindeki ağacı yakıyorlar.
Ben iki yöntemide denedim, dondurmak yuvalığa zarar vermeden kesin çözüm oldu.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Nurettin MEMİŞOĞLU' Alıntı:
Amaç yuvalıktaki bitleri kurutmaksa ,plastik yavruluk kullan hepten kurtul..
Ancak plastik yuvaları ısıtmak daha zor olur ve üreticilerin pek kullandığı ve tercih ettiği yuvalar değillerdir bu sebepten dolayı. Zaten daha az sıcaklık sağlayabildiklerinden bit plastiğe gelmez. Ama bu soğukluk kuşların yumurtalarına ve yavrularına da yansıyabilir. Kullananlar var tabii ama iyi ısıttıkları için olabilir.