YUVALIKTA ÖLÜM (RESİMLİ) Bİ YARDIM LÜTFEN...

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
ÜSTADLAR BİR ÇİFTİM HEP 7 YUMURTA YAPIYOR AMA 1-2 YUMURTAYI ÇIKARMIYOR YAVRULAR YUMURTA İÇİNDE ÖLMÜŞ OLUYOR VEYA ÇIKSA BİLE 1-2 YAVRU ÖLÜYOR STANDART 5 YAVRU BÜYÜYÜP ATLIYOR TAMAM BUNADA ŞÜKÜR AMA YAZIK YAVRU ÖLÜYOR. MESELA KURSAK DOLU Bİ EKSİKLERİ YOK HERGÜN MAMA VERİYORUM BİRA MAYASI SPİRULİNASI KEMİĞİ KALSİYUMU HERŞEYLERİ TAM TEMİZLİK TAM BU YAVRU NEDEN ÖLÜR BİDE SON NEFESLERİNİ ALIRKEN ELİME ALDIM BUZ GİBİ OLMUŞTU BURNUNDAN BEYAZ BİR AKINTI GELDİ ACABA NEYDİ.BİR HASTALIĞI VARSA DİĞERLERİNE BULAŞMADAN ÖNLEM ALAYIM TEŞEKKÜRLER...

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
mamanın içeriğini değiştirin standart yumurta irmik pirinç unu mısır unu bebe bisküvisi havuç maması uygulayın hatta toksin maddelerin absorbe edilmesi için içerisine maydanoz hariç diğer yeşilliklerden de katın, bira mayasını da bir süre vermeyin, burundan gelen sıvı aşırı fermentasyon sonucu olmuş olabilir. geçmiş olsun.

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
mamanın içeriğini değiştirin standart yumurta irmik pirinç unu mısır unu bebe bisküvisi havuç maması uygulayın hatta toksin maddelerin absorbe edilmesi için içerisine maydanoz hariç diğer yeşilliklerden de katın, bira mayasını da bir süre vermeyin, burundan gelen sıvı aşırı fermentasyon sonucu olmuş olabilir. geçmiş olsun.
eyvallah atilla kardeşim yeşillikleri haftada 2 kez ayriyetten veriyorum karalahana, dere otu, marul, havuç, roka, kabak, kırmızı biber hepsini salata yapıp veriyorum çok güzel yiyorlar yavrulara kusuyorlar. her mamada profet ve bira mayası veriyorum bende ondan şüphelendim yav.bir müddet vermesem bi sıkıntı olurmu bu seferde vermediğim için gelişmede sıkıntı olurmu acaba.

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
aynı sıkıntılar benimde başıma geldi..bende mamanın içerigini değiştirdim ama kaybedeceğim yavruyu kaybettimm..ikinci sebep bir kuşun altına 3 yavrudan fazla yavru baktırma 4- ve 5 yavrularda gelişim bozuklugu ve tüy sorunu olabiliyor..farklı kuşların varsa boylmaya dikkat et yumurtları kaydır..show jumboda 3 den fazla baktırtma benim kendi kuşlarımdan gözlediklerim bunlar..zaten 4 ve 5 yavrular ya öldüler yada tüy sorunu bişeyler oluyor işte

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
yeterince vermişsiniz bir süreliğine vermeseniz bir sorun çıkacağını sanmıyorum, sonra az miktarda tekrar başlarsınız. Rica ederim...

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Ali ŞENER' Alıntı:
aynı sıkıntılar benimde başıma geldi..bende mamanın içerigini değiştirdim ama kaybedeceğim yavruyu kaybettimm..ikinci sebep bir kuşun altına 3 yavrudan fazla yavru baktırma 4- ve 5 yavrularda gelişim bozuklugu ve tüy sorunu olabiliyor..farklı kuşların varsa boylmaya dikkat et yumurtları kaydır..show jumboda 3 den fazla baktırtma benim kendi kuşlarımdan gözlediklerim bunlar..zaten 4 ve 5 yavrular ya öldüler yada tüy sorunu bişeyler oluyor işte
ali hocam teşekkürler cevap için valla boylama yapma şansım yok 2 çiftim var zıt zamanlarda yavru çıkarıp büyütüyorlar mama içeriği her zamanki kullandığım mama daha önce bi sıkıntı görmedim neyse bakalım eğer diğer yavrularda birşey çıkarsa inş çıkmaz o zaman çaresine bakayım.

Atilla KARADAĞ' Alıntı:
yeterince vermişsiniz bir süreliğine vermeseniz bir sorun çıkacağını sanmıyorum, sonra az miktarda tekrar başlarsınız. Rica ederim...
teşekkürler atilla kardeşim bi süre vermeyecem

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
bugün en küçük yavruda can çekişiyor geceye kalmaz ölür ölümler devam ediyor mama katkılarını vermiyorum 2 gündür nedendir bu yav :( bide yavruluğun içine taze okaliptus koymuştum acaba ondan olabilirmi yuvalıkta havalandırma yok ondan olabilirmi kafam bayaa karışık bi yardımcı olsanız dua ederim. tüylenen yavrularda esrar çekmiş gibi ayakta sallanıyorlar :(

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
az önce en küçük yavruda öldü aynı resimdeki gibi kursak dolu ölmüş :(

ersincelik4

Üyemiz
Adı
ERSİN
Soyadı
çelik
Sicaklik sorunundan kaynaklana bilir. Sicakligi 22 c cikarman gerekiyor.

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Ersin ÇELİK' Alıntı:
Sicaklik sorunundan kaynaklana bilir. Sicakligi 22 c cikarman gerekiyor.
ustam ş.urfa viranşehirdeyim hava çok ii gidiyor sıcaklık çok iyi 20 nin altına düşmüyor.

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
aslında en güzeli hiç konu açmadan kendi kendine tecrübe edinmek baksana kimse sallamıyor 3 kişi haricinde kimse yazmamış maşallah bol üyeli bir site ama kimse sallamıyor tecrübeler paylaşıldıkça çoğalır ama görünen o ki kimse bir başkasının birşeyler öğrenmesini istemiyor herkesten allah razı olsun verilen ilgiden dolayı...

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
bu msjı size yakıştıramıyorum.

Bekir ÇOLAK aslında en güzeli hiç konu açmadan kendi kendine tecrübe edinmek baksana kimse sallamıyor 3 kişi haricinde kimse yazmamış maşallah bol üyeli bir site ama kimse sallamıyor tecrübeler paylaşıldıkça çoğalır ama görünen o ki kimse bir başkasının birşeyler öğrenmesini istemiyor herkesten allah razı olsun verilen ilgiden dolayı...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Ölümler ilginç, bu durum daha önce hiç başıma gelmedi ama yuvayı çıkarıp temizleyip, karşılıklı havalandırma deliği açmak ve okaliptüs yapraklarını yuvadan almak, anaçlara da vilmecettin damlatmak, maalesef söyleyeceklerim bu kadar...

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Burun akıntısı vs bilemem yanlız bu tarz olaylarda yetiştiricinin hatalarından ötürü oluyor.E bizde ne gözle görüyoruz nasıl baktığınızı ne de yaşam yerini.Sadece verdiklerinizi söylüyorsunuz.Tüm şeyleri yazsanız yine herkesin görmediği bir konuya vereceği yorum hayal gücünden ibaret olur.Sizin doğru bilipte yanlış olan birşey varsa yine siz araştırarak bulacaksınız.Belki kuşun potansiyeli o kadar.Belki eşlerden biri hiç bakmıyor.Diğerinin elinden gelen bu kadardır.Vitamin zehirlenmesi zengin bakım hastalığından olabilir.Belki kuşları dinlendirmeniz gerekebilir diye sayarım ben mesela.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Emre CEYHAN' Alıntı:
Burun akıntısı vs bilemem yanlız bu tarz olaylarda yetiştiricinin hatalarından ötürü oluyor.E bizde ne gözle görüyoruz nasıl baktığınızı ne de yaşam yerini.Sadece verdiklerinizi söylüyorsunuz.Tüm şeyleri yazsanız yine herkesin görmediği bir konuya vereceği yorum hayal gücünden ibaret olur.Sizin doğru bilipte yanlış olan birşey varsa yine siz araştırarak bulacaksınız.Belki kuşun potansiyeli o kadar.Belki eşlerden biri hiç bakmıyor.Diğerinin elinden gelen bu kadardır.Vitamin zehirlenmesi zengin bakım hastalığından olabilir.Belki kuşları dinlendirmeniz gerekebilir diye sayarım ben mesela.
ağzına sağlık, daha bir çok sebep olabilir...

yusufbozkurt

Yeni Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
BOZKURT
Bekir bey annenin yavruları beslediğini yazmışsın ama bazen yavrular yediklerini sindiremedikleri için de ölebiliyorlar. benim tavsiyem birde sıvı mama denemen olur. bebe bisküvisi ile toz şeklinde satılan bebek mamasını karıştırıp sıcak su ekleyerek mama haline getir. soğuduktan sonra enjektör ile yavruları birkaç gün besle bakalım ölümler devam edecek mi?

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Ünal YILMAZ' Alıntı:
bu msjı size yakıştıramıyorum.

Bekir ÇOLAK aslında en güzeli hiç konu açmadan kendi kendine tecrübe edinmek baksana kimse sallamıyor 3 kişi haricinde kimse yazmamış maşallah bol üyeli bir site ama kimse sallamıyor tecrübeler paylaşıldıkça çoğalır ama görünen o ki kimse bir başkasının birşeyler öğrenmesini istemiyor herkesten allah razı olsun verilen ilgiden dolayı...
Ünal ustam normalde böyle birşey yapmam haklısın biraz ters bi mesaj oldu ama haklı olduğum taraflarda yok değil.ayrıca bu lafım herkese değildi istisnalar kaideyi bozmaz üstadım.

Ahmet KARA.' Alıntı:
Ölümler ilginç, bu durum daha önce hiç başıma gelmedi ama yuvayı çıkarıp temizleyip, karşılıklı havalandırma deliği açmak ve okaliptüs yapraklarını yuvadan almak, anaçlara da vilmecettin damlatmak, maalesef söyleyeceklerim bu kadar...
aynen dediklerini yaptım ahmet ustam şuan sadece yavrular esrar çekmiş gibi sallanıyorlar biraz düzelme var gibi inş bakalım.

bugün zafer aktemur abiyle görüştüm saolsun gerekli bilgiyi verdi allah razı olsun. maalesef olayı çözdük ben okaliptus yapraklarını çok tazeyken yuvalığa koydum ve yuvalıkta hava deliği yok kuşlar sarhoş oldular ve boğularak öldüler :( taze okaliptusları 5 lt pet şişeye koydum şişe patladı ve etkisinin ne derece büyük olduğunu gördüm.

BEN ŞUAN EDİNDİĞİM TECRÜBEMİ PAYLAŞAYIM BİLMEYEN ÖĞRENSİN YARDIMIM DOKUNSUN. EĞER ETRAFINIZDA TAZE OKALİPTUS VARSA VE SİZ BUNLARI KAFES DEMİYORUM BAKIN YUVALIĞA KOYACAKSANIZ YAPMAYIN YAVRULAR BOĞULUP ÖLÜRLER. ÇOK AĞIR VE HAVAYI BOZUCU BİR ETKİSİ OLUYOR YUVALIKTA HAVA SÜRKÜLASYONU OLMADIĞI İÇİN YAVRULAR HAVASIZLIKTAN BOĞULUP ÖLÜYORLAR.HERKESE TEŞEKKÜRLER BOL ÜRETİMLER DİLİYORUM...

zafer_1981

Uzman Üyemiz
Adı
zafer
Soyadı
aktemur
bekircim slm.

çiflerin sularına yarım bebe aspirini at.kandolaşımı hızlandırır.anne aldığı ilaçla karışık mamayı yavruya kusacaktır.dolayısıyla yavrularda kandolaşımı hızlanacak tkrardan yavruların hareketlenecektir.
yavrularında MAŞALLAH hiçbir kusur yok.gayet sağlıklı yavrular.inş.aynı sorunla birdaha karşılaşmazsın.

ALLAHA emanet ol kardeşim.