2 Çiftten Kaldı 1 Çift :(

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
    Ne hayallerim vardı;
    2 çiftten alacağım yavruları çarpazlama yapacaktım. Yeni çiftlerim olacaktı. O çiftlerin de yavrularını çaprazlama yapacaktım. Çiftler eve sığmayacaktı ve bende eve yakın bir üretimhane ayarlayacaktım. Orada da tam teşekküllü üretim işine girecektim. Vs, Vs.

2 hafta evden uzaklaştık olan oldu. %50 fire. Sağolsun komşumuz ilgilendi. Ama tabiki benim ilgilenmem gibi olmuyor. O yüzden artık büyük düşünmüyorum. Çünkü kuşlara yazık oluyor. Bu iş yapılacaksa eğer, bu işlerden anlayan en az 2 kişi aynı üretimhaneyi kullanmalı. Biri biryere gitti mi diğeri ilgilenir düşüncesi ile. Belki ileride olabilir. Şimdilik evde küçük çaplı devam edecez artık. Durmak yok yola devam.

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
İSMAİL HAYALLERİNDEN VE İDEALLERİNDEN VAZGEÇME ÜRETİM İŞİ ÖZVERİ İSTEYEN BİR İŞTİR
O ÖZVERİYİ CUMARTESİ,PAZAR VE BAYRAMLARIMIZDAN FEDAKARLIK YAPARAK İLGİLENMEK ZORUNDAYIZ

E

elaziz2316

Guest
    Abi haklısın. Ama insan memleketinden dışarıda olunca, uzun tatillerde eş,dost ve akrabaların yanına gitme durumunda oluyor. Dediğim gibi bu işlerden anlayan ve bu işe hevesi saman alevi gibi olmayan birisini bulursam ileride belki ortaklaşa büyük yapabilirim. Ya da benimle aynı sıkıntıyı yaşayan birisinin üretimhanesinin bir kısmını da ben kullanabilirim.

mustafa karaeli

Uzman Üyemiz
Adı
Mustafa
Soyadı
KARAELİ
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
İSMAİL HAYALLERİNDEN VE İDEALLERİNDEN VAZGEÇME ÜRETİM İŞİ ÖZVERİ İSTEYEN BİR İŞTİR
O ÖZVERİYİ CUMARTESİ,PAZAR VE BAYRAMLARIMIZDAN FEDAKARLIK YAPARAK İLGİLENMEK ZORUNDAYIZ
+ 1

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
elaziz2316' Alıntı:
    Abi haklısın. Ama insan memleketinden dışarıda olunca, uzun tatillerde eş,dost ve akrabaların yanına gitme durumunda oluyor. Dediğim gibi bu işlerden anlayan ve bu işe hevesi saman alevi gibi olmayan birisini bulursam ileride belki ortaklaşa büyük yapabilirim. Ya da benimle aynı sıkıntıyı yaşayan birisinin üretimhanesinin bir kısmını da ben kullanabilirim.
Elaziz hocam, bir öneride ben vermek istedim. Bu iş bir nevi şans işi. Sapasağlam kuşu ertesi gün dişisi paramparça etmiş (dün başıma geldi). Ama ben dişiyi gırtlaklamadım. Muhtemelen yavrularını kıskandı. Erkek çok sağlamdı. Yada biri gelir "aaa kuşlara bak ne güzel" der %75'i gider. Kuşlara çok nazar değer onun için hep maşallah dedirtiriz. Neyse benim 16 çift iken kimseye güvenemediğim için ve kimse suçluluk duymasın diye 1 haftalık izinimde altlarına yem serdim, 2 normal yemlik, birtane akıllı yemlik ve birde uzun yemliklerden koydum. Suluk ise 3 normal 50'lik 1 de 100'lük suluk koydum. Bu cesaret işiydi ama yaptım. 7 gün sonra süpriz bekliyordum ama daha büyük süpriz oldu ve allaha şükür hiç bir kuşum ölmemişti. Yumurtalar çıkmış, bazı yavrular yuvalıktan atlamış, bazı eşlerim yumurtlamıştı. Sulardan 1-2 suluk halen doluydu. yemleri azalmıstı ama 2 gün daha edecek yem vardı. Sende daha az kuş var bence kimseye emanet etme. Havalandırmayıda üst pencereyi açık bırakmıştım ;)

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR

E

elaziz2316

Guest
    Kuş sayımı 3 katına çıkardım. Fotoğraflarını da bilahire sizlerle paylaşacağım. Bakalım üremelerini becerebilecekmiyim. Azimle inşallah. Durmak yok, yola devam.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
    Kuş sayımı 3 katına çıkardım. Fotoğraflarını da bilahire sizlerle paylaşacağım. Bakalım üremelerini becerebilecekmiyim. Azimle inşallah. Durmak yok, yola devam.
Hayırlı olsun İsmail bey

istanbullu_35

Takipçi Üyemiz
Adı
Hiranur
ilk başladığımda bende fire verdim ama önemli olan fire vermek değil nedenlerini öğrenmek ve bir daha yapmamaktır bence.Fire vere vere öğrenicez.Yani yanlış yapa yapa doğruyu bulucaz.Gidenlerin yerine daha iyilerinin gelmesi dileği ile

E

elaziz2316

Guest
Hiranur' Alıntı:
ilk başladığımda bende fire verdim ama önemli olan fire vermek değil nedenlerini öğrenmek ve bir daha yapmamaktır bence.Fire vere vere öğrenicez.Yani yanlış yapa yapa doğruyu bulucaz.Gidenlerin yerine daha iyilerinin gelmesi dileği ile
    İyi dilekleriniz için teşekkürler.

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
İsmail ODLUYURT' Alıntı:
inşallah bir gün şu şekilde yazarsınız ;  yeni boxlarım geldi 150 gözlü bunlarda resimleri :)

E

elaziz2316

Guest
ömer adam' Alıntı:
inşallah bir gün şu şekilde yazarsınız ;  yeni boxlarım geldi 150 gözlü bunlarda resimleri :)
    Hayırlısı inşallah. Bakalım zaman ne gösterecek.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
inşallah bir gün şu şekilde yazarsınız ;  yeni boxlarım geldi 150 gözlü bunlarda resimleri

cankarakoch

Uzman Üyemiz
Adı
Can
Soyadı
KARAKOÇ

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
+1
ismail bey bu işe ilk başladıgım da 5 çift kuşum vardı ve ilk hafta 3 çifte düştü.
ama ben inat ettim devam ettim ve şuan tam teşekküllü bir üretimhanem var.
Allah tüm üreticilerimizin emeklerini daim ve bereketli kılsın .
bu işin ilk sırrı sabır sabır sabır.