YUVALIKLARI BİT YUVASI OLMAKTAN KURTARMAK

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Bilindiği üzere tahta yuvalıkların boşluklarına bitler yuvalanır ve çoğu zaman boşluklara girerek ilaçtanda kendilerini kurtarırlar. Kendileri ölsede yumurtaları kurtulur. Aklıma hem yuvalık boşluklarını yuva etmiş bitleri hemde yumurtaları anında yok edecek bir yöntem geldi sizinle paylaşmak istedim.

Yöntem şu;

Yuvalığı mikro dalga fırına koyup tam güçte çalıştırıyorsunuz, 30 sn sonra yuvanın içinde nekadar bit varsa yok oluyor, yumurtalarıda haşlanmış yumurtaya dönüyor, bununlada kalmıyor, yuvalığın içine işlemiş nekadar bakteri ve mantar sporu varsa hepsi ölüyor.
Aman tahtayıda pişirecek kadar uzun tutmayın, zaten tahta geç ısınır. Kuşuda mikrodalgaya koymayı denemeyin :) , sıvı içeren organizmalar anında kaynar.
Kuşları ve ortamıda ilaçlarsınız artık.
Kolay gelsin.

mumit

Takipçi Üyemiz
Zararlı ve zararsız her çeşit canlıları canlı olarak pişirmek, yakmak ve haşlamak( finch ve saka üreticileri böceklerini canlı canlı haşlarlar) günahtır.

Ateşle azab, yalnız ateşi yaratana mahsustur. O’nun dışında hiç kimse hiçbir canlıya ateşle azab edemez, ateşe atmak suretiyle ceza veremez.

Peygamberimiz bir hadîslerinde:
Merhamet etmeyene merhamet olunmaz, buyurmuş, böylece bir canlıyı ateşe atarak yakan kimseye Allah da ateşinde yakarken acımayacağına işarette bulunmuştur.

mertsever

Uzman Üyemiz
Adı
MERT
Soyadı
SEVER
Ona bakarsanız ilacla öldürüyoruz cançekişiyorlar sizce buda günah değilmi ???????? 

Tarık Koç

Üyemiz
Adı
Tarık
Bit ve pirenin yok edilmesi bu kadar zorken ve tam da böyle bir yol bulmuşken uygulamalıyız. Paylaşım için çok sağolun.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:
Zararlı ve zararsız her çeşit canlıları canlı olarak pişirmek, yakmak ve haşlamak( finch ve saka üreticileri böceklerini canlı canlı haşlarlar) günahtır.

Ateşle azab, yalnız ateşi yaratana mahsustur. O’nun dışında hiç kimse hiçbir canlıya ateşle azab edemez, ateşe atmak suretiyle ceza veremez.

Merhamet etmeyene merhamet olunmaz, buyurmuş, böylece bir canlıyı ateşe atarak yakan kimseye Allah da ateşinde yakarken acımayacağına işarette bulunmuştur.
Bu yönü aklıma gelmemişti, uyarı için teşekkür ederim.

mumit

Takipçi Üyemiz
Mert SEVER' Alıntı:
Ona bakarsanız ilacla öldürüyoruz cançekişiyorlar sizce buda günah değilmi ????????
ona bakarsanız tavukları inekleri keserkende can çekişiyorlar :)

önemli olan canlıyı yakmamak ve işkenceyle öldürmemektir.

finch ve saka üreticileri protein diye ürettiği böcekleri kaynar suya canlı canlı attıklarına şahit oldum çok üzüldüm
ne büyük günahtır canlılar bu dünyada konuşamıyorlar ama ahirette eziyet işkence ve yanarak öldürülen hayvanlardan hesap görülecektir bundan emin olunuz.

MÜJDAT

Takipçi Üyemiz
Adı
MÜJDAT
Soyadı
TEKİNTUĞ
arkadaşlar birzamanlar bitle mücadele etmek için bende çok uğraştım.ama biraz araştırınca bitle mücadele okadarda zor değil.kuşlara ense damlası vilmektin ilacı var enselerine 3 ayda bi 1 damla damlat  15 günde birde sularına 2 damla damlat bu hem bite hemde iç parazitlere iyi geliyor herkese selamlar bol üretimler.

BULENTBAG

Uzman Üyemiz
Adı
BÜLENT
Soyadı
BAĞ
Mehmet Ümit İŞÇİMEN' Alıntı:

trej

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
karaçal
iyide arkadaşlar günah yönünü tartışıyorsunuz bitler yavruları bir gecede telef ediyor kanını emiyor üretimhaneyi istila ediyor çok çabuk çoğalıyorlar biz bunları öldürmezsek yavruların kanını emerek gelişmesini engelliyor yada öldürüyor buna  göz göre göre müsade edemem he varsa bu bitleri can çekişmeden hemen öldüren bir ilaç ismini paylaşın onu kullanalım ben bu arada kuşların ensesine vilmectin yuvalıklara blotic isimli suyla karıştırılan bir ilaç kullanıyorum

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Şu halde bitleri ilaçla temizledikten sonra en azından yumurtaları yok etmede bu yöntemi kullanabiliriz.

fuat

Takipçi Üyemiz
Adı
fuat
Soyadı
özkahraman
arkadaşlar zararlı haşerelerden kurtulmak için her yolu denerim günah olduğunuda düşünmüyorum..bu tür düşünceleride doğru bulmuyorum sonuçta bit ve haşerelerden bahsediyoruz...

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
bitlerin yuvalıkların aralık kısımlarına yerlesmesini önlemenin bir yoluda sulandırılmıs kireci bir kucuk boya fırcasi yardımıyla araları kireclerseniz fırınlama gibi zahmetli işten kurtulmus olursunuz saygılar..

mitko

Üyemiz
Adı
mümin
Soyadı
aldemir
ızmırde vilmektin bulabılcegım bı yer yada bırılerı varmı _??