yuvaya talaş ne zaman koymalıyım?

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Kuşum 6 adet yumurtladı, yuva tabanında oval şekilde çam ağacından yapılmış çukur olduğu için yuva içine hiç talaş koymadım, ilk yavru bugün çıktı, yuvaya baktım sırt üstü yatıyor, yuvaya tabanına talaşı şimdi mi koyayım yoksa tüm yumurtalardan yavru çıktıktan sonra mı koyayım?

tatar erol

Uzman Üyemiz
Web sitesi
hotmail.com
Adı
erol
Soyadı
imece eskişehir
yavruların 4 tanesi çıktıktan sonra koy,talaş nemi çektiğinden sorun çıkabiliyor.hem zaten 4 tanesi çıktıktan sonra yuva fazla kirlenmeye başlıyor.hayırlı üretimler

Utku SAYÜN

Takipçi Üyemiz
Adı
Utku
Soyadı
Sayın
ilk başta kuşlar yuvaya girmeden önce talaş koysanız daha iyi olurdu bence ,ben hep öyle yapıyorum dişi talaşların attığını atıyor geri kalanınıda yuvada bırakıyor.

samet hocaoglu

Uzman Üyemiz
Adı
samet
Soyadı
hocaoglu
şimdi talaşı koyduktan sonra dişi  strese girebilir ve yavruya yumurtalara sorun olabilir ama dişiye bağlı tabi sorun yapmayada bilir

kemanci011

Üyemiz
Adı
sedat
Soyadı
gayin
Bencede sonradan koymal biraz sikinti yapar ama yuvaligin kenarindan o gormeden koysan nasil fikir rahatsizlik vermeden yani ben oyle yapmayi dusunuyorum

beko_27

Uzman Üyemiz
Adı
BEKİR
Soyadı
ÇOLAK
Erol İMECE' Alıntı:
yavruların 4 tanesi çıktıktan sonra koy,talaş nemi çektiğinden sorun çıkabiliyor.hem zaten 4 tanesi çıktıktan sonra yuva fazla kirlenmeye başlıyor.hayırlı üretimler

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
1 yavru daha çıktıktan sonra koyabılırsın sıkıntı olmaz...

MÜJDAT

Takipçi Üyemiz
Adı
MÜJDAT
Soyadı
TEKİNTUĞ
NORMALDE KUŞ YUMURTLAMADAN KOYMAN LAZIMDI...YUMURTALARIN BİRBİRİNE ÇARPIP KIRILMASINI DA ÖNLER ...ŞU ANDA KUŞ DIŞARI YEMLENMEYE ÇIKTIĞINDA KUŞU ÜRKÜTMEDEN KOYABİLİRSİN...

ahkara46

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
kara
Müjdat TEKİNTUĞ' Alıntı:
NORMALDE KUŞ YUMURTLAMADAN KOYMAN LAZIMDI...YUMURTALARIN BİRBİRİNE ÇARPIP KIRILMASINI DA ÖNLER ...ŞU ANDA KUŞ DIŞARI YEMLENMEYE ÇIKTIĞINDA KUŞU ÜRKÜTMEDEN KOYABİLİRSİN...
çamdan yapılmış oval çukur şeklinde tahta var yuva tabanında, bu durumda yavrular çıkana kadar talaş koymaya gerek yok diye biliyorum, aslında talaş da koymuştum ama dışarı attılar...