Yuvalıktan çıkmıyorlar , bir problem mi var acaba ???

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
Merhaba arkadaslar,

Evimde 2 çift kuşum var , evimizde içeride fazla kullanmadıgımız odada bakıyorum. bir çiftim gündüz saatlerinde genelde hep kafes yerine yuvalıklarında vakit geçiriyorlar zamanlarını ama her hangi bir icraatta yok, onları mümkün olduğunca rahatsız etmiyorum gündüzleri evde kimse olmuyor ama 2 gündür gözlemliyorum genelde hep yuvalıktalar, bir problem olabilir mi ???

Yorumlarınızı bekliyorum.

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
buna sevinmeniz lazım kuşlar yuva kızdırıyor yumurtalar yakındır burda kalarak dişi kuşun yumurta folkilerinin oluşması sağlanıyor bir tür gelişim.... alkisd

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
Açıkcası ilk zamanlarda yuvalıkta görünce çok seviniyordum ama uzun zamandır da bir aktivite göremeyince acaba olmuştum , cevabın için teşekkür ederim moral oldu bana ...
Sabırla beklemeye devam ...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
ürktükleri bir şey olabilir
uzun zamandır her ikiside yuvalıkta bulunuyorsa bu yumurtlama değil, ürkme işaretidir
kafesin konumu ve yeri nasıl?

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
Mert AYDIN' Alıntı:
ürktükleri bir şey olabilir
uzun zamandır her ikiside yuvalıkta bulunuyorsa bu yumurtlama değil, ürkme işaretidir
kafesin konumu ve yeri nasıl?
Kafes bir masanın üzerinde yani ne yer seviyesinde ne çok yüksekte, yanlarında bir kafes daha var ve bir çift kuşum daha var ama birbirlerini görmüyorlar. Odaya giren çıkan hiç olmuyor desem yeridir, gündüz gayet güzel gün ışığı alıyor. Evde zaten eşim ve ben varız kuşları rahatsız edecek çoçuk falan yaşamıyor. Ben odaya yem ve sularını değiştirmek için giriyorum o kadar ...

Yani onları korkutacak rahatsız edecek bir durum gözlemlemeye çalışıyorum ama bulamıyorum, bulsam ortadan kaldıracağım zaten ...

evrenospasa

Üyemiz
Adı
Evren
Soyadı
Iseri
1-2 haftadır diye tahmin ediyorum ama bu son günlerde daha çok sanki , dediğim gibi gündüzleri evde değiliz o yüzden çok gözlemleyemiyorum ama şu birkaç gündür izinli oldugum için bakma şansım oldu ve bahsettiğim durum mevcut.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
eğer son zamanlarda sıklaştıysa çiftleşme ve yumurtlama evreleridir..