Zeolit Hakkında Neler Biliyoruz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sevgili Forum Üyeleri!
Bu soruyu sormamızdaki amaç,
Kuşlarda, Taban Altlığı ve Yem Katkısı olarak, Akvaryumlarda, Filtre Malzemesi olarak Zeolit hakkında neler bildiğiniz, neler duyduğunuz ve nelerin kafanıza takıldığını bir nebze öğrenebilmek ve sizlere gücümüz yettiğince bilgimiz ölçüsünde daha iyi yardımcı olabilmektir!
İnşaallah bizimle paylaşımda bulunursunuz!
Saygılarımızla;

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Birkaç muhtemel sorun hakkında size telefon bile açacaktım ama madem buna benzer bir konu açtınız o zaman soruyu buradan sormam daha iyi olur. Ben hep merak etmişimdir, zeolitin yüksek emicilik özelliğinden dolayı acaba kuşlarımız bundan yediği zaman (ki muhtemelen yiyecektir) ne gibi etkiler oluyor. Mantık yürütecek olursak, muhabbet kuşu zeolitten bir miktar yedikten sonra, zeolit kuşun bağırsaklarında bulunan sıvıları emmeye başlayacaktır. Bunun etkileri mantıken şu şekilde sıralayabilirmiyiz acaba

- sıvı miktarı azaldığı için kuşun dehidrasyona uğraması ve buna bağlı rahatsızlıklar (kara ciğer yetmezliği gibi) başgöstermesi olasımıdır

- sıvı miktarı azaldığı için (buna bağırsakların besinleri işlemesi için ürettiği bakteriyel ve toksik sıvılar dahil) kuşun metabolizması bu sıvılara tekrardan ihtiyaç duyacağı için aşırı miktarda toksik bakteriyel sıvılar üretmeye başlarmı...başlarsa bu bakteriyel sıvılar kuşun genel sağlığını etkilemezmi (örneğin anaerob e-coli aşırı miktarda ürerse bu çok sakıncalı)

- sıvı miktarı azaldığı için kuşun metabolizması tekrardan gerekli sıvı miktarını geri kazanması için sıvı tüketimini arttıracakmıdır

- yukarıdakine bağlı olarak su ve sıvı tüketimi artması sonucu başka rahatsızlıkların (ishal gibi) çıkmasına sebeb olacakmıdır

- zeolitin yüksek emicilik özelliğinden dolayı kuş tarafından tüketildiğinde kursak ve bağırsaklarda şişme (genleşme) yapıyormudur...oluyorsa, kuşların kabız olmasına sebeb olmazmı

Zeolit taban kumu ve zeolit besin takviyeleri ilanlarınızın olduğunu biliyorum...belki bu soruların bazılarının cevapları bu ilanlar içinde cevaplanmıştır, fakat ben hala acaba gerçekten anlatıldığı gibi mi etki ediyor tereddüteyim. Yani zeolitin faydaları olduğu kesin, ama zararları nelerdir...zararlarını tespit edip onlardan da bahsedelim.

Bunu sonradan ekledim, konu dışı bir soru ama ortak ilgi alanımız olduğu için merak ettim. Ateş İspinozu üreticisisiniz...bu konuda sizi telefonda rahatsız edebilirmiyim bunu sormak istedim  :)

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
Günay kardeşimin soruları  benide düşündürmeye başladı 
Ben  2  yıldır zeoliti  özellikle yumuşak suyu seven balıklarımda yani tropikal akvaryumlarımda  ve discus akvaryumlarımda  bol miktarda diğer ciklet akvaryumlarımda ıse  seramikle karışık kullanmaktayım
Etkileri  suyu  gayet güzel  berraklaştırıyor
Balıkların stres yapmasını engeliyor
Suyu yumuşatıyor (bunu elinizle bıle hıssetmenız mumkun )
Arıtma sıstemlerınde kullanıldıgınıda duydum
Ama bu etkıler kuslara zararlımı  bunu arastırıp ogrensek  ıyı olacak

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Günay Bey!
İlginiz için ve açıklamalarınızdan dolayı teşekkür ederim.
Biliyorsunuz ki kuşlar veya hayvanlar hakkında bizler bir takım bilgiler edinmeye gayret etmekteyiz. Sizinde bahsettiğiniz gibi ZEOLİT yüksek emiciliği olan bir madendir. Ancak havada, toprakta ve suda yapısı itibariyle sadece zararlı maddeleri, mikro organizmaları içerisine almaktadır.
Yapılan bütün çalışmalar da bu yöndedir.
İnsanlar olsun, hayvanlar olsun bütün canlıların vucüdunda belli bir PH dengesini olması gerekmektedir. Bu PH'ı dengelenmediği takdirde insanlarda ve hayvanlarda zararlı organizmaların, ağır metallerin oluşumuyla bir takım hastalıklar ortaya çıkmaktadır.
Zeolit'in zararlı maddeleri içerisine alması yani absorbe etmesi sonucu insan ve hayvan vucüdü içerisindeki zararlı mikro organizmaları ve ağır metalleri yok etmesini insan ve hayvan vücuduna olan etkisini hakkında birçok makale, yükseklisans, doktora tezi bulunmaktadır.

Biliyorsunuz ki Kanatlı Hayvanların hepsinde yedikleri bütün ürünler öncelikle KURSAK'ta toplanmakta ve kursak tarafından bu ürünler ıslatılarak yumuşatılmaktadır. Daha ÖNMİDE'den TAŞLIK'a inen bu ürünler taşlık tarafından İNCE, KALIN Bağırsağa intikal ederek gerekli enzimler yapıldıktan sonra ANÜS'ten dışkı yoluyla atılmaktadır.
Özellikle ZEOLİT'in görevi İNCE ve KALIN bağırsaktadır. Bildiğiniz üzere yenilen yeme göre ince ve kalın bağırsaktaki PH değerinin Ağır Metallerden dolayı çok düşük veya yüksek olması örneğin Kurşun'un yoğun olması kemik gelişimi, Kadmiyum'ın yoğun olması böbrek hastalıkları, üreme sorunu, ALÜMİNYUM'un yoğun olması ise sinir sistemi ve bağışıklık sisteminin bozulmasına neden olduğu yapılan araştırmalarla tespit edilmiştir.
Bu yaptığım açıklamadan şunu rahatlıkla belirtirim ki ZEOLİT hayvanda sıvı kaybına neden olmamakla birlikte hayvanın vücudundaki ağır metallerin absorbe edilmesi ve yediği yemlerden daha verimli şekilde faydalanmasını sağlamaktadır.
Öte taraftan bizi her zaman arayabilirsiniz! Bildiğimiz her ne varsa bizim görevimiz sizlerle paylaşmaktır.
Ayrıca Forum'daki çalışmalarınızdan dolayı size gerçekten çok teşekkür ederim.
Ve size Harran ve İstanbul Üniversitesince ZEOLİT hakkında yapılmış iki çalışmayı sizinle paylaşmak isterim. Temenni ederim ki sorularınız cevabı daha teferruatlı olarak bu çalışmalarda mevcuttur. (Bu çalışmalar kanatlı grubu ve hayvanlar içindir.)

http://ziraat.harran.edu.tr/zirfakdergi/2010_14_2/Senturk(13-20).pdf
http://www.istanbul.edu.tr/vetjournal/archive/2003-1/61_70.pdf

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Cumhur ÇAKAR' Alıntı:
Sayın Günay Bey!
İlginiz için ve açıklamalarınızdan dolayı teşekkür ederim.
Biliyorsunuz ki kuşlar veya hayvanlar hakkında bizler bir takım bilgiler edinmeye gayret etmekteyiz. Sizinde bahsettiğiniz gibi ZEOLİT yüksek emiciliği olan bir madendir. Ancak havada, toprakta ve suda yapısı itibariyle sadece zararlı maddeleri, mikro organizmaları içerisine almaktadır.
Yapılan bütün çalışmalar da bu yöndedir.
İnsanlar olsun, hayvanlar olsun bütün canlıların vucüdunda belli bir PH dengesini olması gerekmektedir. Bu PH'ı dengelenmediği takdirde insanlarda ve hayvanlarda zararlı organizmaların, ağır metallerin oluşumuyla bir takım hastalıklar ortaya çıkmaktadır.
Zeolit'in zararlı maddeleri içerisine alması yani absorbe etmesi sonucu insan ve hayvan vucüdü içerisindeki zararlı mikro organizmaları ve ağır metalleri yok etmesini insan ve hayvan vücuduna olan etkisini hakkında birçok makale, yükseklisans, doktora tezi bulunmaktadır.

Biliyorsunuz ki Kanatlı Hayvanların hepsinde yedikleri bütün ürünler öncelikle KURSAK'ta toplanmakta ve kursak tarafından bu ürünler ıslatılarak yumuşatılmaktadır. Daha ÖNMİDE'den TAŞLIK'a inen bu ürünler taşlık tarafından İNCE, KALIN Bağırsağa intikal ederek gerekli enzimler yapıldıktan sonra ANÜS'ten dışkı yoluyla atılmaktadır.
Özellikle ZEOLİT'in görevi İNCE ve KALIN bağırsaktadır. Bildiğiniz üzere yenilen yeme göre ince ve kalın bağırsaktaki PH değerinin Ağır Metallerden dolayı çok düşük veya yüksek olması örneğin Kurşun'un yoğun olması kemik gelişimi, Kadmiyum'ın yoğun olması böbrek hastalıkları, üreme sorunu, ALÜMİNYUM'un yoğun olması ise sinir sistemi ve bağışıklık sisteminin bozulmasına neden olduğu yapılan araştırmalarla tespit edilmiştir.
Bu yaptığım açıklamadan şunu rahatlıkla belirtirim ki ZEOLİT hayvanda sıvı kaybına neden olmakla birlikte hayvanın vücudundaki ağır metallerin absorbe edilmesi ve yediği yemlerden daha verimli şekilde faydalanmasını sağlamaktadır.
Öte taraftan bizi her zaman arayabilirsiniz! Bildiğimiz her ne varsa bizim görevimiz sizlerle paylaşmaktır.
Ayrıca Forum'daki çalışmalarınızdan dolayı size gerçekten çok teşekkür ederim.
Ve size Harran ve İstanbul Üniversitesince ZEOLİT hakkında yapılmış iki çalışmayı sizinle paylaşmak isterim. Temenni ederim ki sorularınız cevabı daha teferruatlı olarak bu çalışmalarda mevcuttur. (Bu çalışmalar kanatlı grubu ve hayvanlar içindir.)

http://ziraat.harran.edu.tr/zirfakdergi/2010_14_2/Senturk(13-20).pdf
http://www.istanbul.edu.tr/vetjournal/archive/2003-1/61_70.pdf
Açıklamadan dolayı ben de çok teşekkür ederim. Zeolit zararlı maddelerle birlikte sıvı kaybına da yol açıyor dediniz. Peki bu sıvı kaybı nasıl önlenebilir veya nasıl giderilebilir? Sadece su ve yeşillik tüketiminde artışla mı giderebiliriz?

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Orhan Bey!
Öncelikle sizi tebrik ediyorum. Nedeni ise Tropical akvaryumda insanlar filtre malzemesi olarak ZEOLİT'i kullanmaktadır. Ancak Discus'ların bulunduğu akvaryumlarda bir nebze balığa zarar verme ihtimali varmış gibi kullanmamayı tercih etmekteler.
Siz ki discus akvaryumlarında 2 yıldır ZEOLİT'i kullanıyorsanız şu aklıma takıldı neden kuşlarınızda denemediniz? Velevki denemiş olsaydınız inanın bizler sizin bilgilerinizden daha fazlasıyla faydalanır idik.

Şimdi bende hem tropical akvaryumumda hemde Discus akvaryumumda zeoliti gönül rahatlığıyla kullanıyorum ve kullanmaktayım.

Ve size şunu belirteyim! Mikron ölçüsündeki zeolitlerin insanlar tarafından tüketilmesi de alternatif tıpta bahsedilmeye başladı.
Ayrıca geçenlerde yine formumuzda Taban Kumu kısmında sorulan bir sorunun cevabını aynı şekilde buraya koplayacağım.
Saygılarımla;

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,21304.15.html

Alıntı yapılan: Yahya SAYIN - 13 Mayıs 2013, 07:46:53
Zeolit kum un Akciger kanserine neden olacagını birkaç yerde okudum, bunun gerçek payı varmı? (Bilgisi olanlar)

Sayın Yahya Bey!
Biliyorsunuz ki bir zamanlar bizlere tereyağı insanı hasta ediyor diye! Margarini dayattılar ve bizlerde yıllarca yedik durduk!
Zeolit'in ve ASBEST'in bulunduğu bazı bölgelerde ortaya çıkan akciğer kanserleri için bazı doktorlar tam anlamıyla araştırma yapmaksızın konunun Zeolit'e ve Asbest'e dayandığını yazmışlardır. Ancak daha sonraları yapılan çalışmalarda Asbest'in ortaya çıkardığı zehiri Zeolit'in absorbe (filtreleme) ettiği ve asbest'ten kaynaklanan kanser riskini minimize ettiği tespit edilmiştir.
Öte taraftan Zeolit hakkında internete araştırma yaptığınızda karşınıza birçok makele, yükseklisans ve doktora tezleri Türkçe ve farklı lisanlara karşınıza çıkacaktır.
Acizane aşağıda bazı linkleri sizinle paylaşıyorum. Bu linkleri biraz gözden geçirdiğiniz zaman ZEOLİT'in KANSERLE NASIL SAVAŞTIĞINI ve KANSER TEDAVİLERİNDE NASIL KULLANILDIĞINI bir nebzede olsa göreceksiniz! Yani KANSER tedavisinden KISIRLIK tedavisini kadar bir çok alanda kullanılan zeolit sizce kansere yapar mı?

Linkler :
http://www.belgeler.com/ara?s=zeolit+ve+kanser
http://www.belgeler.com/blg/xsj/hidrotalsit-ve-zeolit-uzerine-tutuklanmis-lipaz-ile-yemeklik-atik-yaglardan-biyodizel-uretimi-biodiesel-production-from-waste-oils-by-using-lipase-immobilized-on-hydrotalcite-and-zeolites
http://cancerfightingstrategies.com/cancer-killers.html
http://turkishnaturalzeolite.webs.com/
http://www.drweil.com/drw/u/QAA400526/Is-Zeolite-a-New-Cancer-Cure.html
http://muratodunc.wordpress.com/2010/09/30/zeolite/
http://mkaraca365.blogcu.com/zeolit-clinoptilolit-hoylandit/194846
http://www.saglik.im/zeolitler/
http://www.maranki.com/2151_Agir-Metaller-Kisirlik-Nedeni.html
http://www.zeohealth.com/zeolite/webmaster-1370942975/_/home.html

Son olarak sizinle şunu da paylaşayım.
Bir bulaşık makinasında ZEOLİT kullanılır mı? Zeolit artık bu kadar hayatımıza girmeye başladıysa zeolit ne oranda KANSER yapar?
http://v1.raf.com.tr/product.php?ID=1068

Not: Yabancı dildeki siteleri google chrome tam olmasada bir nebze Türkçe'ye çevirmektedir.

Saygılarımla;

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Efekan Bey!
İlginize çok teşekkür ediyorum. Yazmış olduğum açıklamada sehven bir hata yapmışım. Ve o kısmı düzeltim. Affınıza sığınıyorum.
Saygılarımla;

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Yaşar Bey!
İstanbul Üniversite Veteriner Fakültesinin yapmış olduğu çalışma ile ilgili olarak yukarıda vermiş olduğum linki okumanızı tavsiye ederim.
İlginize çok teşekkür ederim.
Saygılarımızla;

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Cumhur ÇAKAR' Alıntı:
Abicim ben teşekkür ederim. Kusura bakmayasın ve inan bu dikkatin bizler içinde çok iyi oldu. Teşekkür ederim.
Gerçekten iyi ki görmüşüm abi. Hayırlı satışlar :)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Teşekür ederim Cumhur bey, eklemiş olduğunuz linklerden birkaçını inceledim...diğerlerine daha geniş bir zamanımda bakmak istiyorum. Şüphesiz zeolitin hem kimyasal hem de jeolojik yapı ve özelliklerinden dolayı faydalı bir maden. Sizin yorumunuz da gayet aydınlatıcı, lakin esas sormamız gereken soru tüketim dozajı sanırım. Yani bir kuş nekadar zeolit yerse hastalanma ve hayati tehlike altına girer? Örneğin, bir kuş 4 gramdan fazla zeolit yerse, kuş hayati tehlike altına girer. Yani şöyle birşey diyebilirmiyiz acaba, zeolit gereğinden fazla tükedildiğinde yüksek emicilik özelliğinden dolayı kuşun metabolizmasında zararlara yol açabilir. Muhtemelen muhabbet kuşlarının doğasından kaynaklanan herşeyi kemirme ve yeme gibi içgüdü ve alışkanlıkları üyzünden, zeolit serili kafes tabanında önlem olarak tel ızgara kullanılmasını tavsiye edermisiniz yoksa buna gerek yokmudur.

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Cumhur Bey güzel konu için teşekkür ederim. Hep benimde aklımı kurcalardı bu konu.
Ayrıca İnşallah ileride, kanarya sesi videosu (Hele ki HARZ)ve ateş ispinozlarınızın resimlerinide paylaşırsınızda kendinde olmayan bizim gibi meraklılarada katkı sağlarsınız. Bizde anca  Allah Razı olsun deriz.
Paylaşımlarınızın artmasını dilerim.

orhankupeli

Takipçi Üyemiz
Adı
orhan
Soyadı
küpeli
zeolit  tarlada  gübre olarak  buyukbas yemlerınde katkı olarak  ve su arıtma sısıtemlerınde  kullanılıyor
  ayrıca bu  cok  onemlı  bızım  buradakı  sıvas cımento  fabrıkasındakı  fabrıka yetkılılerının acıklaması  zeolıt  cımentonun mayası olarak kullanılıyormus

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Günay Bey!
Öncelikle pazartesi günüden bu yana Ankara ve Eskişehir'de idim. Perşembe gününden sonra net'e bağlanma imkanım olmadığından dolayı bu kadar geç yanıt verdiğim için sizden çok özür diliyorum.
Normal şartlar altında muhabbet, kanarya, hint bülbülü (finch) gibi kuşlarda kuşun ağırlığının %5'i oranında yem katkısı olarak Zeolit vermeniz kafidir. Ancak hem besi hayvanlarında olsun, hem kümes, hemde kafes hayvanlarında günlük dozajın üzerinde Zeolit verilmiş olsa dahi verilen fazla ürün hayvanların bedeninde dışkı yoluyla atılmaktadır.
Ayrıca sizde biliyorsunuz ki hiç bir zaman hiçbir hayvan Allahu Teala'nın (C.C.) vermiş olduğu kodlamaya göre ihtiyacından fazla yemez! Hani kimisi der ki balıklarda doyum noktası yoktur ve ne verirseniz yerler. Maalesef doğru değil! Yukarıda da yazdığım gibi bu hafta Balıkesir'de değildim! Akvaryum'un yemleme makinasının yem haznesini iyi takamamış olacağım ki hazne akvaryuma düşmüş ve şu anda akvaryumun tabanı yem dolu! Ve bu durumda iken dahi Allaha Şükür balık kaybım yok!
Ayrıca bakmakta olduğum 2 adet Alman Çoban Köpeğim var. ( Alman Kurdu: Yüksek bel, uzun somak, kısa tüy) Bu köpekleri bahçeden dışarı çıkarıp yakın olan parka götürdüğümde defalarca dikkat etmişimdir ki otları koklarlar ve sadece belli otları yediklerini gördüm. İlk zamanda otlar bana aynı gibi geliyordu ama daha dikkatli bir şekilde inceleyince otların birbirinden farklı olduğunu gördüm.
Günay Bey, konuyu fazla uzattım! Başınızı fazla ağrıtmayayım. Ve gerçekten endişeleriniz normal olan durumlar! Çünkü Zeolit tam anlamıyla bilinmeyen bir maden!
Kafeslerinizde tel kullanmamız durumunda ise bazı endişeleriniz gidecektir. Ama zamanla kafeslerinizin altındaki telleri sizlerin gözlemleriniz neticesinde kaldıracağınıza tecrübelerimizden dolayı eminim!
İlginize çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımızla;

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Orhan Bey!
Evet sizinde belirtiğiniz gibi çimento fabrikalarında Klinger'in içine belli oranlarda zeolit katılarak çimento üretilmektedir. Öte taraftan inşaat sektöründe hazırlanan harçın içerisine de zeolit konularak betonun mukavemeti artırılmaktadır.
Öğrendiğimiz kadarıyla dünya üzerinde birbirinden farklı 1500 sektörde zeolit kullanılmaktadır.
Saygılarımızla;

Cumhur_Çakar

Üyemiz
Adı
Cumhur
Soyadı
Çakar
Sayın Canan Hanım!
Ben teşekkür ederim. Birkaç foto paylaşmaya çalışayım.
Recep Bey'le birlikte bilgimiz ölçüsünde yardımcı olmaya her daim hazırız!
Saygılarımızla;

1. fotoğraf Firefinch'in dişisi,
2. fotoğraf Harz Roller'in erkeği;
3. fotoğraf Harz Roller'lerin yumurtaları, (3'lü grubun ortasındaki boş yumurta olup yuvalıktan alındı.)
4. fotoğraf Tropical Bitkili Akvaryum
Aslında sizlerle Kribensis'lerin videolarını paylaşmak isterdim. Ancak kapasite sorunundan dolayı buraya yüklemedim. (Kribensis'ler en kalabalık akvaryum'da bile yavrularını korur ve tavuklar gibi yanlarında gezdirirler. Discuslar gibi narin değildirler)

Facebook Sayfasını ekledim!

https://www.facebook.com/cumhurcakar/media_set?set=a.10151649861184417.1073741827.614644416&type=3

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Kribensiz evet beğendiğim bir tür ayrıca uyumlu. Ancak karidesleri yakaladığı yerde çatır çatır yiyorlardı. 
Yavru almak nasip olmadı kalabalıktan ötürü.

Fire finch i ben gördüm buralardaki dükkanlarda ama bana kiraz finch dedilerdi.
İnşallah Firefinchlere özel konu açarsınız.

Hayırlı olsun kanaryalarınızın yumurtaları.

Bilgi paylaşımı için teşekkürler. Saygılar.

isott

Üyemiz
Adı
iskender
Soyadı
emanet
CUMHUR HOCAM BEN BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM.
BİLİNDİĞİ ÜZERE BILDIRCIN YETİŞTİRİCİLİĞİN DE EN BÜYÜK SORUN HAYVANIN PİSLİĞİNİN KÖTÜ KOKMASI. BEN NETTE YAPMIŞ OLDUĞUM ARAŞTIRMADA BELİRLİ GÜNLERDE BELİRLİ MİKTARDA BILDIRCINLARIN YEMLERİNE KATILAN ZEOLİT SAYESİNDE KÖTÜ KOKU ORTADAN KALKMIŞ OLDUĞU. BU DOĞRUMUDUR.
BU KONUYLA İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNİZ BİLGİLERİNİZ NELERDİR.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...