yuvalıktaki yavruların ayağına yapışan dışkılar yardım

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
yavruların ayağına dışkıları yapışıyor kuruyor geçen sefer temizlemedim yavru büyüdü yuvadan atlayınca temizledim ama tırnağı yamuk kaldı özürlü oldu yani.
şimdi yeni yavrularında ayakları dışkı bağlamaya başlamış acaba yuvalığa talaş koymadığım içinmi böyle oluyor başka bir çözümü varmı yuvalığı da temizleyemiyorum yavrulara bir daha bakmaz diye ne yapçağımı şaşırdım.kendi halinemi bıraksam yoksa temizlesem mi?

Fatih Okyanus

Yeni Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
Okyanus
Ünsal UCAK' Alıntı:
yavruların ayağına dışkıları yapışıyor kuruyor geçen sefer temizlemedim yavru büyüdü yuvadan atlayınca temizledim ama tırnağı yamuk kaldı özürlü oldu yani.
şimdi yeni yavrularında ayakları dışkı bağlamaya başlamış acaba yuvalığa talaş koymadığım içinmi böyle oluyor başka bir çözümü varmı yuvalığı da temizleyemiyorum yavrulara bir daha bakmaz diye ne yapçağımı şaşırdım.kendi halinemi bıraksam yoksa temizlesem mi?
geçmiş olsun öncelikle. Yuvalığa talaş koysanız daha iyi olur pislikler talaşla karışır. + tırnakları yine pislenir onları temizlemeniz gerekiyor tırnakları büyümez çünkü. ve yuvalığı temizlemeniz gerekiyor çok pislendiği taktirde yuvada kurtlanma da olabilir (başıma geldi bu kurtlanma). kuşları temizleyin tırnakları. altlarına pisletmeleri normal yuvalık pislik içinde olduğu için haliyle birde yavru oldukları için yapışır.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Talaş pisliğin çamurlaşmasını önler. Nemini emer. Alabileceğiniz önlem yuvaya talaş koymak.

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
yavruları kafesin içine bıraksam yavruluğu temizlerken nasıl olur acaba

dilmeh

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yenidoğan
şuan 3 tane mubiş oldu ilki büyüdü baya diğerleri daha 4 günlük acaba yavruları alıp talaş koysam bişey olur mu ?

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
bir sorun olmaz talaş koyun temizlik de yapın fakat elinizden geldiğince temizliğinizi çabuk yapın

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ayaktaki yapışmış dışkıları  çıkartırken  çok dikkatli  olunuz  eğer aşırı sert iseler  suyla  yumuşamasını sağlayınız sonra çıkartınız ve  çok ama  çok dikkatli olunuz kimilerine çok basit gelir yalnız  bu yavrucakların yapılarını incelediğinizde ihçte o kadar dayanıklı varlıklar  olmadığını fark edersiniz.... talaş kısmı işinizi görür temizliğe dikkat

dilmeh

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
yenidoğan
kafesi temizledim yuvalığıda aynı şekilde daha bi hoş oldular yanlız hızlı davrandım temizlemek için

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yavrular çıkmaya başladığında talaş koymak gerekir
eğer yavruların ayaklarında dışkılar taşlaşmış şekilde birikirse
yavruların ayaklarını ılık suda bir süre beklettiğinizde dışkılar kolayca temizlenir..

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
temizlerken diyorum yavrulari kaseye koyup kafesin icinde biraksam sorrun olurmu

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ünsal UCAK' Alıntı:
temizlerken diyorum yavrulari kaseye koyup kafesin icinde biraksam sorrun olurmu
öyle yapmayın
yavrular ıslanır
kuşu elinize alın ayaklarını tutun ve kasenin içine batırın bir süre bekletin.

unsal

Takipçi Üyemiz
Adı
unsal
Soyadı
ucak
yok yanlis sordum yuvaligi temizzlerken kastettim

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Ünsal UCAK' Alıntı:
yuvalığı temizlerken yavruları içinde talaş veya yem kabuğu bulunan bir kaba veya kaseye koyabilirsiniz, koymuy olduğunuz kabı veya kaseyi kafesin içerisine koymanız gerekmez
yuvalığı hızlıca temizleyip temiz talaş koyun ve yavrularıda yuvalığa koyun sıkıntı olmaz.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
strese girmemeleri  için yavruları  koyacagınız  kabın üstünü  örtünüz  daha sağlıklı olur..

hazır temizlerden kursaklarına bakin  annesi besliyor mu sağlık kontrolu yapın bacakların da  sorun var mı?
Ünsal UCAK' Alıntı: