30 günlük tüysüz ne yapabilirim?

Mesut Dizman

Üyemiz
Ustalar arkadaşlar ilginc bir olayla karsı karsıyayım.
2 gün  önce Elime gelen çiftlerden bir ciftte tahmini 30 günlük olan bir yavru var..

Ama hic tüyu yok.Tüysüzlük dısında saglıklı gozukuyo.

Anneside bakıyo hatta dun yuvadan cıkmıs bıraz ızledım tellerde tuneklerde
akrobatik hareketler yapıyo.Tekrar yuvaya koydum.

Caresi nedir?

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Mesut DİZMAN' Alıntı:
Ustalar arkadaşlar ilginc bir olayla karsı karsıyayım.
2 gün  önce Elime gelen çiftlerden bir ciftte tahmini 30 günlük olan bir yavru var..

Ama hic tüyu yok.Tüysüzlük dısında saglıklı gozukuyo.

Anneside bakıyo hatta dun yuvadan cıkmıs bıraz ızledım tellerde tuneklerde
akrobatik hareketler yapıyo.Tekrar yuvaya koydum.

Caresi nedir?
Resim şart...

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
Uğur ATA' Alıntı:
French molt olmuş olabilir.
büyük bir oranda french moult dan etkilenmiş bir kuş ile karşı karşıyada olabilirsiniz vitamin mineral eksikliklerinden veya iç parazit vs gibi bir problemden dolayı vücudundaki mineral vitamin ve proteinin emilip kuşun sistemine geçememesinden dolayı hayati unsurları korumak için ilk vazgeçeceği şey tüy,ibik ve tırnak yapısıdır bazı durumlarda kuşlarda kemik yapısı bozuklukları ile karşı karşıya kalınabilir her kuşun bünyesine göre tepkiler meydana geliyor ama çok yüksek oranda french moult dönem dönem aşağı yukarı bütün kuşçuların karşılaştığı bir durum genelde nerden geldiği belli olmayan çok fazla ortam değiştirip bünyesel eksikliklerden dolayı yavruların bağışıklık sistemlerinin çok kuvvetli olamaması durumuda bu olayda etken olabilir zor durum kolay gelsin.

troy_legend

Üyemiz
Adı
emrah
Soyadı
kahraman
yazık ya tüysüzde komik duruyolar çiftin bütün yavrularımı bu şekilde yoksa tek yavrusumu?

Mesut Dizman

Üyemiz
baska yavru yok yumurtalr vardı bana gelirken ama yatmadı buda sanırım bı oncekı yavrularından

Mesut Dizman

Üyemiz
Emrah KAHRAMAN' Alıntı:
yazık ya tüysüzde komik duruyolar çiftin bütün yavrularımı bu şekilde yoksa tek yavrusumu?
yanlız bana geleli 4 gun kadar oluyo tuylenmeye basladı sankı dunle bugun arasında cok fark var

besyo26

Uzman Üyemiz
Adı
AHMET
Soyadı
ÇETİN
MESUT HAYIRLISI DİYELİM...İYİ BAKIM YAPARSIN SEN ONA.EWT SANKİ BİRAZ TÜĞLENME VARR..

A. Burak Soydas

Üyemiz
Anne-baba yolmuş olabilirmi acaba? bana öyle gibi geldi.
eğer yumurtaları varsa ve kuş yuvadan çıkmamışsa yolmuş olabilirler.
bence, o yavruyu ayırıp (kendi yem yiyebiliyorsa tabii) üşümeyeceği sıcak bir ortamda bakın. eminimki birkaç gün içinde tüylerii çıkacaktır. 

Mesut Dizman

Üyemiz
A.Burak SOYDAŞ' Alıntı:
Anne-baba yolmuş olabilirmi acaba? bana öyle gibi geldi.
eğer yumurtaları varsa ve kuş yuvadan çıkmamışsa yolmuş olabilirler.
bence, o yavruyu ayırıp (kendi yem yiyebiliyorsa tabii) üşümeyeceği sıcak bir ortamda bakın. eminimki birkaç gün içinde tüylerii çıkacaktır.
gozlemlerımde anne babada yolma gıbı bırsey gormedım su an anne guzel beslıyo aksam kontrolunde baktım kursagı full olmazssa ayırırım

gurhun_ayaz

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Gürhun
Soyadı
Ayaz
Bayram AKYILDIZ' Alıntı:
BU TARZ YAVRULARIN % 70 ÖLÜMLE SONUÇLANMIŞTIR..
KUŞ YETERİNCE  BESLİ DEĞİL BESLİ OLSA BELKİ KURTARILABİLİR AMA TÜY ÇIKARMAYA  BAŞLADIĞI ZAMAN ZAYIF OLAN KUŞUN BÜNYESİ KALDIRMAYA BİLİR..
ETİNDE HAFİF MORARMA VAR  SANKİ İÇ PARAZİT RAHATSIZLIĞI DA OLABİLİR ......
GEÇMİŞ OLSUN 

İNAŞALLAH ÖLMEZ  :(
Bende bu kuşun tüylerini çıkarıp kurtulabileceğine inanmıyorum ama çıkmadık candan umut kesilmez. Mamasını yemini devamlı verin ve sıcak yerde tutun. En azından yediklerinin hepsi kendini ısıtmak yerine vücuduna gitsin. Bu sayede belki kurtulur geçmiş olsun..

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
SANIRIM ANNE YADA BABA YOLMUŞ GİBİ GÖRÜNÜYO
AYNI OLAY BENDE DE OLMUŞTU AYNI ÇİFTİMİN 2 YAVRU BU ŞEKİLDE
OLDU ANNE YOLUYO GENELDE
AMA 1-2 AY YAŞADILAR SONRA ÖLDÜLER