Yuvalıkta Talaş Problemi

gfbli1

Takipçi Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
KAYACIK
Çiftimin ilk yavruları ve şuan en büyük yavru 24 günlük toplam 6 yavru var. Fakat şöyle bir sıkıntı var dişi kuş yuvalıktaki talaşları(hamster talaşı) ağızıyla tek tek alıp dışarıya atıyor bu durumda 6 yavrunun dışkısı yuvalıkta balçık halini alıyor ve ayaklarına yapışıyor.
1) Yuvalığın ve yavruların temizliği için bu durumdan nasıl kurtulabilirim ?
2) Bu sorum için ayrı bir başlık açmak istemedim yavrular ne zaman yuvalıktan atlar atlayan yavruyu hemen ayırmalımıyım ?

salihh

Uzman Üyemiz
Adı
salih
Soyadı
özkan
o attıkça sen talaş ekle zamanla bırakacaktır atmayı. Yavrular yuvadan atladıktan sonra yem kırabiliyorsa ayır kıramiyorsa bekle kafes tabanına yem koy öğrenecektir.en az 35 günlük olsun.

ozgurdemirbas

Takipçi Üyemiz
Adı
Özgür
Soyadı
Demirbaş
talaş değilde yem artıklarını at onları dışarı atamaz fevkalade işe yarıyor

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Toz talaş kullanabilirsin,kullanıyorum gayet memnunum ve sağlıklıda çok.

senfoniork22

Uzman Üyemiz
Adı
Ahmet
Soyadı
Tatlıpınar
ben hizar tozu kullanıyorum talaşın hiç bir faydası olmuyor dışkıyı en iyi hizar tozu emiyor

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Salih ÖZKAN' Alıntı:
o attıkça sen talaş ekle zamanla bırakacaktır atmayı. Yavrular yuvadan atladıktan sonra yem kırabiliyorsa ayır kıramiyorsa bekle kafes tabanına yem koy öğrenecektir.en az 35 günlük olsun.

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Toz gibi olan talaş kullanmanı tavsiye ederim dışarı atamaz,ben kullanıyorum çokta memnunum.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
toz gibi olan talaş kuşlar için faydalı değil zararlıdır eğer dişi dışkısını taş yapıyorsa sorun yok ama su gibi olursa bu yavruların poposuna yapışıyor ve anlamadan kayıplar başlıyor toz talaş kullanmak zararlıdır hamster talaşı en iyisi bir de içine az miktarda opigal5 atarsın oda bit yapmaz dişi kuşun bence yumurtlamaya hazırlanıyor yuvayı temizliyor yavrular 24 günlük olmuş yumurtalar eli kulağındadır 2 3 güne kadar yumurtlar yumurtlayana kadar talaş koyma yumurtladıktan sonra dezenfekte ederek yuvayı temizle talaşı koy atmaz.....

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Valla ben hep toz kullandım hiç bir sorunla karşılaşmadım,kalın talaş hiç kullanmadım.
Ne ayaklarına,ne gagalarına ne de popolarına yapışıyordu gayet sorunsuz geçiyordu kuluçkalar.

kemal61

Yeni Üyemiz
Adı
kemal
Soyadı
kemal
kuş kumu koyabilirsin bendede bu sorun oldu iki defadır kuş kumu koyuyorum  sorun ortadan kalktı