1 aylık kuşun burnunda kan

asligizem

Yeni Üyemiz
Adı
Fatma
Soyadı
Gün
Kuşum 1 aylık onu alalı 2 gün oldu,Uçsun diye kafesten çıkardık duvarlara çarpmaya başladı.Sonra burnunun üstünün hafif kalkık olduğunu gördüm ve azda kan vardı.Acaba ne yapmalıyım sonradan o kalkıklık iner mi?Bir de kafesteyken hep yemliğin kenarlarını kemiriyor plastik kemiriyor ondan da şüpheleniyorum.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
kemirmesi doğal bir durum yer değişikliği sebep olmuştur. yemlikleri kontrol edin çok keskin yerleri var mı diye. Duvara çarpması inşallah hızlı olmamıştır . Zaten alınan kuş birkaç gün kafeste ortama alıştırılıp sonra dışarı bırakılabilir

asligizem

Yeni Üyemiz
Adı
Fatma
Soyadı
Gün
Yemlik için konulan ayak kısmının altından beri kafasını sokupta kemiriyor orda sıkışacakmış gibi oluyor o yüzden onu yalnız bırakmaya korkuyorum.O kalkıklık için yapabileceğim birşey var mı?Cinsiyeti gösteren,gagasının üstündeki o kısım ortasından kalkmış.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Aslı Gizem DURKAYA' Alıntı:
Yemlik için konulan ayak kısmının altından beri kafasını sokupta kemiriyor orda sıkışacakmış gibi oluyor o yüzden onu yalnız bırakmaya korkuyorum.O kalkıklık için yapabileceğim birşey var mı?Cinsiyeti gösteren,gagasının üstündeki o kısım ortasından kalkmış.
oraya sıkışması sorun değil oyun oynuyor veya ortama alışamadığı içindir. ama burun için bir resim ekleme şansınız var mı ?

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Fatih MANSIZ' Alıntı:
kemirmesi doğal bir durum yer değişikliği sebep olmuştur. yemlikleri kontrol edin çok keskin yerleri var mı diye. Duvara çarpması inşallah hızlı olmamıştır . Zaten alınan kuş birkaç gün kafeste ortama alıştırılıp sonra dışarı bırakılabilir
1 hafta kafeste bekletmeliydiniz..

masalprensesi78

Üyemiz
Adı
TUBA
Soyadı
ÖZBAY
Okurken nasıl kötü oldum bilemezsiniz inşallah önemli bir şey yoktur.. Hayvanlarının canlarının yanmasına tahammülüm yok. Lütfen onu kafesten çıkarmayın en az bir hafta.. etrafı, sizi tanısın önce..

asligizem

Yeni Üyemiz
Adı
Fatma
Soyadı
Gün
Çok net gözükmüyor ve çok harreketliydi bunu yakalayabildim.Çok kötü gibi gözükmüyor ama yinede endişeleniyorum. Şu tam ortasındaki kırmızılık.Bir hafta hiç çıkarmayacağım dediğiniz gibi.Kafese yaklaşınca direk kapısına konuyor çıkmak için.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
yara çok küçük görünüyor ilaç kullanmasanızda geçer ama yinede kuşlar için yara merhemi var 3-5 gün sürerseniz geçer . Ayrıca bu kuş çok küçük iyice gözlemleyin yem kırabiliyor mu diye

asligizem

Yeni Üyemiz
Adı
Fatma
Soyadı
Gün
Yemlerini kırıyor içlerini yiyip kabuklarını bıraktığı için her gün üflüyorum diğer yemlerden yararlanabilsin diye ama gaga taşına ya da mürekkep balığı kemiğine hiç dokunmuyor.Suluğun yanına kuş kumunun kabı var suya hemen ulaşamıyor oraya basıpta içiyor.Gaga taşını kullanmadığındandır sanırım, bir günde ısırması daha da acıtmaya başladı.Gaga taşını nasıl öğretebilirim ona?

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
gaga taşına ihtiyaç duyduğunda kendisi onunla uğraşacaktır ama suya rahat ulaşması çok önemli suyun yerini yada tüneklerin yerini değiştirip suya daha rahat ulaşmasını sağlamanız gerekmekte

asligizem

Yeni Üyemiz
Adı
Fatma
Soyadı
Gün
Tüneği ortaya koymuştum o zaman daha suya yakın yapayım,Tünek Salıncağıyla çakışıyor biraz ama sorun olacağını sanmıyorum.Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.

asligizem

Yeni Üyemiz
Adı
Fatma
Soyadı
Gün
Bu arada sormayı unuttum gaga taşını alçakta bir yerlere mi takmalıyım yoksa tepeye mi takmalıyım?Daha küçük olduğu için nasıl yapacağımı bilemiyorum.

yusuferyurt

Uzman Üyemiz
Adı
Yusuf
Soyadı
ERYURT
Fatih MANSIZ' Alıntı:
gaga taşına ihtiyaç duyduğunda kendisi onunla uğraşacaktır ama suya rahat ulaşması çok önemli suyun yerini yada tüneklerin yerini değiştirip suya daha rahat ulaşmasını sağlamanız gerekmekte

agatam

Uzman Üyemiz
Adı
Kadir Can
Soyadı
ŞAFAK

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
şimdi gaga taşına ihtiyacı yok daha bebek yemi ve suyu ulaşabileceği yere koyun ve yeminde ki aspur miktarını artırın, kuş çok küçük 1 ay kadar uçurmayın. yara küçük birşey olmaz üzülmeyin.

asligizem

Yeni Üyemiz
Adı
Fatma
Soyadı
Gün
Teşekkürler.Yarın dediğiniz yemlerden alacağım. Bu arada kuşum bana alışsın diye karnını okşuyordum ilk günden elime atladı 2 gün geçti elimi ısırmaya başladı,koparacakmış gibi ısırıyor.