Yuvalıktaki Delik Sayısı

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
Deliklerin yuvanın tavanına yakın olması gerekli diye biliyordum. Bu delikler biraz fazla ve aşağıda olmuş acaba kuşları rahatsız etmez mi?

marjinal

Uzman Üyemiz
Adı
Ayhan
Soyadı
AYTEKİN
Tülin hanımın dediği gibi deliklerin üstte olması daha iyi olurdu ayrıca karşılıklı acarsan ve delik saysısnı azaltırsan daha iyi olacak kanaitindeyim..saygılar bol üretimler

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Arkadaşlarında dediği gibi deliklerin üstte olması lazım siz çok fazla delik açmışsınız 4 delik yeter üst kısma yanlar açık olduğu için kuş dışarıyı görebilecektir kendini kuluçkada güvende hissetmeme durumu sözkonusu

E

elaziz2316

Guest
    Yuvanın içerisine ne kadar ışık az girerse o kadar uygun olur diye düşünüyorum. O yüzden deliklere doğru bir ışık sözkonusu ise ise iyi olmaz diye düşünüyorum. Belki de bu nedenledir ki delikler genelde tavan kısmında ya da tavan kısmına en yakın noktada yer almaktalar.

garip_dj

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.muratgullu.com.tr
Adı
Murat
Soyadı
Gullu
Peki şimdi bana önerileriniz nedir? Yeni yuvalık mı almalıyım çarşıda bulamamıştım büyük ama bizim mahallede bi petshop var baya büyük yuvalıklar var sizce büyük olmasının bi avantajı olur mu yada bu yuvalığı kullanmalımıyım çok tereddütte kaldım :(

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
bu standartlarda bir kafes. ancak yerli kuşlar dışında iri kuşlar için (ingiliz, jumbo vs.) daha büyük boyutta ki kafesler kuşların rahatı için daha iyi oluyor.

tülinaydın

Uzman Üyemiz
Adı
Tülin
Soyadı
AYDIN
yara bandı çok yaratıcı olmuş  smileki deliklerin karşısındada aynı hizada delik olması iyi olacaktır. Birde eğer daha iyi bir şekilde yapıştırısanız ilerde düşme ihtimali azalır.

garip_dj

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.muratgullu.com.tr
Adı
Murat
Soyadı
Gullu
Evde koli bandı bulamadım şimdilik geçici olarak yaptm o altıda kescektim makas kesmedi tam karşısına delik açmaya gerek yok sanırım zaten o yuvağa giriş deliği varya  smileki

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
dogadaki kuşlar çok deliklimi yuva yapıyorlar.hayır.1 tane en fazla 2 tane yaterli olur ve direkt ışık girmemeli deliklerden....

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
murat valla şimdi işten geldim bakayım konulara dedim valla kardeşim kızma ama beni güldürdün kardeşim bisküvi boğazımda kaldı inanırmısın  .... :D

yuvalıklara açılan delikler  sonrada düzeltmek için yapıştırdığın yara bandı evde koli bandı yok falan valla bugün çok moralim bozuktu okudukça koptum ....alemsin 

sonradan yaptığın kapatmamının fazlalılığını kes ve sağlam br yapıştırıcıyla yapıştır işlem tamam ...

garip_dj

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.muratgullu.com.tr
Adı
Murat
Soyadı
Gullu
Kardeşim kızcak bi durum yok aksine çok sevindim :) Valla şimdide ben gülüyorum .sonradan yaptığım mukavvanın altını kestim dağa sağlam bi şekilde yapışıtırdım yarın resmini ekleyim 

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ
bu yuvalıkta kuşlarınız yuva ısısını ayarlamakta zorluk çeker.yuva deliklerini yuvanın üst kısmında ve 4bir tarafta 4 bir tarafta olacak şekilde açmanız gerekir.bazı yuvalıkların kapak kısmında yeterli mesafe olduğu için delik açmaya bile gerek kalmaz.

garip_dj

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.muratgullu.com.tr
Adı
Murat
Soyadı
Gullu
CAN KARAKOÇ' Alıntı:
bu yuvalıkta kuşlarınız yuva ısısını ayarlamakta zorluk çeker.yuva deliklerini yuvanın üst kısmında ve 4bir tarafta 4 bir tarafta olacak şekilde açmanız gerekir.bazı yuvalıkların kapak kısmında yeterli mesafe olduğu için delik açmaya bile gerek kalmaz.
Son halini gördünüz mü acaba?