22 gün oldu yavru var ama çıkmadı

• Konbuyu başlatan fenerbahçeli
  • Başlangıç tarihi
F

fenerbahçeli

Guest
22 gün oldu daha çıkmadı yavrular bende boşmu acaba die kırdım birini yavru çıktı doğal olarak öldü çok üzüldüm neden hala çıkmıyor yavrular normalmi bu sıcakta gecikmesi

F

fenerbahçeli

Guest
Arkadaş bi allahın kuluda bana cevap yazmazmı ya

erssin

Üyemiz
Adı
Ersin
Soyadı
ALMALI
bazen dişi geç yatmış oluyor yumurtalara arkadaşım
bu işte her işte olduğu gibi işin başı sabır

enginar2008

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KAMBUR
yumutaları ılık su testi yada yuvarlama testi yapmadan sakın kırmayınız.telef olur yavrular... :(
genelde dişi geç yatma yaptıgında yumurta gelişimi de geç başlamakta...18+3  gün genel süredir ama 25. gün çıkan yavru bilirim ben....

kinzavas

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
ay
fenerbahçeli' Alıntı:
Arkadaş bi allahın kuluda bana cevap yazmazmı ya
Arkadaşım bazen kuşlar da vucut sıcaklığı değişkendir .
lamba ile kontrol yapıp yumurtalar öü değilse beklemelisin....

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
kardeş zamanını bekle çıkmıyomu bunun birkaç nedeni olabilir 1. dişi yumurtaları çeviremiyo tecrübesizse bu olur ve yarı gelişmiş ölü yavrularla karşılasırsın 2. yuvalığın zemininde çukur alan yoktur yumurtalar ordan oraya bilardo topu gibi yuvarlanır yarım yamalak ısınır ve gene yarı gelişmiş yavrular bulursun 3. yavru yumurtayı kıramaz annede yardım etmez yavru o gün çıkamazsa boğulur ölür içinde.benim bi çiftimde 3. durum oluyo ciklemeyi duyunca hemen nazikçe çatlamış yumurtayı alıyorum soyup annesine emanet ediyorum beş yavruda böyle doğuyo ve bu 4. yavrulaması 2  3 yavru sağlıklı bi şekilde büyüyo . umarım yavru alablirsin saygılar

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
ersan ılık su testinde bir kaba ılık suyu koyacaksın.suyun içine yumurtaları sakince koyacaksın.su durulduktan sonra yumurtaları gözle yumurtalar kalp atışı gibi hareket ediyorlarsa yavru vardır.onları tekrar kuşun altına koy.etkili yöntem ben güzel sonuçlar aldım...öyle yumurta kırarkende rasgele alıp kırma yapma numara vermelisin ilk yumurtanın olduğunu anlamak için bunada dikkat et.ama en etkili sonuç ılık su deneyidir.iyi üretimler...

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
22 gün uzun bi zaman değil 27 günde çıkan yavrularım oldu benim havalarıda etken sayarsak biraz daha beklemekte fayda var