Yuvaya girmeyen çift

nice17

Yeni Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
ALii
benim çift hazır olmalarına rağmen yuvaya girmiyorlar çiftleşme oluyor nadiren kuşlar eş tutmuş yani fakat yuvadan korkuyor kuşlar daha önce muhabbet kuşu beslemişliğim var ilk defa böyle bir sorun yaşıyorum.
Yuva biraz küçük ve karanlık sebebi bu olabilirmi?

Sercio69

Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
ALTIN
  Kuşlar ne süredir birlikteler, aynı kafesteler, çiftleşiyorlar?
  Daha önceki safahatları nasıldı? Yaşları, kafesi, ortamı, yavruluğu, eş durumu?

Adı
Çağrı
Soyadı
Karabaş
Yuvayı beğenmeyen dişi çiftleşmesine rağmen yumurtlamak istemez. Ya yere yumurtlar ya da hiç yumurtlamaz. Kuşlar eş seçtiği gibi dişilerde yuvalık seçer. Yapmanız gereken şey çok basit: yeni bir yuvalık alıp takacaksınız. Dişi yuvayı beğenene kadar gerekirse 10 farklı yuvalık alıp takacaksınız.

nice17

Yeni Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
ALii
kuşlar  yaklaşık 2 aydır birlikteler 1 yaşında varlar. aldığımdan beri eş tutmuş durumdalar erkek çok baskıladığı zaman çiftleşme gerçekleşiyor.yuvaya ısınamadılar bi türlü ek olarak dişi sürekli zemindeki kağıtları  parçalıyor.

Sercio69

Üyemiz
Adı
Serkan
Soyadı
ALTIN
  Yaptığınız tanıma göre, kuşlarınız yumurta üretmek için hazırlık aşamasındalar. Piyasada 6-10 TL aralığında, yeterli genişlikte ve derinlikte yuvalıklar mevcut. Karanlık olmasının yuvalık içine girmemeleri için bir neden olduğunu sanmıyorum, yeterli genişlikte ise takılan yuvalık biraz daha sabır.  Erkeğin çabası ve cesaretlendirmesiyle mutlaka yuvalığı keşfe çıkacaklardır.

19x20x22 ya da 20x20x20 ebatlarındaki bir yuvalık ve plastik folluk (çukur zeminli) kuşların ihtiyacını rahatlıkla görecektir.

Bazı forum konularının altına belirttiğim hususu bir kez de yazıyorum. Yaptığınız her müdahale, değişiklik vb. filmin başa sarılmasına neden olabilir.

Ekli dosyalar

• 108 KB Görüntüleme: 266

nice17

Yeni Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
ALii
daha büyük bir yuvalık almayı düşünüyorum bu arada malesef bahsettiğiniz konuda hataya düştüm ufak bir değişiklikte kuşların huzuru kaçıyor

HS1997

Yeni Üyemiz
Adı
halil ibrahim
Soyadı
kurt
öncelikle aynı sorun bendede vardı erkek kuş dişiyi cesaretlendirir korkacak bişe yok az sabır ilk günlerde dişi kuş hiç girmedigi karanlık biryerden korkar bu gayet noormal sonra oraya alıştıkça geçer önemli olan bu an içinde kuşu rahatsız etmemekte egerki kuşunuz engin bir yerde ie en az  normal bir insan bel boyuna gelebilecek kadar uzun bir yere koyalım sonra insanları görebilecek yerleri kısalım ne demek istiyorum bunla kuşlar seni yada bi başkasını görmesi etrafını kapat ben kendi kuşlarımı alıştırırken etraflarına hafif bir yazma  bagladım ve ortalama 22 günde ilk yumurtayı aldım tabi yumurtayı aldım diye hemen üstlerini açmadım çünkü ilk yumurtlamada yine korkar girmez diye düşündüm yumurtaları kırma riski vardı ne zmna kdr ilk kuşlar büyüyüp yanlarından alana kdr sökmedim  şimdi tek bi sorun var yemlerini ve mamalarını nasıl koydun akıllı bi yemlik aldım onun altına buz dolabı poşetini lastikle sabitledim suluklarını haftada 2 keregeceleri  ve bunu yaparkende örttügüm bezin şimdi normal yemlik yuvalarım boş bu boş yuvalarada mama koyuyodum ve işlem ttmm oluyodu tabi yine sorunlar vardı bunlar neydi kuşların bakımı onların işte efendim talaşıydı yuvanın temizlenmedigi için ilaç ve haşere ilaçları sıkıyodum haftada bir onun dışında rahat oldu

nice17

Yeni Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
ALii
Halil İbrahim KURT' Alıntı:
öncelikle aynı sorun bendede vardı erkek kuş dişiyi cesaretlendirir korkacak bişe yok az sabır ilk günlerde dişi kuş hiç girmedigi karanlık biryerden korkar bu gayet noormal sonra oraya alıştıkça geçer önemli olan bu an içinde kuşu rahatsız etmemekte egerki kuşunuz engin bir yerde ie en az  normal bir insan bel boyuna gelebilecek kadar uzun bir yere koyalım sonra insanları görebilecek yerleri kısalım ne demek istiyorum bunla kuşlar seni yada bi başkasını görmesi etrafını kapat ben kendi kuşlarımı alıştırırken etraflarına hafif bir yazma  bagladım ve ortalama 22 günde ilk yumurtayı aldım tabi yumurtayı aldım diye hemen üstlerini açmadım çünkü ilk yumurtlamada yine korkar girmez diye düşündüm yumurtaları kırma riski vardı ne zmna kdr ilk kuşlar büyüyüp yanlarından alana kdr sökmedim  şimdi tek bi sorun var yemlerini ve mamalarını nasıl koydun akıllı bi yemlik aldım onun altına buz dolabı poşetini lastikle sabitledim suluklarını haftada 2 keregeceleri  ve bunu yaparkende örttügüm bezin şimdi normal yemlik yuvalarım boş bu boş yuvalarada mama koyuyodum ve işlem ttmm oluyodu tabi yine sorunlar vardı bunlar neydi kuşların bakımı onların işte efendim talaşıydı yuvanın temizlenmedigi için ilaç ve haşere ilaçları sıkıyodum haftada bir onun dışında rahat oldu

Teşekkürler  deneyeceğim