Zebra ispinoz Yuvalık

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Arkadaşlar yeni aldıgım zebra ispinozuma kanarya yuvalıgı aldım hasır yuvalık bulamadım bu yuvalıga giriyolar yatıyolar ama kafesin dibine koydugum çuval ipini fln hiç ellemiyolar acaba hasır yuvalık olmadıgından gerek yokmu yuva malzemesi koymama

mahremiyeti sevdikleri için yuvalıgın tel kısmını gazete kagıdıyla kapadım ama yinede farklılık yok acaba ortamlarında yeni ondanmı

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
ben de ayni yuvalıklardan kullanıyorum ve sorunsuz ürüyorlar yalnız ben keçe kullanmıyorum. Keçe yerine alt malzeme olarak 1 peçeteyi iyice oturtuyorum ve yuvalığın içine bir miktar yuva ipi brakıyorum...bir miktar yuva ipini de kafes tabanına atıyorum gerisini kendileri hallediyor. Bunun dışında yuvalıkları yapay yeşillik ile (plastik sarmaşık gibi) iyice sarıp hertarafını kapatıyorum. Bu hem mahremiyet sağlıyor hem de doğal bir görüntü oluşturuyor...finchler bu gibi ortamda daha rahat hissediyorlar. Fikir olması açısından akşama doğru birkaç foto çekip buraya eklerim.

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
ben de ayni yuvalıklardan kullanıyorum ve sorunsuz ürüyorlar yalnız ben keçe kullanmıyorum. Keçe yerine alt malzeme olarak 1 peçeteyi iyice oturtuyorum ve yuvalığın içine bir miktar yuva ipi brakıyorum...bir miktar yuva ipini de kafes tabanına atıyorum gerisini kendileri hallediyor. Bunun dışında yuvalıkları yapay yeşillik ile (plastik sarmaşık gibi) iyice sarıp hertarafını kapatıyorum. Bu hem mahremiyet sağlıyor hem de doğal bir görüntü oluşturuyor...finchler bu gibi ortamda daha rahat hissediyorlar. Fikir olması açısından akşama doğru birkaç foto çekip buraya eklerim.
Teşekkürler Dediklerini yapıcam fakat ısı açısından keçe daha elverişli olmazmı

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Ozan SARIYILDIZ' Alıntı:
Teşekkürler Dediklerini yapıcam fakat ısı açısından keçe daha elverişli olmazmı
Kuşları beslediğiniz mekan çok soğuk ise o zaman haklı olabilirsiniz...ama zebralar genellikle çok dayanıklı kuşlardır, normal oda sıcaklığında keçe kullanmanıza gerek kalmaz. Belki sizdeki çiftin ip kullanmamasının sebebi keçenin oluşturduğu dolgunluk olabilir. Ben peçete kullandığım için yuvadaki oyuk hala çok büyük kalıyor ve yuva ipine o nedenle ihtiyaç duymuşlardır. İsterseniz siz de bir deneyin, keçe yerine 1 peçeteyi iyice oyuk içine oturtun ve içine biraz yuva ipi brakın, eğer kuşlar yuvayı yapmaya başlarlarsa onlara biraz daha ip verin.

Resimleri ekliyorum, bendeki zebralar şu anda dinlenmede olduklarından tüm yuvaları çıkarıp yıkadık. Örnek olarak ve duruşu hakkında fikir olması açısından yuvanın birini kafese taktım.

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Günay kardeşim tereddüt bırakmayacak şekilde örneklemiş ne diyeyim,eline emeğine sağlık...

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
Kuşları beslediğiniz mekan çok soğuk ise o zaman haklı olabilirsiniz...ama zebralar genellikle çok dayanıklı kuşlardır, normal oda sıcaklığında keçe kullanmanıza gerek kalmaz. Belki sizdeki çiftin ip kullanmamasının sebebi keçenin oluşturduğu dolgunluk olabilir. Ben peçete kullandığım için yuvadaki oyuk hala çok büyük kalıyor ve yuva ipine o nedenle ihtiyaç duymuşlardır. İsterseniz siz de bir deneyin, keçe yerine 1 peçeteyi iyice oyuk içine oturtun ve içine biraz yuva ipi brakın, eğer kuşlar yuvayı yapmaya başlarlarsa onlara biraz daha ip verin.
Gerçekten çok güzel bi ortam olmuş kuşlar sanki doğada gibi bende sizin gibi yapıyım teşekkürler dediginiz gibi yarın bi peçete koyuyum bakıyım ne yapıcaklar