ixirseviyo
Uzman Üyemiz
Arkadaşlar öncelikle herkesin ramazan ayını kutlar oruç tutanların rabbim oruçlarını kabul eyler inşallah. Bugün itibariyle kendimize ait olan apartmanımızın giriş katında bulunan dükkanda 30 kadar çiftle üretim yapmakta olduğum hobi amaçlı yerime gelen zabıta ekipleri dilekçe üzerine bulunan şikayetle tutanak tuttular ve kuşları kaldırmam için 15 günlük bir yasal süre verdiler. Bende bunun üzerine Tarım ve hayvancılık il müdürlüğünü aradım ve üretim yapmak için yasal düzenlemeyle belirtilen şartları yerine getirmem gerektiğini bildirdiler. Bende bunun üzerine Zabıta müdürlüğünü arayıp işlem yapan memurlara durumu anlattım. Kuşların yavruları olduğunu kuşları kaldırmamın 40-50 tane yavru kuşun ölümüne sebep olacağını bir eşya olmadığı için verilen süre zarfında bu canlıları kaldıramayacağımı ne yapmam gerektiğini sordum. Onlarda yasal takip başlatıldığını ve şikayet üzerine geldiklerini söylediler. Bende dedim bu canlıarda belli bir sayı olup olmadığını beslemek için ve her 4 binada 1 güvercin beslendiğini ben şikayet etsem bunlardamı kaldırmak zorunda yada evinin balkonunda bir çift var bunları şikayet etsek kaldırmak zorundalarmı dedim yani yasal düzenleme bu şekildemi olduğunu sordum. Söylediği şehir yapılanmasında evcil hayvan beslemenin yasak olduğunu ve bu tür şikayetlerde gerekli işşlemi yapmak zorunda olduklarını söylediler ve şayet kuşları kaldırmazsanız cezai işlem uygulanır cezasıda 169 TL olduğunu belirtti. Bende bunu karşılayacağımı kuşları kaldırmayacağımı söyledim şuan için. Yani arkadaşlar çevremde bir kişiye bile kuş satmamam rağmen tek koku ses olmamasına rağmen böyle bir problemle karşılaştım. Bilginiz olsun ve bu tür sıkıntılara maruz kalmamak adına gerekli tedbirleri almanız için bilgilendirmek istedim sizleri inşallah kimsenin başına böyle birşey gelmez fakat yeni yasayla beraber sıkıntılar gittikçe artacak gibi duruyor sistemli ve kanuni yapanlar barınacak gibi duruyor bu camiada saygılarımı sunarım.