trej
Uzman Üyemiz
günay ustaya katılıyorum hem bizim derneğimizden aldığımız bilezikte yok biz kuşlarımızı bulduğumuz bilezikleri taktık ne olacak şimdi 
Oğuz bu başkasının bileziğiyle yarışma olayı eskidende vardı fakat uygulamıyorlardı şimdi bu sene uygulamaya sokulduOğuz DENİZ' Alıntı:Selahattin abi, o kural bu yıl değişmiş. Rafet başkanla da görüştüm bu yıl kendi derneğimizden aldığımız kendimize ait bilezikler dışında bilezik taşıyan kuşları yarıştıramayacağız.
Örneğin ben Selahatin Güçlü'nün bileziklerinden alıp kendi üretimim kuşuma taktım. O kuşu kendi adıma yarışmaya sokamam. ( Eskiden sokabiliyorduk bu yıl değişti bu olay ) Selahattin Güçlü'ye ait bileziği taşıyan kuşu sadece Selahattin Güçlü yarıştırabilir. Ben selahattin abinin bileziğini taşıyan ama kendi üretimim olan kuşu yarıştırmak istiyorsam selahattin güçlü'ye rica edicem o kuşu kendisi yarışmaya sokucak ancak o şekilde yarışabilir kuş. Yani eskiden kuş kayıt formunda bilezik numarası federasyona ait olan herhangi bir derneğin herhangi bir üyesinin bileziği olabiliyorken şimdi o bilezik numarası kuş kayıt fişinde ki kuş yetiştiricisi isminin bileziği olmak zorundadır.
Kesinlikle mükemmel bir uygulama, tebrik ediyorum bu konuda federasyonu..![]()
Günay DÖNMEZ' Alıntı:Oğuz usta, bunun neresi mükemmel uygulama...ben şahsen pek anlayamadım. Bu uygulamanın ilk büyük dezavantajı, uygulama ile birlikte yarışmalara girecek kuş sayısının kesinlikle azalacağı. Diğer yandan, bu yıldan sonra bilezikli kuş satmanın espirisi neredeyse kalmaması. Yani 2013 yılı itibaren yeni kanun yürürlüğe giriyor ve üreticiler ürettiği her kuşa bilezzik takma zorunluluğu detiriyor, ama federasyon bu uygulama ile yeni mefrudatla çelişkiye düşüyor. Kuşları ürettik ve kendi bilezziklerimizi taktık...satmaya götürdük ve "Bak...kuşlarım hepsi bilezikli" dedik alıcıya. Alıcı bize "Eeee nolmuş bilezik varsa" diye sormazmı :...yani kuşumuzda bilezik olması satarken bir espiri kazandırmıyor...alan adam yarışmaya katılamayacak olunca napsın bilezikli kuşu confusedtw
bir yandan yarışmalara katılımı teşvik etmeye çalışıyoruz, diğer yandan bunun gibi uygulamalarla yol kesiyoruz...ne yapıyoruz anlamadım gitti.
Eğer Türkiye'de muhabbet kuşunu geliştirmek istiyorsak ticaretini nasıl yaparım diye düşüneceğinize, en güzel kuşu nasıl çıkartırım, yarışmada best olacak kuşu nasıl çıkartabilirim bunları düşünmelisiniz. Ticaret kafasıyla düşünürsek Türkiye bu konuda bir adım ileriye gidemez keza gitmiyorda...Günay DÖNMEZ' Alıntı:Oğuz usta, bunun neresi mükemmel uygulama...ben şahsen pek anlayamadım. Bu uygulamanın ilk büyük dezavantajı, uygulama ile birlikte yarışmalara girecek kuş sayısının kesinlikle azalacağı. Diğer yandan, bu yıldan sonra bilezikli kuş satmanın espirisi neredeyse kalmaması. Yani 2013 yılı itibaren yeni kanun yürürlüğe giriyor ve üreticiler ürettiği her kuşa bilezzik takma zorunluluğu detiriyor, ama federasyon bu uygulama ile yeni mefrudatla çelişkiye düşüyor. Kuşları ürettik ve kendi bilezziklerimizi taktık...satmaya götürdük ve "Bak...kuşlarım hepsi bilezikli" dedik alıcıya. Alıcı bize "Eeee nolmuş bilezik varsa" diye sormazmı :...yani kuşumuzda bilezik olması satarken bir espiri kazandırmıyor...alan adam yarışmaya katılamayacak olunca napsın bilezikli kuşu confusedtw
bir yandan yarışmalara katılımı teşvik etmeye çalışıyoruz, diğer yandan bunun gibi uygulamalarla yol kesiyoruz...ne yapıyoruz anlamadım gitti.
oğuz kerdeşime harfen katılıyorum ve şunu ekleyeyim.bir yarışma olacaksa herkes hakkıyla kazansın.kendi emeğiyle kendi yavrusuyla derece almalıdır.yalandan bu benim kuşum veya sonradan takma bilezikle birincilik aldıysan ne olur kendi kendini kandırmış olursun.peki vicdanın rahatmı başkasının hakkını yemekle.burdaki hesabı atlattın diyelim peki büyk buluşmayı nasıl atlatacaksın.hayırlısı olsun.saygılarOğuz DENİZ' Alıntı:Eğer Türkiye'de muhabbet kuşunu geliştirmek istiyorsak ticaretini nasıl yaparım diye düşüneceğinize, en güzel kuşu nasıl çıkartırım, yarışmada best olacak kuşu nasıl çıkartabilirim bunları düşünmelisiniz. Ticaret kafasıyla düşünürsek Türkiye bu konuda bir adım ileriye gidemez keza gitmiyorda...
Eğer bir gün bir alıcı size'' EE ne olmuş bilezik varsa '' diyorsa o alıcı kuştan anlıyordur emin olun. Ve hala kuş üretiyorum diyenlerin %90 ı bilezikli kuş iyidir mantığıyla haraket edip, kendi ürettikleri kuşları yarışmaya sokamıyor, satın aldıkları kuşlarla yarışmaya giriyorlar. Bu beni pek bağlamıyor tabii benim çıtamı yükseltiyor ama malum affedilmeyenlerden birisi de kul hakkıdır. Benim burada hakkım yenmiyor mu ?
Tekrar söylüyorum, eğer ki Türkiye'de güzel paralara güzel kuşlar satalım, bunun için ne gerekiyorsa yapalım diyorsanız o zaman siz bu mantıkla çok güzel para kazanırsınız lakin güzel kuşun G sini ü-re-te-mez-si-niz. . Ama TKKKF Türkiye'de nasıl daha iyi, daha güzel kuş üretilir diye düşündüğünden bu uygulamayı getiriyor. Herkes kendi ürettiği kuşunu soksun kardeşim yarışmaya. Milletten alıpta yarışmaya sokmakla muhabbet kuşu HİÇ BİR YERE GİTMEZ.
Bizde bu ticaret kafasıyla gidersek hiç bir yere gidemeyiz, ki zaten gidemiyoruz gördüğümüz üzere.. Siz önce güzel kuşları üretin ondan sonra bileziğini, küpesini, halhalını düşünmeyin zaten kuştan anlayan adama bilezik gerekmez... Gördüğü, içine sinen kuşu alır. İşte o zaman şimdi uğraştığınızdan daha fazla para kazanırsınız..
Yarışmayı teşvik ediyorlar evet, e yarışmaya geçen senede teşvik ediliyordu nerdeydiniz ? Yaklaşık 10 adet yarışma oldu yakın çevrelerimizde, illerimizde. Hangisine gelindi ? Ne oldu kaç yıllık teşviklere ?? Bırakalım teşvikleri primleri şikeleri de bence biraz daha fazla künye alıp biraz daha güzel kuş üretmeyi düşünelim... Bu kafayla gidersek kazanırız. TKKKF bizim daha az kuş sokmamızı istemiyor, daha güzel kuş üretmemizi istiyor ki her üretici kendi ürettiği kuşunu oraya koyup hakkıyla yarışsın diye..
Remzi DEMİR' Alıntı:Hayırlısı olsun katılan üreticilere başarılar
Emeğinize sğalık patronSerkan KUCCUK' Alıntı:Bu eklentılerde benımd ebıraz emeğim var. İstanbul sernfil derneğinin istanbulda duzenlediği yarışmada sadece kanaryalar yarışacaktı Rafet Başkanın da katkısıyla bırazda benım cabamla kıvrıkgagalılarda eklenmiştir. Buda istanbuld abizim icin bir yarışma daha acıldığı anlamına gelmektedir.
Cicek göndermek ısteyen arkadaşlarıma adresimi özelden verebilirim smileki smileki smileki smileki smileki smileki smileki
Hasan kuş pazarı olacak fakat yabancı bilezikle kuş yarıştırılması söz konusu değilHasan BAYTEMÜR' Alıntı:14-15 Temmuz 2012 İSTANBUL (Beykoz) olan yarışmada kuş pazarı olacakmı bilen varmı birde yabancı bilezikli kuşla yarışmaya katılım başvurusu alınıyormu
arkadaş, kuşu üretmişsiniz ve kendi bileziğinizi takmişsınız...aradan 2 hafta geçmiş kuşu satmışsiniz başkasına. Hakkını zaten almış oluyorsun...hak hukuk artık satın alanınındır...hangi haktan bahsediyorsunuz. Hak hukuk arayacaksanız kuşunuzu satmayın.Şehmus BAKIR' Alıntı:oğuz kerdeşime harfen katılıyorum ve şunu ekleyeyim.bir yarışma olacaksa herkes hakkıyla kazansın.kendi emeğiyle kendi yavrusuyla derece almalıdır.yalandan bu benim kuşum veya sonradan takma bilezikle birincilik aldıysan ne olur kendi kendini kandırmış olursun.peki vicdanın rahatmı başkasının hakkını yemekle.burdaki hesabı atlattın diyelim peki büyk buluşmayı nasıl atlatacaksın.hayırlısı olsun.saygılar