Denetimler sıklaşmalı.Sadece devlet zabıta eliyle değil vatandaşta buna destek vermeli.
Hiç unutmam,3 yıl kadar önce bir haberde muhaber soruyordu vatandaşa sokakta ''muhbirlik yapar mısınız'' diye,kimse ''evet'' demiyordu,soru eroin konusu üzerineydi.Geneli korkuyordu,isppiyonculuk olarak adlandırıyordu.Oysa zehir tacirlerini deşifre etmek ispiyonculuk olsaydı,narkotik polisleri utanç içinde meslekelrini yapıyorlar anlamına gelir.Vatandaşımız ayrıca korkuyor başları belaya girer diye.
Denetim dedim,misal Mardin de askerlik yaptım.Bakkalların önünde kol kadar salam sucuk 2-3 liraya satılıyordu.Suriyeden geliyordu mallar sanırım,markaları bir garipti tabi,üzerlerinde arapçaharflerde vardı.
İnternet kafede sucuklu tost yedim,yer yeemz midem bozuldu,kesin o 2-3 liralık sucuktan koymuştu it herif.Zor yetiştim benzinliğe.Bu kadar ani etkisi var bunların.Sıkı denetim şart.Cezalar para değil hapis olmalı.
Markaları iyi araştırmak lazım,son kullanma tarihine bakmak gerekir,alış veriş yaptığımız yerlerin güvenirliğide önemli elbet.
En güzeli doğal sucuk,köyde yaptıracaksın yiyeceksin tadı daha güzel